top of page

Τι έφαγα ...

Όμορφος, Κάτω Μονή (Τ: 99468015)



Είναι συμπαθητικό ταβερνάκι σε χωριό. Η Ευθυμία είναι εκεί να σε φροντίσει και να βεβαιωθεί ότι δεν θα σου λείψει τίποτα. Οι δύο σερβιτόροι χρειάζεται να είναι περισσότερο χαμογελαστοί και επικοινωνιακοί με τον πελάτη. Παραγγείλαμε εκ των προτέρων σούβλα, αρνί και χοιρινό και συμπληρώσαμε με κουπέπια, κεφτέδες, αρνίσιο συκώτι, πουργούρι και μακαρόνια του φούρνου. Η σούβλα ήταν εξαιρετική, τόσο που γλείψαμε τα δάχτυλα! Αν θα έπρεπε να σχολιάσω κάτι, θα αναφερόμουνα στο πουργούρι το οποίο ήταν αδύναμο σε γεύση και στο ταχίνι, στο οποίο υπήρχαν μεγάλα κομμάτια σκόρδου, όχι αρεστό σε όλους. Μου άρεσε το χαρτάκι στο τραπέζι με το όνομα κράτησης και την ευχή “καλή όρεξη”. Η σαλάτα και οι αλοιφές ήταν ήδη στο τραπέζι, όταν καθίσαμε – το βρήκα πολύ πρακτικό. Το μαγαζί σερβίρει χύμα κρασί και μια μόνο επιλογή σε μπουκάλι – δεν με χάλασε. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το χάρτινο placemat στο τραπέζι με τα διαφορετικά ρητά. Στο δικό μου αναγραφόταν «Είμαστε υπομονετικοί, είμαστε ζωντανοί. Αγαπάμε. Σας ευχαριστούμε». Πέρασα όμορφα, έφαγα ικανοποιητικά, αγόρασα ντομάτες από παραγωγό φεύγοντας και φωτογραφήθηκα με την παρέα μου από την Ευθυμία. Σούπερ!









Fry Menu, Λευκωσία (Τ 22011786)

Αγαπώ το κοτόπουλο Karahi (θα το βρεις κάτω από το special curry) και το Aloo Naan (naan bread με πατάτα και μπαχαρικά). Είναι 2 επιλογές που έχω ξεχωρίσει από το μενού του Fry Menu και παραγγέλνω επανειλημμένα. Well done guys! Το Lamb Biryani επίσης.

 




MishMish, Λευκωσία (T 96005679)

Ήθελα από καιρό να δοκιμάσω το φαγητό του συγκεκριμένου μαγαζιού, το οποίο εστιάζει στη μοντέρνα παλαιστινιακή κουζίνα. Παραγγείλαμε, λοιπόν, delivery μέσω πλατφόρμας και αποφασίσαμε να πάρουμε όλες τις επιλογές του μικρού μενού τους. Cheese pastry με αραβικό τυρί (2 τεμάχια), pastry με κιμά (2 τεμάχια), Batata Harra Fries, αρωματικό κοτόπουλο και πατάτα stew και Musakhan. Δεν εντυπωσιάστηκα με το φαγητό, αν και δεν ήταν κακό, ούτε ιδιαίτερα με το πακετάρισμα. Κάποιες σάλτσες παραήταν νερουλές και σε διαχωριστική θήκη σε πλαστική συσκευασία όχι κατάλληλη, με αποτέλεσμα η σάλτσα να χύνεται. Ξεχώρισα τα «πουρεκάκια» με κιμά και το Musakhan, το εθνικό φαγητό της Παλαιστίνης, το οποίο φτιάχνεται με κοτόπουλο, σουμάκ και κόκκινο κρεμμύδι. Στο MishMish το συνδυάζουν με ρύζι και το ψήνουν σε φύλο μπακλαβά. Θα δώσω ακόμα μια ευκαιρία, γιατί αγαπώ πολύ τη συγκεκριμένη κουζίνα και γιατί οι ιδιοκτήτριες του MishMish είναι αξιόλογες και μου είναι ιδιαίτερα αγαπητές, χωρίς να τις γνωρίζω προσωπικά. Θέλω πολύ επίσης να δοκιμάσω τα Wara Enab, τα δικά μας κουπέπια, που μόνο καλά λόγια έχω ακούσει. Θα επανέλθω με περισσότερες εντυπώσεις όταν το επισκεφθώ, γιατί φήμες λένε ότι θα βγάζουν μερικά τραπεζάκια για dine-in. Ανυπομονώ!

 






Burger Heroes Strovolos, Foodtruck, Λευκωσία (T: 96912004)

Παράγγειλα delivery, αν και ήθελα να πάω εκεί να φάω το φαγητό μου, αφού είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου. Επέλεξα να φάω το Captain America Burger, ένα από τα δημοφιλή μπέργκερ τους. Το απόλαυσα. Οι French Fries (τηγανητές πατάτες) ήταν αξιοπρεπέστατες. Τα Smoke BBQ Chicken Poppers όμως, που παράγγειλε η κόρη μου, δεν ικανοποίησαν γευστικά.






Masti Indian Restaurant, Παλέ Πασιά, Λάρνακα (Τ 24333633)

Κάθησα στο ένα από τα δύο τραπέζια μπροστά στην τζαμαρία με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Άρχισα χαλαρά το γεύμα μου με ινδική μπίρα COBRA. Στη συνέχεια ήρθαν στο τραπέζι 2 τεμάχια Keema Samosa, αν και η συνοδευτική πρασινάδα δεν ήταν ότι πιο φρέσκο, κοτόπουλο Karahi, με το οποίο έχω παθιαστεί τον τελευταίο καιρό και Lamb Biryani. Συνοδεύσαμε το γεύμα μας με Chili Naan ψωμί. Απόλαυσα το κάθε πιάτο, ιδιαίτερα το Biryani, πήρα και για το σπίτι. Το σέρβις είναι άρτιο, αν και κάπως ψυχρό και απρόσιτο. Ο χώρος είναι συμπαθητικός, μάλλον σύγχρονος με μερικά ωραία στοιχεία.










Coffee Berry, Μαρίνα Αγίας Νάπας (Τ 23725056)

Μούτρωσα με το αδικαιολόγητα αργό σέρβις στο συγκεκριμένο μαγαζί. 'Ενα καφεδάκι ήθελα να απολαύσω έξω στη λιακάδα.



bottom of page