top of page

Food Diary 25/02/2018 - Τα κάναμε σαλάτα


Bits and pieces

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!


Είναι ένα πιάτο που μου αρέσει πολύ. Μπορεί το χειμώνα να μην είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων μου, αλλά θεωρώ ότι είναι βασικό κομμάτι ενός γεύματος, ενώ πολύ συχνά συνιστά ένα πλήρες γεύμα.


Νούμερο ένα λοιπόν στη λίστα μου είναι η μαροκινή σαλάτα στο Skinny Fox. Γενναιόδωρη μερίδα, άψογη παρουσίαση και εκτέλεση, νόστιμη και χορταστική. Παρήγγειλε την και θα με θυμηθείς. Σίγουρα δεν θα φύγεις απογοητευμένος αλλά ούτε και νηστικός!


Η αγαπημένη μου χωριάτικη σαλάτα είναι στο Παντοπωλείο Καλή Όρεξη. Η καλύτερη! Κι’ αυτό οφείλεται στη ποιότητα και στη φρεσκάδα των υλικών που χρησιμοποιούν, εξίσου το γνήσιο ελαιόλαδο και η εύγεστη φέτα.


Η εποχιακή σαλάτα στο Πατρικόν στο χωριό Τερσεφάνου. Η κυπριακή φύση στο πιάτο σου! Ανάλογα με την εποχή, υπάρχει πάντα στο μενού μια σαλάτα με κυπριακά χόρτα, που πολλές φορές μαζεύει ο ίδιος ο σεφ στις συχνές περιπλανήσεις/εξερευνήσεις του στη φύση. Φρέσκα, ντόπια αγριόχορτα ή εποχιακοί θησαυροί όπως τους αποκαλεί ο ίδιος. Θα φας μεταξύ άλλων τσακρίθκια, κουκιά, λουβανούες, λαψάνες, σιμιλούδι και στρουθκιά σε δημιουργικές συνταγές.


Φρεσκότατες και ολοκληρωμένες σαλάτες θα φας επίσης στο Silver Pot. Μου αρέσει το πάντρεμα των υλικών είτε είναι τα πράσινα χόρτα ή οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, ο καπνιστός σολομός, οι χούμοι, ενίοτε χοιρινό φιλέτο ή κοτόπουλο. Επίσης εξαιρετικά είναι και τα salad dressings που φτιάχνουν οι ίδιοι, με βασιλικό, κόλιανδρο ή φρέσκο θυμάρι.


Στη παραδοσιακή ταβέρνα Συμπόσιο στο Πελένδρι θα φας ολόφρεσκη σαλάτα και άγρια χόρτα εποχής τα οποία καλλιεργεί ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, ο κύριος Νίκος, στην αυλή της ταβέρνας. Από το χωράφι στο πιάτο!


Ωραίες σαλάτες θα απολαύσεις και στο The Gym στη παλιά πόλη της Λευκωσίας. Αγαπημένη επιλογή απο το μενού, αυτή με το σπανάκι, την αναρή και τα καραμελωμένα φύλλα σπανακόπιτας. Ξεχωρίζει επίσης η κρύα σαλάτα με noodles, λαχανικά και dressing με ταχίνι.


Χαρακτηριστική σαλάτα στο συμπαθέστατο Cookshop είναι η ρόκα με πράσινο μήλο, κομμάτια από πορτοκάλι, βατόμουρα και λιωμένο camembert από πάνω. Αξίζει επίσης να δοκιμάσεις τη σαλάτα mohito με ανάμικτα πράσινα σαλατικά, kale, ψημένα παντζάρια, φρέσκα αναρή, κινόα και καραμελωμένα φιστίκια. Ολοκληρώνεται με κοτόπουλο.


Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ στο Λεμεσιανό Fat Fish όπου έχω φάει αμέτρητες φορές. Και μπορώ να επιβεβαιώσω οτι οι σαλάτες του είναι πάντα φρέσκες και νόστιμες. Ξεχωρίζω 2 από το μενού. Η μια είναι με το παντζάρι, το πράσινο μήλο και το κατσικίσιο τυρι και η άλλη με τη ρόκα, αχλάδι και τα πουγκιά γεμιστά με τυρί. Σκέτη απόλαυση!

bottom of page