top of page

νέα και παλιά ...


Olio, Λευκωσία (τηλ 22424270)

Στεγάζεται στο χώρο του πρώην Jolly Joker. Ο χώρος είναι μίνιμαλ και η βεράντα με την γυάλινη τζαμαρία είναι πραγματικά υπέροχη. Η εξυπηρέτηση είναι άψογη, γρήγορη και επεξηγηματική.

Το tuna tartare με εντυπωσιακή παρουσίαση, αναμεμειγμένο με φάβα, κουτρούβι και καπνιστό ελαιόλαδο και συνοδευόμενο με χειροποίητα μπριός ψωμάκια, έδωσε μια διαφορετική νότα στο γεύμα μας. Δοκίμασα επίσης το sliced ceviche με λεμονάτη truffle σάλτσα, τον εξαιρετικό ταραμά με μάραθο σε καπηρωμένο ψωμί, την συγκλονιστική καπνιστή μελιτζάνα με ταχίνι, κινόα και ελαιόλαδο, την πεντανόστιμη σαλάτα παντζάρι με σάλτσα σουσάμι και καρύδια και το καλομαγειρεμένο ριζότο με κολοκυθάκι και κουκουνάρι. Επιπλέον επέλεξα το beef tenderloin (2 σχετικά μικρά κομμάτια) με γλυκό σουσαμέλαιο και συνοδευτικό τσιπς πατάτας με truffle, το οποίο αν και νόστιμο, θεωρώ ότι ήταν υπερτιμημένο στα 36 ευρώ.

Η λίστα κρασιών είναι αξιόλογη αλλά οι τιμές τσιμπάνε.

Τα 2 γλυκά στο τέλος που δοκίμασα, την άσπρη σοκολάτα, γιαούρτι και passion fruit και την πορτοκαλόπιτα με σορμπέ λεμόνι και βασιλικό ήταν του ονείρου. Ιδιαίτερη αναφορά στο πρώτο που τόσο πολύ απόλαυσα. ΄Εφυγα ενθουσιασμένη από το εστιατόριο, μου άρεσε πολύ το φαγητό και σίγουρα θα πάω ξανά και ξανά!



The Modern Kitchen, Λεμεσός (τηλ 99714162)

Οι πίτσες εδώ πρωταγωνιστούν. Το σκεπτικό πίσω από το μενού είναι απλό και πολύ λαχταριστό. Είναι εμφανές ότι δίνεται έμφαση στις πρώτες ύλες και στα τοπικά προϊόντα - αλλά και από όλο τον κόσμο - και η φροντίδα αυτή επιβεβαιώνεται στη γεύση και στους ασυνήθιστους και εύγευστους συνδυασμούς με Κυπριακές πινελιές.

Παράγγειλα delivery μέσω της πλατφόρμας Foody. Ειλικρινά ξετρελάθηκα με την πίτσα τους. Και το καλύτερο, μπορείς να παραγγείλεις μισή-μισή. Προτείνω να δοκιμάσεις τον παστουρμά και την σεφταλιά με κρεμμυδάκι. Οι 2 vegan επιλογές που δοκίμασα ήταν με μελιτζάνα (aubergine madness) και η spicy lovers affair. Φανταστικές και οι δύο! Θα μπορούσα να πηγαίνω ευχαρίστως κάθε μέρα για την πίτσα του. Προσωπική αγαπημένη αυτή με τον παστουρμά. Την αναπολώ και μου ανοίγει η όρεξη! Την συστήνω ανεπιφύλακτα.



Ecru, Λευκωσία (τηλ 22428428)

Ευχαριστήθηκα τον ζεστό αμερικάνο καφέ μου στο μικρό, μοντέρνο και γουστόζικο καφέ στο αδιέξοδο επί της Γρίβας Διγενή. Προσφέρει επίσης ποικιλία από μίνι, φρέσκα σάντουιτς, υγιεινά σνακ και υγιεινά γλυκά από τον φούρνο Κωνσταντινίδη στα Λατσιά.



