top of page

όμορφα κεραμικά, χρηστικά και διακοσμητικά και άλλα ...

The Clay Collective, παλιά πόλη Λευκωσίας (@claycollectivecy)


΄Ανοιξε πρόσφατα. Τέσσερις καλλιτέχνες μοιράζονται το χώρο αυτό και παρουσιάζουν τη δουλειά τους με ένα πολύ γουστόζικο τρόπο. Η έκθεση έχει τελειώσει αλλά ο χώρος παραμένει ανοιχτός, διαρρυθμισμένος – λειτουργεί και σαν εργαστήρι των παιδιών – με αρκετά εκθέματα στα ράφια.






Αγόρασα chop stick/fork holders. Μόλις τα είδα, τα λάτρεψα. Ανεπιφύλακτα αξίζει μια στάση στο εργαστήρι/μαγαζί τους. Αν μη τι άλλο να χαζέψεις, μάλλον να θαυμάσεις τη δουλειά τους. ‘Ενα μεγάλο μπράβο!




Tartufo, Λεμεσός (Τ: 99288992)


Ο χώρος είναι μεγάλος - παραείναι μεγάλος για τα δικά μου γούστα – και κάπως χλιδάτος θα έλεγα. Στο σέρβις δεν εντόπισα κανένα ντόπιο σερβιτόρο. Δεν τρελάθηκα με το φαγητό ούτε και με το σέρβις, το οποίο χαρακτηρίζω απόμακρο και ουδέτερο. Στη προσπάθεια δε της σερβιτόρας να σερβίρει άτομο στο διπλανό τραπέζι, με έσπρωξε 3 φορές χωρίς να δώσει σημασία.




Δοκίμασα paccheri, είδος ζυμαρικών, με ψαρικά στα 29 ευρώ. Δεν εντυπωσιάστηκα. Τα ζυμαρικά ήταν ένα κλικ περισσότερο ψημένα από ότι έπρεπε και η σάλτσα ήταν άγευστη. Η black pizza με ψαρικά που παράγγειλε ο εξάδελφος μου ήταν οκ ενώ τα βοδινά μάγουλα ψημένα σε κόκκινο κρασί και πολέντα ήταν μέτρια. Οι τιμές είναι προς τα πάνω και προσωπικά δεν θα ήθελα να πάω ξανά.



Ωραίος Τρελλός, Λεμεσός (Τ: 25331803)




Αξίζει να φας το νόστιμο χοιρινό σουβλάκι, τις σεφταλιές και το εθιστικό φρυγανισμένο ψωμί. Βρίσκω όμως τον εξωτερικό χώρο κάπως στενόκοπο και υπερβολικά «σφραγισμένο» ... με το πλαστικό διαχωριστικό. Διαπίστωσα δε ότι τα γλυκά κουταλιού στο τέλος χρήζουν βελτίωσης.



The Deliyard, Λευκωσία (Τ: 22525017)


Πήγα πρώτη φορά, όσο παράξενο και αν ακούγεται. Ο χώρος είναι συμπαθητικός με ωραία μουσικά ακούσματα, ιδανικός να δουλέψεις στον υπολογιστή σου ή να αράξεις με παρέα. Δεν χρειάζεται να σταθείς στον πάγκο να παραγγείλεις τον καφέ σου, υπάρχει σέρβις να σε εξυπηρετήσει αφότου καθίσεις. Το πελατολόγιο είναι ως επί το πλείστον νεαρόκοσμος και το μαγαζί σφύζει από ζωή – γεγονός που με εντυπωσίασε ευχάριστα.




Τα κεραμικά σκεύη σερβιρίσματος είναι όμορφα και προσφέρονται επίσης προς αγορά. Είναι όμως κάπως δύσκολο να πιεις τον καφέ ιδιαίτερα όταν είναι ζεστός. Στα συν το έξτρα ζεστό νερό που συνοδεύει τον καφέ σου. Θα επιστρέψω με περισσότερες εντυπώσεις όταν δοκιμάσω το φαγητό.

bottom of page