top of page

περί φαγητού ο λόγος ...

Anemi Bistro, Λεμεσός (Τ: 25812000)


Στο Maison Anemi βρίσκεται το γαλλικό all day μπιστρό. Είναι ένας χώρος φροντισμένος, σικ, με βεράντα και θέα τη θάλασσα και μπουτίκ στον ίδιο χώρο που σε προσκαλεί να την επισκεφθείς και να δοκιμάσεις τα όμορφα ρούχα που πουλά. Καθήσαμε στο τραπέζι μας και παραγγείλαμε τα escargots (σαλιγκάρια), ένα απογοητευτικό καρπάτσιο κόκκινης γαρίδας (Gambero Rosso Carpaccio), μια μπερδεμένη παρασκευή που συνδυάζει το mac n cheese με caccio pepe (mac n cheese – ένα πιάτο πολύ δημοφιλές στο μαγαζί) και για κύριο πιάτο το Dover Sole (ψάρι γλώσσα). Τελειώσαμε το γεύμα μας με το Emilys pudding και τα φοινίκια με επικάλυψη σοκολάτας. Και τα δύο γλυκά ήταν νόστιμα αλλά δεν θα τα πρότεινα αμέσως μετά από ένα γεύμα, θα ταίριαζαν περισσότερο με ένα φλυτζάνι καφέ το απόγευμα.

Το σέρβις είναι πολύ φιλόξενο, περιποιητικό και ίσως λίγο περισσότερο ενθουσιώδες από ότι χρειάζεται. Θα επέστρεφα σίγουρα για να απολαύσω ένα ποτήρι κρασί.











Κοκκινού εστιατόριο, Μοσφιλωτή (Τ: 22533488)

Πήγα Δευτέρα βράδυ με παρέα. Ο χώρος δεν λέει πολλά. Είναι μεγάλος και επικρατεί αταξία και ακαταστασία. Διέκρινα μόνο ένα σημείο του μαγαζιού, συγκεκριμένα ένα δωμάτιο δίπλα με τραπέζια και καρό τραπεζομάντηλα το οποίο παρουσίαζε μια περισσότερο συμπαθητική εικόνα ενός παραδοσιακού μαγαζιού. Το αδικαιολόγητα μεγάλο μέγεθος πολλών μαγαζιών στο νησί εξακολουθεί να με προβληματίζει. Το σέρβις έχει σοβαρό πρόβλημα. Είναι αμίλητο, αγέλαστο και πολύ αφιλόξενο. Παραγγείλαμε συγκεκριμένα πιάτα και τίποτα από αυτά δεν παρουσίασε ενδιαφέρον. Ξεχώρισα το χειροποίητο ψωμί, το οποίο ήρθε ζεστό στο τραπέζι και τα κουπέπια τα οποία ήταν αρκετά νόστιμα. Το τηγανητό κουνέλι δεν ικανοποίησε.








Sushi Time, Λευκωσία (Τ: 22610100)

Είναι ένα μικρό μαγαζάκι στη Διαγόρου με ένα πάγκο στο εσωτερικό και μερικά ψηλά καθίσματα. Ακριβώς μπροστά έξω στο πεζοδρόμιο, θα βρεις 2-3 τραπεζάκια όλα κι όλα. Ο Ανδρέας, ο ιδιοκτήτης και μάγειρας, ετοιμάζει μπροστά σου τα σούσι που επιλέγεις. Διαπίστωσα βλέποντας τον επί τω έργω ότι η πρώτη ύλη ήταν αρκετά καλή, το τελικό αποτέλεσμα όμως χωρίς να ήταν κακό, δεν ήταν απόλυτα ικανοποιητικό. Οι επιλογές σε ωμό ψάρι είναι περιορισμένες. Το βράδυ που πήγα, μόνο ο σολομός ήταν διαθέσιμος σε σασίμι. Δοκίμασα Lemon Prawn roll, Anacoda και Futomaki Prawn. Το ζεστό σάκε που παράγγειλα ήταν κάπως φλατ. Μου αρέσει η φιλοσοφία του bar sushi που προσφέρει ένα γρήγορο γεύμα και θα μπορούσες να φας καλό και ίσως οικονομικά προσιτό σούσι. Ίσως να δώσω ακόμα μια ευκαιρία? Δεν έφυγα ευχαριστημένη με την πρώτη επίσκεψη, αλλά ούτε και δυσαρεστημένη.






The Grill Room, ξενοδοχείο Amathus, Λεμεσός (Τ: 25832000)

Μούτρωσα με το κακό συκώτι χήνας, το κάπως αδιάφορο ταρτάρ βοδινού Aberdeen Angus και τα κακορίζικα και πολύ φτωχά σε εμφάνιση ψητά λαχανικά. Δοκίμασα επίσης τα ραβιόλι αστακού με μελάνι σουπιάς και από τα κύρια πιάτα το Ιβηρικό χοιρινό Tomahawk (εκτροφής βελανιδιάς) και το Rib-eye στέικ. Ο εσωτερικός χώρος δεν είναι καλαίσθητος, είναι άκοψος, πολύ αυστηρός και περισσότερο παραπέμπει σε εργασιακό χώρο αντί σε εστιατόριο. Ο δε θόρυβος ήταν ανυπόφορος και αρκετά εκνευριστικός. Η τάρτα λεμόνι στο τέλος δεν ευχαρίστησε. Το σέρβις είναι περιποιητικό αλλά κάπως υπερβολικό, σχεδόν ενοχλητικό. Ολοκληρώνοντας και συγκρίνοντας το γεύμα που έφαγα εδώ πριν ένα χρόνο τέτοιο καιρό έξω στη βεράντα, είναι λες και επισκέφθηκα ένα διαφορετικό εστιατόριο. Μια εντελώς αλλιώτικη γευστική εικόνα. Κρίμα!








‘Αγιος Επίκτητος, Λεμεσός (Τ: 99 346529)

Ο μεζές αποτελείται από 22 πιάτα, ένας υπερβολικά μεγάλος αριθμός και το Σαββατοκύριακο που έχει ζωντανή μουσική, δεν έχεις την επιλογή να παραγγείλεις συγκεκριμένα πιάτα. Το σέρβις είναι περιποιητκό, γρήγορο και πολύ φιλικό. Γενικά κάποια πιάτα ήταν νόστιμα, αλλά το χοιρινό σουβλάκι ήταν σκληρό και τα σαλιγκάρια ήταν κακομαγειρεμένα, αν και η σάλτσα τους ήταν νόστιμη. Απολαυστικό ήταν το χειροποίητο ψωμί και κουλούρι. Συνόδευσα το γεύμα μου με ένα ικανοποιητικό, τοπικό μαραθεύτικο του κτήματος Άγιος Φώτης.

Προετοιμάσου για βαβούρα και πολύ θόρυβο γιατί πρόκειται για ταβέρνα χωρητικότητας πολλών ατόμων. Το βράδυ που το επισκέφθηκα, είχε 210 άτομα και μεγάλες παρέες που είτε γιόρταζαν γενέθλια είτε αρραβώνες. Μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το υπέροχο κυπριακό λικέρ πορτοκάλι Filfar.

ΥΓ. Μούτρωσα με τους αμέτρητους γάτους που συχνάζουν στην υπέροχη μπροστινή βεράντα του. Δεν μπόρεσα να ηρεμήσω.









Library bar, Λεμεσός (Τ: 96 108877)

Πήγα αργά για ένα ποτό και λάτρεψα την ωραία ατμόσφαιρα του, τα απολαυστικά ποτά και την υπέροχη μπάρα. Πήγαινε και απόλαυσε το!

bottom of page