top of page

Σχολιάζοντας ...

Μαγείρισσες, Λακατάμια, Λευκωσία (Τ: 22381822)


Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν κατάφερα να επισκεφθώ την ταβέρνα τα τελευταία 3 χρόνια. Πριν μερικές μέρες όμως πήγα 2 φορές σε διάστημα 2 εβδομάδων – καθημερινή και Σάββατο - και χάρηκα τον λιτό, κατάλευκο, όμορφα χριστουγεννιάτικα στολισμένο και φροντισμένο χώρο.

Το σέρβις είναι ευχάριστο, άνετο και ήρεμο, ιδιαίτερα την καθημερινή. Η σαλάτα ήταν φρεσκότατη και οι ντομάτες ήταν πολύ νόστιμες. Εξαιρετικές και οι πατάτες μαγειρισσών, παρόλο που το Σάββατο οι πατάτες που ήρθαν στο τραπέζι δεν θύμιζαν σε τίποτε τις τραγανές, λαχταριστές της προηγούμενης φοράς. Απογοητεύτηκα.




Δοκίμασα τα απολαυστικά κουπέπια, το νόστιμο αρνίσιο συκώτι, τον τταβά, τις καταπληκτικές πούλλες, το αξιοπρεπέστατο χοιρινό σουβλάκι και τους κάπως αδιάφορους κεφτέδες, υστερούσαν σε γεύση. Αγαπώ το πομπάρι (κάτι σαν σεφταλιά), το οποίο όντως μόνο εδώ το βρίσκεις και δεν με απογοήτευσε. Στα συν η λίστα κρασιών με κυπριακές και ελληνικές ετικέττες σε πολύ λογικές τιμές – υπάρχουν επιλογές και τιμές για όλα τα πορτοφόλια.



Zest, Λευκωσία (Τ: 22314344)


Απόλαυσα το λευκό κρασί ΑΚΡΕΣ στο ποτήρι νωρίς το μεσημέρι και εκτίμησα ιδιαίτερα την τιμή στα 4 ευρώ. Μπράβο στα κορίτσια για τα υπέροχα γλυκά τους!



SENIMAN, Λευκωσία (Τ: 22261464)


Αγαπώ τη γενναιόδωρη μερίδα καφέ americano στα 2.60 ευρώ και τον σούπερ φιλικό, περιποιητικό μπαρίστα του μαγαζιού.



Silver Pot, Λευκωσία (Τ: 22101722)


Καταβρόχθισα τη νόστιμη και πολύ γενναιόδωρη μερίδα porridge με φρέσκα φρούτα - γλυκό τόσο όσο πρέπει.



Στου Ρουσσιά, Λεύκαρα (Τ: 24343449)




Το φαγητό μου φάνηκε αρκετά καλό - δοκίμασα καλοηρκά, αρνίσιο συκώτι, χοιρινά αφέλια και χοιρινό σουβλάκι - αλλά περίμενα περισσότερο γενναιόδωρες μερίδες στο χωριό.




Volta Wine Bar, Λεμεσός (Τ: 94089966)

Εκτίμησα την κανάτα με πόσιμο νερό η οποία ήρθε αμέσως στο τραπέζι με το που καθήσαμε. Φανταστικό σαπούνι Aesop στην τουαλέτα.

bottom of page