top of page

Food Diary 01/12/2019 - Syrian Club, Bottega Amaro, Marbre Fusion Grill, Swimming Birds


Bits and pieces


Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!

Syrian Club Restaurant

Το φαγητό εδώ είναι πολύ καλό. Τα υλικά είναι ολόφρεσκα, οι σαλάτες είναι νόστιμες και υπάρχει ποικιλία πιάτων, ντιπ και κρεατικών. Δοκίμασα αρνί και κοτόπουλο και ήταν πολύ εύγευστα. Οι δε χορτοφάγοι δεν θα φύγουν δυσαρεστημένοι, καθώς υπάρχουν αρκετές νόστιμες επιλογές. Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή και γρήγορη. Παρόλα αυτά, η λίστα κρασιών είναι περιορισμένη και ο χώρος αδιάφορος, τεράστιος, θορυβώδης και σκοτεινός. Ενώ το φαγητό είναι πολύ νόστιμο και το μαγαζί πολύ δημοφιλές, πιστεύω ότι το περιβάλλον χρήζει βελτίωσης. Επίσης, η χρήση του ναργιλέ στην εξωτερική σκεπασμένη βεράντα κάνει τον χώρο ακατάλληλο για βρέφη και παιδιά. Ιλιάδος 3, Λεμεσός, 25328838.


Bottega Amaro

Είχε αρκετό καιρό να το επισκεφθώ. Ο χώρος μου αρέσει πολύ, ιδιαίτερα το μεσημέρι και εννοείται ότι το αγαπημένο μου σημείο είναι η μεγάλη μπάρα. Μοιράστηκα με τη παρέα μου την πίτσα Diavola και τα μακαρόνια caccio e pepe. Η ζύμη της πίτσας είναι πολύ εύγευστη, η έντονη γεύση όμως του chorizo επισκίασε μια φαινομενικά αδιάφορη σάλτσα ντομάτας. Η μακαρονάδα αν και απλό πιάτο, ήταν εύγευστη, ήρθε στο τραπέζι μας όμως κρύα. Πινδάρου 14, Λευκωσία, 22777270.


Marbre Fusion Grill

Είναι ένα εστιατόριο ξενοδοχείου (βρίσκεται στο Radisson Blue), το οποίο με εξέπληξε ευχάριστα. Ο χωρος είναι πολύ συμπαθητικός και γουστόζικος. Το σέρβις είναι αψεγάδιαστο, αν και μια-δυο φορές η σερβιτόρα ξεχάστηκε να συμπληρώσει το κρασί στα ποτήρια. Το μενού παρουσιάζει ενδιαφέρον και αποτελείται από σαλάτες, κρύα ορεκτικά, κάποια πιάτα με υπογραφή marbre και 7 επιλογές συνοδευτικών. Επιπλέον, τα κύρια πιάτα χωρίζονται σε πουλερικά (πάπια και κοτόπουλο), χοιρινό, αρνί και μοσχάρι με 6 επιλογές για στέικ. Η παρέα μου και εγώ μοιραστήκαμε τρία πιάτα για ορεκτικό, σαλάτα με μαρινάτο κολοκύθι και τυρί αρσενικό Νάξου, τυρί burrata και ντοματίνια και το βοδινό carpaccio. Και οι τρεις επιλογές ήταν πεντανόστιμες. Ακολούθως επέλεξα σύμφωνα με την εισήγηση της σερβιτόρας, το αμερικάνικο onglet charolais βάρους 250 γραμμαρίων. Το κατευχαριστήθηκα! Τόσο η γεύση όσο και η παρουσίαση με ικανοποίησαν απόλυτα. Από τα συνοδευτικά, οι κυπριακές τηγανητές πατάτες country με ανθό αλατιού κλέψαν την καρδιά μου. Τα άγρια μανιτάρια φρικασέ ήταν ικανοποιητικά και τα ψητά λαχανικά σωστά ψημένα, αλλά υστερούσαν κάπως σε παρουσίαση. Το συγκεκριμένο μαγαζί το βάζω πολύ ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών μου και αν είσαι κι εσύ λάτρης των εξαιρετικής ποιότητας στέικ, τότε να πας οπωσδήποτε. Radisson Blue Hotel, Ατλαντίδων 2, Λάρνακα, 24505821.


Swimming Birds

Λάτρεψα αυτό το χαριτωμένο καφέ στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, απέναντι από το νέο δημαρχείο. Ανήκει σε δύο νεαρά κορίτσια, τη Michele και τη Σταύρη, οι οποίες άφησαν πίσω τη δουλειά τους στο The Daily Roast και άνοιξαν τον δικό τους χώρο με αυτό το ασυνήθιστο όνομα. Ένα όνομα, το οποίο, όπως μου εξήγησε η Michele, δεν θέλανε να παραπέμπει ούτε σε καφέ ούτε σε μπαρ, αλλά στη φύση. Ο καφές είναι δικής τους εισαγωγής από το Λονδίνο και είναι εξαιρετικός. Υπάρχει στον πάγκο μια μικρή γκάμα από αλμυρά εδέσματα με 4-5 επιλογές, φτιαγμένα από ένα εργαστήρι στον Στρόβολο, μια περιορισμένη επιλογή γλυκών και σούπα ημέρας. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερα είδη bagel σάντουιτς με ενδιαφέροντα ονόματα και συνδυασμούς, όπως meat me up, chia-chia, purple in a circle και yummy in my tummy. Δοκίμασα το πρώτο με λουκάνικο ψημένο σε κρασί, τυρί μοτσαρέλα και πέστο, καθώς και το τελευταίο με αχλάδι, κατσικίσιο τυρί και σύκο και ομολογώ ότι και τα δύο ήταν απολαυστικά. Επίσης, η μπιζελόσουπα ήταν σούπερ και τα brownies εξαιρετικά. Στα συν του η συμπαθητική αυλή στο πίσω μέρος με σκεπαστή στέγη σιδερένιας κατασκευής. Τέλος, υπάρχουν σκαμπό απέναντι στο πεζοδρόμιο στο μπροστινό μέρος του μαγαζιού για παρέες των δύο ατόμων, που σε κάνουν να νιώθεις πως είσαι στο εξωτερικό. Το καφέ είναι ανοιχτό και το βράδυ και σερβίρει ποτά και περιορισμένο αριθμό πιάτων για να μοιραστείς με την παρέα σου. Παλιάς Ηλεκτρικής 5, Λευκωσία, 22019257.

bottom of page