top of page

Όλα τα καλά ... ΟΛΑ!

Impasto, Λευκωσία (Τ 22316425)

You’ve never had a SCHIACCIATA like this before!



Είναι βέρο ιταλικό, είναι κίτρινο, είναι μικρό, είναι χαριτωμένο, είναι takeout restaurant και … είναι πάρα πολύ νόστιμο. Ο Ιταλός Maurizio και η Κύπρια σύζυγος του Κρίστη είναι οι ιδιοκτήτες του Impasto (σημαίνει ζύμη στα ελληνικά), του σπουδαίου αυτού μαγαζιού. Ο συμπαθητικός και χαρισματικός Ιταλός παρασκευάζει αυθεντικό, φανταστικό τοσκανέζικο schiacciata ψωμί και το προτείνει με διάφορα υλικά σε σάντουιτς ή σε στυλ πίτσας. Το ψωμί  παρασκευάζεται με ποιοτικό αλεύρι και δίδεται έμφαση στην υψηλή ενυδάτωση (το υγρό στοιχείο είναι σχεδόν όσο και το αλεύρι) και στον πολύ χρόνο ωρίμανσης του. ΄Οταν το ψήσεις, το αποτέλεσμα είναι ελαφρύ και τραγανό. Οι Ιταλοί δεν βιάζονται, αφήνουν για ώρες τα ζυμάρια με προζύμι να φουσκώσουν με αποτέλεσμα να γίνονται ελαφρύτερα, θρεπτικότερα και νοστιμότερα. Αυτό συμβαίνει και στο μαγαζί αυτό.

Να αναφέρω επίσης ότι τα περισσότερα υλικά τα προμηθεύονται από την Ιταλία και η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι εξαιρετική. Πήγα εκεί και δοκίμασα δύο είδη schiacciata, La Fiorentina και La Bolognese – αυτό το ξεχωρίζω - και την πίτσα La Margherita. Και τα τρία είδη ήταν εύγεστα, ποιοτικά με σπουδαία πρώτη ύλη. Την επομένη παραγγείλαμε delivery για το σπίτι! Τόσο πολύ μας άρεσε!

Πήγαινε και δοκίμασε τα υπέροχα σάντουιτς του μαγαζιού ή παράγγειλε για το σπίτι μέσω delivery. Ετοιμάζονται επίσης sharing boxes (16,32 και 44 τεμάχια), τα οποία μπορείς να προπαραγγείλεις και να μοιραστείς με την παρέα σου. Ανεπιφύλακτα το προτείνω!

Θα μπορούσα να τρώω από εκεί κάθε μέρα!






 

Silver Star, Λευκωσία (Τ 22666579)

Επικροτώ την επαναφορά του κλασικού dry martini στο μενού. Το κατευχαριστήθηκα! Πέτυχα το μπαρ άδειο στις 6 η ώρα, ημέρα Τρίτη, κάτι που δεν θυμάμαι να μου έτυχε ξανά στα τόσα χρόνια λειτουργίας του. ‘Ηταν σούπερ! Όσες φορές κι αν πάω, δεν το βαριέμαι ποτέ. Το αγαπώ πολύ!

 






Pua, Λευκωσία (T 22322100)

Πήγα μετά τη γυμναστική για έναν γρήγορο καφέ. Μου άρεσε πολύ. Ο χώρος είναι όμορφος και πολύ γουστόζικος με μια μεγάλη τάβλα στο κέντρο. Αν και η πλειοψηφία του πελατολογίου ήταν νεαρόκοσμος, είναι ένας χώρος που θα μου άρεσε να συχνάζω και να απολαμβάνω τον καφέ μου με την κολλητή μου. Θα επιστρέψω σύντομα να δοκιμάσω πιάτα από το brunch και lunch μενού, το οποίο φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Μείνε συντονισμένος για περισσότερες εντυπώσεις από το χαριτωμένο αυτό καφέ ή μάλλον εστιατόριο?

 





ETHIMO, Λευκωσία (Τ 22494449)

Πήγα στις δύο προγραμματισμένες μου κρατήσεις και έφυγα κατενθουσιασμένη με το φαγητό. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, να γράψω μάλλον ότι έχω δοκιμάσει σχεδόν όλο το μενού. Δύο επιλογές για ψάρι μόνο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα! Τι να πρωτογράψω? Το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής ήταν εξαιρετικό, ζουμερό και ψημένο όπως πρέπει, η μανέστρα άγριων μανιταριών εύγεστη, η σφυρίδα στη θράκα φανταστική, το βοδινό μάγουλο παστιτσάδα καταπληκτικό, η μοσχαρίσια γάλακτος ψημένη σωστά όπως ο σεφ προτείνει και η χοιρινή κόντρα νόστιμη, αν και θα την προτιμούσα περισσότερο ζουμερή και δεν με ικανοποίησε η συνοδευτική ψητή πατάτα. Το προζυμένιο ψωμί είναι εθιστικό, όπως και τα χόρτα εποχής. Τα ντοματίνια με κατσικίσιο τυρί, αν και εκτιμώ τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια, ήταν αδύναμα σε ένταση και γεύση. Ο λευκός ταραμάς, η Αθηναϊκή, τα τραγανά, η φάβα Αιγαίου ήταν όλα απολαυστικά. Ξεχωρίζω όμως τα ντολμαδάκια και τον Μαύρο Χοίρο. Καταπληκτικά! Στο τέλος τα δύο γλυκά, η πορτοκαλόπιτα και το γαλακτομπούρεκο ήταν απολαυστικά, αν και στη μια επίσκεψη μου, ξεχώρισε η πορτοκαλόπιτα, ενώ στην επόμενη το γαλακτομπούρεκο. Δεν ξέρω γιατί. Συνοψίζοντας να αναφέρω ότι είναι ένα μαγαζί με υπέροχη κουζίνα και ζηλευτή κάρτα κρασιών. Τους βγάζω το καπέλο!  

Στα πλην η ηχητική του μαγαζιού, ιδιαίτερα μετά τις 9, όταν γεμίζει ασφυκτικά.











bottom of page