top of page

Food Diary 30/09/2018 - Ο Πρόεδρος, Λευκωσία


Bits and pieces!

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!


Παρακολουθούσα την εξέλιξη του εδώ και καιρό, μια και συχνάζω τα πρωϊνά στο διπλανό Brew Lab. Μου έκαναν εντύπωση διάφορα πράγματα: η ανυψωμένη βεράντα - αναρωτιόμουν γιατί τη χρειάζεται, παρατηρούσα την εξωτερική διακόσμηση, το όνομα του μαγαζιού που σίγουρα σου τραβά την προσοχή και δύσκολα το ξεχνάς. Μου αρέσει όμως! Πρόκειται λοιπόν για ένα ευρύχωρο, κάτασπρο χώρο με λευκές καρέκλες, όχι όμως τόσο αναπαυτικές οφείλω να πω, με χρωματιστά καθίσματα. Στη βεράντα του θα τα βρεις όλα: ευχαρίστηση, φιλοξενία, εξυπηρέτηση, αλλά και διάφορα απολαυστικά, ανατολίτικα πιάτα. Υπάρχει ποικιλία από ορεκτικά, σαλάτες και κρεατικά. Δοκίμασα το ζουμερό ελληνικό σουβλάκι (χοιρινό και μοσχάρι), αλλά επίσης το εύγεστο σουτζούκι, ένα είδος λουκάνικου – προσωπικά επέλεξα τη καυτερή εκδοχή του - με πίτα ξεροψημένη, ντομάτα και μαϊντανό. Από τα ορεκτικά η παρέα μου διάλεξε τη φέτα σαγανάκι με κρούστα καλαμποκιού και ήταν εύγεστη. Κρίμα που δεν δοκίμασα το Κεμπάπ, τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Γενικά εδώ μου άρεσε το φαγητό. Προσφέρει μια καλή επιλογή για γρήγορο και νόστιμο γεύμα, ιδιαίτερα το μεσημέρι, με αρκετά λογικές τιμές. Λάτρεψα επίσης το γλυκό που δοκίμασα. Το περίφημο κιουνεφέ! Επιτέλους μπορούμε να το απολαμβάνουμε και στη Λευκωσία. Είναι πεντανόστιμο, όχι ιδιαίτερα γλυκό και αρκετό για να το απολαύσουν 2 άτομα. Υπάρχει επίσης εκμέκ με παγωτό και πορτοκαλόπιτα! Απόλαυσα επίσης το σορπέ λεμόνι, κερασμένο από το μαγαζί, αμέσως μετά το φαγητό. Σε δροσίζει. Με ξένισε το γεγονός ότι δεν σέρβιραν καφέ, κάτι που αντιλαμβάνομαι όμως ότι είναι προσωρινό και θα διευθετηθεί!


Παθιάστηκα με τη ξανθή Chimay Gold μπίρα. Μια μοναδική και ξεχωριστή μοναστηριακή μπίρα από το Βέλγιο, με αλκοόλ 4.8% και χαρακτηριστικά τα δροσερά αρώματα λυκίσκου και μπαχαρικών. Πιες την και θα με θυμηθείς.


Να πας στο Kxoffee Project να απολαύσεις το καφέ σου και παράλληλα να φας μαλακό παγωτό μηχανής, το αγαπημένο μου Big Softie. Είμαι πολύ χαρούμενη! Δύο πράγματα που αγαπώ πολύ στον ίδιο χώρο! Για την ώρα, θα βρεις τις κλασσικές επιλογές: τη γεύση matcha και το salted caramel. Τρέξε όμως να προλάβεις, γιατί τα πράγματα θα αλλάξουν, καθώς γράψανε στη σελίδα τους στο Facebook. (99559776)


Αγόρασε το νέο raw super sweetener, το Coconut nectar. Είναι πιο υγιεινό και προσφέρει την εναλλακτική λύση απέναντι στο σιρόπι αγαύης, στο μέλι και στη ζάχαρη καρύδας. Είναι χωρίς λιπαρά και δεν περιέχει καθόλου λάδι καρύδας. Δυστυχώς δεν το έχω βρει ακόμα στην κυπριακή αγορά. Μπορείς όμως πάντα να το παραγγείλεις διαδυκτιακά.

bottom of page