Ο Δίπυρος ‘Αρτος, Περιστερώνα (τηλ 22822880)

Αξίζει μια στάση στον Δίπυρο ΄Αρτο, τον φούρνο στην Περιστερώνα. Καθημερινά θα βρεις φρέσκο, προζυμένιο ψωμί – αν περισσέψει ψωμί της προηγούμενης μέρας, θα το βρεις στην μειωμένη τιμή των 1.50 ευρώ. Εκτός από το ψωμί, θα βρεις πολλά πολλά είδη παξιμάδια (70% ολικής αλέσεως & 30% άσπρο αλεύρι) και ποικιλία τοπικών προϊόντων της περιοχής, όπως χαλούμια, ρίγανη του βουνού, χαρουπόμελο, βάλσαμο μήλου Κυπερούντας, μηλόξυδο, μηλόμελο, χειροποίητες κλασικές μαρμελάδες, σπιτικά λικέρ, γλυκά του κουταλιού, μέλι και όσπρια.

Παραδοσιακό αρτοποιείο Γιάννης Γεωργίου Λτδ, Στρόβολος (τηλ 22425338)

Αγόρασε καταπληκτικές, σπιτικές ραβιόλες. Τις συστήνω ανεπιφύλακτα.


Bottega Amaro, Λευκωσία (τηλ 22777270)

Θα ξεκινήσω χωρίς περιστροφές. Μούτρωσα για την κρύα μακαρονάδα που έφτασε στο τραπέζι μας. Όταν παραπονεθήκαμε για αυτό, πρόθυμος ο ευγενικός σερβιτόρος αντικατάστησε αμέσως το πιάτο με άλλο, το οποίο ήταν ξανά παγωμένο και ακόμα πιο απογοητευτικό. Είναι κρίμα να μην μπορεί ένα πιάτο πάστας να φτάσει στο τραπέζι από την κουζίνα, μια απόσταση μερικών μόνων μέτρων, ζεστό και απολαυστικό. Ομολογώ ότι δεν μπορώ να το συγχωρέσω γιατί είναι ένα λάθος το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να διορθωθεί.


Think 30, Λευκωσία (τηλ 22333808)

Ευχαριστήθηκα το κοτόπουλο τοστ με τραγανό κοτόπουλο, τσένταρ, μπέικον, μαγιονέζα σιράτσα και αυγό μελάτο, μάλλον τηγανιτό.

Το επισκέφθηκα Σάββατο πρωί και ο χώρος έσφιζε από ζωή. Είναι φανερό ότι έχει γίνει στέκι και έχει αγαπηθεί από πολλούς ντόπιους.

Στο μενού κάτω από τον τίτλο The Brunch Project, συμπεριλαμβάνονται 2-3 είδη σαλάτας, ποικιλία τόστ – αβοκάντο τοστ, Γαλλικό τοστ (η γλυκιά εκδοχή), τοστ μπριός, κοτόπουλο τοστ - και πόκε μπολ. Επιπλέον υπάρχει μπέργκερ, παπαρδέλες, μπακαλιάρος και βοδινή ταλιάτα. Υπάρχει δε πίτα ημέρας, η οποία δυστυχώς δεν προσφέρεται μετά τις 11.00 το πρωϊ – γεγονός που βρήκα πολύ παράξενο. Αναφέρω επίσης τα γλυκά του Περικλή, δοκίμασα το Αίγινα, το οποίο βρήκα πολύ νόστιμο αλλά σίγουρα θα ήθελα να δω μια πιο μοντέρνα και ανάλαφρη προσέγγιση ως προς την παρουσίαση και να μην μοιάζει με γλυκό ζαχαροπλαστείου.

Το είδος ψωμιού που χρησιμοποιείται πιστεύω ότι χρειάζεται αναθεώρηση και επιβάλλεται να επενδύσουν σε ποιοτικό, προζυμένιο ψωμί.

bottom of page