top of page

ποιοτικό στέικ και άλλα ...

Salt & Fire, Αγιος Ιωάννης Μαλούντας (Τ: 22435323)


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το «place to be» για εκείνους που αγαπούν την εκλεκτική κρεατοφαγία. Άλλωστε εδώ είναι ξεκάθαρο ότι θα φας καταπληκτικό, ποιοτικό στέικ.




Η εξυπηρέτηση είναι άρτια και ευγενική με εισηγήσεις και προτάσεις. Καλό θα ήταν όμως όταν ο σερβιτόρος εισηγείται μια κοπή κρέατος ή ένα μπουκάλι κρασί, να ενημερώνει και για την τιμή.




Τα γλυκά στο τέλος αν και νόστιμα, θα προτιμούσα να τα έβλεπα με μια διαφορετική παρουσίαση. Η κρεμ μπρουλέ στο λευκό σκεύος και το Βάσκικο cheesecake στο πήλινο μπολάκι δεν είναι ότι ομορφότερο.



Zest, Λευκωσία (Τ: 22314344)



Το φαγητό είναι απλό, comford food, το φαγητό που τρώω και στο σπίτι μου, αλλά σίγουρα είναι νόστιμο και απολαυστικό. Με την παρέα μου απόλαυσα φασόλια γίγαντες στα 11 ευρώ και φαλάφελ στη πίτα στα 13 ευρώ. Οι μερίδες είναι γενναιόδωρες, οι τιμές λογικές και το κρασί στο ποτήρι στα 4 ευρώ ... παράδεισος!



Novel, The Agora Hotel, Λευκαρα (Τ: 24726000)


Αξίζει σίγουρα να το επισκεφθείς. Πήγα ξανά Κυριακή μεσημέρι με παρέα δέκα ατόμων. ‘Οταν η κράτηση αφορά σε δέκα ή περισσότερα άτομα, υπάρχει υποχρεωτική χρέωση 10 ευρώ το άτομο εκ των προτέρων. Αν ακυρωθεί η κράτηση 3 μέρες πριν, τότε επιστρέφεται όλο το ποσό. Στην περίπτωση μας, χρειάστηκε να προσθέσω ένα άτομο στη κράτηση δύο ώρες πριν το γεύμα μας και αρχικά αρνήθηκαν να με εξυπηρετήσουν με τη δικαιολογία ότι το εστιατόριο ήταν γεμάτο. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση και δεν το κρύβω ότι αναστατώθηκα. Μετά από επίμονη συζήτηση στο τηλέφωνο και αναμονή, εξυπηρετήθηκα και προστέθηκε ακόμα 1 άτομο στη κράτηση μας. Ουφ!






Δοκίμασα όλο το μεσημεριανό μενού, δύο αλοιφές, 2 είδη σαλάτες και πέντε διαφορετικά είδη πίτσες. Τα πιάτα ήταν πολύ πολύ εύγεστα. Τα τρία γλυκά στο τέλος, το τιραμισού, η τάρτα σοκολάτας ταχίνι και το tres leches (που μου άρεσε λιγότερο), ήταν αξιοπρεπέστατα.

Το σέρβις ήταν πολύ περιποιητικό, δεν έχω κανένα παράπονο, παρόλο που τυχαία είδα άτομα στο διπλανό τραπέζι να τρώνε μπέργκερ, που ήταν πιάτο ημέρας, γεγονός που δεν γνώριζα αφού δεν είχα ενημερωθεί.

‘Οσο αφορά στις επιλογές κρασιού, η λίστα περιλαμβάνει 10 ετικέτες κόκκινα και 5 λευκά από τον κυπριακό (μία μόνο ετικέτα), ελληνικό, ιταλικό και γαλλικό αμπελώνα με τιμές από 45 ευρώ και πάνω. Στο ποτήρι η τιμή ανέρχεται στα 10 και 13 ευρώ. Οι τιμές των κρασιών είναι αρκετά ψηλές. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν υπήρχε επιπλέον επιλογή γύρω στα 30-35 ευρώ.

Δέκα μέρες μετά το γεύμα μας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, αντιλήφθηκα ότι η προκαταβολή που πληρώσαμε δεν αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό μας. Μετά από επικοινωνία, ενημέρωση και διερεύνηση, εντοπίστηκε το λάθος. Η ομάδα του The Agora απολογήθηκε και πρόσφερε voucher 50 ευρών για επανόρθωση της υπερχρέωσης. Αν δεν το θυμόμουνα, τι θα γινόταν?



bottom of page