top of page

Κυπριακά νέα ...

Alley, Λεμεσός (Τ: 99402221)


Είναι ωραίο και τον χειμώνα, παρόλο που δεν έχει εσωτερικό χώρο. Είναι όμως όμορφα και δεν νοιώθεις το κρύο. Το σέρβις είναι χαλαρό, σούπερ βοηθητικό, με εισηγήσεις και επεξηγήσεις τόσο για το φαγητό όσο και για το κρασί.






Το φαγητό είναι απολαυστικό και πολύ νόστιμο. Δοκίμασα προζυμένιο ψωμί και μαριναρισμένες ελιές, μια ολόφρεσκη σαλάτα λουβάνα με φινόκιο, ρεπανάκια, αγγουράκι, φασολάκι, πράσινο μήλο και δυόσμο, τη σαρδέλα με μαρμάντες ντομάτες στο τοστ, τις πατάτες φούρνου με γιαούρτι, καψαλισμένα κρεμμυδάκια και μυρωδικά, το καταπληκτικό πατέ από συκωτάκια κοτόπουλου, το λουκάνικο κρασάτο με φοινόκιο και σέλινο, το υπέροχο ραβιόλι με παστουρμά, μηλίτη και φασκόμηλο – ένα πιάτο που ξεχώρισα – και το βοδινό συκώτι, το οποίο ήταν πιάτο ημέρας.



Δεν έχω κανένα αρνητικό σχόλιο να γράψω. ‘Ολα μα όλα τα πιατάκια ήταν πολύ εύγεστα.

Τα κερασμένα γλυκά στο τέλος, το σορμπέ σοκολάτας με πορτοκάλι και αμύγδαλα και η μαρέγκα με φράουλες, παγωτό pistachio και κρέμα περγαμόντο, ήταν επίσης πολύ εύγεστα.



Τους βγάζω το καπέλο!

Τέλειωσα το γεύμα μου με ένα Dirty Martini, ήπια φυσικά και κόκκινο κρασί, το οποίο απόλαυσα δεόντως!




Cyprus Airports F&B, Λάρνακα

Ευχαριστήθηκα τη κουβέντα μου με τον Οδυσσέα Γεωργίου, Γενικό Διευθυντή της εταιρείας. Μετά το σχόλιο μου για το κρασί σε μαγαζί του αεροδρομίου, επικοινώνησε μαζί μου και συναντηθήκαμε στο αεροδρόμιο και γνωριστήκαμε πίνοντας τσάι. Χάρηκα με την ανταπόκριση και τον θετικό χειρισμό εκ μέρους του. Τον τιμά και τον συγχαίρω γι’αυτό – διέκρινα την αγάπη του γι’ αυτό που κάνει.



Τα Φανάρια της Μαρουλλούς, Παλαιχώρι (Τ: 22642349)


Πήγα Σάββατο μεσημέρι. Δύο τραπέζια γεμάτα είχε όλα κι όλα αν και ξέρω πολύ καλά ότι σφύζει από ζωή τα μεσημέρια της Κυριακής. Οι ξυλόσομπες ήταν αναμμένες και παρόλο που ο χώρος είναι μεγάλος και όχι όμορφος, είχε μια ζεστασιά και ήταν ευχάριστα. Ενθουσιάστηκα όταν στο μενού είδα ότι συμπεριλαμβανόταν σούπα αυγολέμονη – ήταν φανταστική, από τις καλύτερες που έχω φάει. Επιπλέον δοκίμασα κουπέπια, κλέφτικο και παστίτσιο (μακαρόνια του φούρνου). ‘Ολα ήταν εύγεστα.






Η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη, πολύ γρήγορη, η σούπα ήρθε στο τραπέζι τελευταία. Θα μου άρεσε αν τα παιδιά στο σέρβις ήταν φιλικότερα, ομιλητικά και χαμογελαστά.



Nostra Costra, Λευκωσία (Τ: 22210435)


‘Ημουν προσκεκλημένη και πήγα ξανά. Υπήρξε μπέρδεμα και αναστάτωση με την κράτηση μας, δεν τη βρίσκανε. Μας βολέψανε στον εξωτερικό χώρο με την προϋπόθεση να μας μετακινήσουν όταν άδειαζε τραπέζι στον εσωτερικό, διπλανό χώρο. Επιλέξαμε να μην μετακινηθούμε.

Η εξυπηρέτηση ήταν το ίδιο μπερδεμένη, με ένταση, κάπως εκνευριστική και αρκετά ασυντόνιστη.





Ενώ πίναμε κόκκινο κρασί, θέλανε να μας κεράσουνε prosecco. Το απορρίψαμε. Στο τέλος μας κεράσανε cheesecake, το οποίο ήταν αρκετά μέτριο γευστικά, σερβιρισμένο σε χάρτινο δισκάκι. Αν είναι δυνατόν! Οι 3 πίτσες και τα 2 είδη ζυμαρικών που δοκίμασα ήταν οκ.





bottom of page