top of page

νέα άφιξη στη Λευκωσία και ...

Sentio, Λευκωσία (Τ: 22322324)


‘Ενα πολύ ξεχωριστό εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του στη Λευκωσία. Μια συνεργασία τεσσάρων φίλων, του Ανδρέα, του Μιχάλη, του Δημήτρη και του Λευτέρη. Τέσσερα παιδιά φιλότιμα που αγαπούν το αντικείμενο τους και φρόντισαν τη κάθε λεπτομέρεια. Ο Ανδρέας, ο σπουδαίος αυτός σεφ, υπογράφει και επιμελείται το μενού, προτάσεις με επίπεδο και πολύ καλές πρώτες ύλες. Ο Δημήτρης βρίσκεται πίσω από το μπαρ, ο Μιχάλης χειρίζεται το κρασί και ο Λευτέρης τρέχει το εστιατόριο.

Το αισθητικό κομμάτι πάντως το πρόσεξαν και με το παραπάνω και δημιούργησαν έναν πολύ όμορφο χώρο με θετική αύρα και ενέργεια. Ο εξωτερικός χώρος παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον. Δεν θα σε κουράσω με λεπτομέρειες όσον αφορά το φαγητό, αλλά οι προτάσεις στο μενού είναι απολαυστικές και πολύ πολύ νόστιμες. Δοκίμασα την πράσινη σαλάτα, το κουνουπίδι popcorn, τον τόνο tartar, τις γαρίδες Gyoza, το γιουβέτσι γαρίδα, το μπριός πάπιας, την τσιπούρα σχάρας και το ψάρι corvina (κρανιός) «spanakorizo». ‘Ολα ήταν εξαιρετικά. Οι δε πατάτες τηγανιτές με κατσικίσιο τυρί και truffle είναι εθιστικές. ‘Ομορφα έκλεισε επίσης το δείπνο μας με το γλυκό μήλο/αναρή.

Τέλος, βρήκα τη λίστα των κρασιών ικανοποιητική με αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις. Μου αρέσει πολύ το Sentio και θα επιστρέψω ξανά και ξανά. Σίγουρα αξίζει να πας.











Το Σουβλάκι του «Σουκρή», Πρωταράς (Τ: 23742121)

Το είχα στη λίστα μου εδώ και καιρό, αλλά το επισκέφθηκα πρόσφατα στο νέο μαγαζί που άνοιξε στον παραλιακό του Πρωταρά. Το κύριο σουβλατζίδικο βρίσκεται στο Παραλίμνι. Ομολογώ ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Στο μενού συμπεριλαμβάνονται διάφορα κρέατα είτε σε τεμάχια είτε στη κυπριακή ή στην ελληνική πίτα. ‘Ολα σερβίρονται χύμα πάνω στη λαδόκολλα, γεγονός που μου άρεσε. Επιπλέον υπάρχει μικρή επιλογή ορεκτικών (συμπεριλαμβανομένου και του κολοκυθοκεφτέ) και σαλάτες/αλοιφές. Δοκίμασα σουβλάκι χοιρινό, σουβλάκι κοτόπουλο και μπριζολάκι του λαιμού. Τα κρέατα ήταν καλοψημένα, ζουμερά και πολύ νόστιμα. Η χωριάτικη σαλάτα ήταν φρεσκοκομμένη και ευχάριστη. Είναι μια αξιόλογη προσθήκη για νόστιμο σουβλάκι στην περιοχή. Το προτείνω ανεπιφύλακτα .





Καλαμιές, Πρωταράς (Τ: 23831145)

Καθίσαμε στο κάτω διάστρωμα, ακριβώς κάτω από τη κύρια βεράντα, ένα και μοναδικό τραπέζι στο σημείο αυτό, το οποίο δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο και χαλαρωτικό σκηνικό. Επιλέξαμε να αρχίσουμε με αχνιστά μύδια, τα οποία ήταν σούπερ απολαυστικά. Ακολούθησε ο βλάχος στα κάρβουνα, σωστά ψημένος, ζουμερός και λαχταριστός. Θα μου άρεσε να συμπεριλαμβανόταν στο μενού επιλογή βραστών χόρτων, όπως βλήτα ή αντίδια.





Στο ‘Αψε Σβήσε, Παραλίμνι (Τ: 23258725)

Μούτρωσα με την κακή ποιότητα του γύρου μιξ που παραγγείλαμε εντελώς τυχαία, δεν ήξερα καν την ύπαρξη του ταχυφαγείου αυτού, για παράδοση στο σπίτι για 2 άτομα της παρέας μου που λιγουρεύονταν κρέας. Η κακή ποιότητα και η κακομεταχείριση της πρώτης ύλης ήταν εμφανής. Πως μπορεί ένα μαγαζί να σερβίρει ένα τόσο απογοητευτικό γεύμα;



bottom of page