top of page

μόνο Αθήνα ... (μέρος 4)

Λινού Σούμπασης και Σία, Αθήνα (Τ: +302103220300)


Ξαφνιάστηκα ευχάριστα με τη διακόσμηση του μαγαζιού. Ο χώρος είναι απλός αλλά ιδιαίτερος και πλαισιώνεται από αλουμινένιες καρέκλες και τραπέζια. Στο κάθε τραπέζι υπάρχει διακοσμητικό φυσικό κερί, είναι επίσης προς πώληση, να σιγοκαίει σε αλουμινένια βάση. Είναι ένα σκηνικό αλλόκοτο, απρόσμενο αλλά μου άρεσε και ένιωσα ευχάριστα.



Το σέρβις αν και ευγενικό δεν ήταν ενημερωμένο - ο σερβιτόρος δεν γνώριζε πιο ήταν το καμένο πράσο στο πιάτο και χρειάστηκε να πάει στην κουζίνα να ρωτήσει ...

Το φαγητό είναι απλό, νόστιμο, με άριστη πρώτη ύλη, χωρίς πολύπλοκες παρασκευές. Ο σεφ και η ομάδα του μαγειρεύουν όσο πιο απλά γίνεται, αναδεικνύοντας την ποιότητα και τη φρεσκάδα των υλικών τους.



Το μαγαζί βγάζει τα δικά του ζεστά προζυμένια ψωμιά, μια ποικιλία από 3 διαφορετικά είδη. Τα φέρνουν μαζί με τρία πιατάκια που περιέχουν βούτυρο με λευκό ταραμά, ελαιόλαδο και αλάτι θάλασσας. Τα ψωμιά είναι φοβερά.



Τα βραστά λαχανικά, βλίτα και κολοκύθια, με το κρεμώδες τυρί ανεβατό ήταν ωραία ιδέα. Το καλαμπόκι τηγανιτό με μαγιονέζα χειροποίητη είναι ένα από τα πιο νόστιμα πράγματα που έχω φάει, ανακαλώ συνέχεια τη γεύση τους. Το ξεχωρίζω, μου άρεσε πολύ.



Βρήκα τη Ρεβιθάδα με άγρια μανιτάρια απολαυστική και τη Φάβα Σαντορίνης με χταπόδι στα κάρβουνα σωστά μαγειρεμένα, αλλά κάπως μικρή στη μερίδα.

Δεν ήπια κρασί, δεν είδα καθόλου την κάρτα – ήμουν μεταξύ εστιατορίων και παράστασης στο Ηρώδειο -, ούτε έφαγα γλυκό, κάτι που τώρα μετανιώνω φυσικά.

Στο πίσω μέρος του μενού, αναγράφεται το πωλητήριο και θα βρεις τα αντικείμενα προς πώληση, όπως κεριά, βάσεις κεριών, άμμος και 2 προσωρινά προϊόντα, lunch box και μαχαιροπήρουνα. Το μενού αλλάζει συχνά.

Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω κι άλλα πιάτα. Ανυπομονώ να ξαναπάω! Στο επόμενο μου ταξίδι στην Αθήνα.



Blue Oyster, Αθήνα (Τ: +302103221448)


To μικρό oyster bar στην Κολοκοτρώνη είναι μοναδικό καθώς στο ιδιαίτερο μενού του θα βρεις εξαιρετικές προτάσεις. Η στενόμακρη μπάρα με τα διαφανή στουλς, εξυπηρετεί και σαν βιτρίνα με τα φρέσκα ψαρικά, είναι ιδιαίτερη αν και κάπως άβολη. ‘Ομως κυριολεκτικά λάτρεψα το κάθε τι στο μαγαζί αυτό. Το φαγητό είναι καταπληκτικό, το σέρβις είναι άψογο και ο στενόμακρος πάγκος στο πεζοδρόμιο προσφέρεται να απολαύσεις τα ψαρικά, ακόμα κι αν η μέρα είναι βροχερή.



Ξεκινήσαμε με το sushi rice με μυρωδικά και τη σαλάτα noodles με γαρίδες. Και τα 2 πιάτα ήταν συγκλονιστικά.




Συνεχίσαμε με μυλοκόπι καρπάτζιο, σεβίτσε τσιπούρα & γαρίδα, ημίπαστο σκουμπρί με πίκλα παντζαριού και τελειώσαμε δοκιμάζοντας και τις 2 ποικιλίες oyster που διαθέτει το μαγαζί, ιαπωνικά και γαλλικά. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.





Dirty Sanchez Cantina Mexicana, Αθήνα (Τ: +302106755345)


O χώρος είναι πολύ όμορφος, ιδιαίτερα το εσωτερικό με τη μεγάλη μπάρα. Η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη, ζωντανή, με ωραία ενέργεια και πολύ ωραία μουσικά ακούσματα, αν και η ένταση της μουσικής ήταν αρκετά δυνατή.




Τα κοκτέιλ είναι ενδιαφέροντα αλλά οι τιμές τσιμπάνε. Επέλεξα Margarito, στα 13 ευρώ, με τεκίλα, ντοματίνια, κύμινο και λάιμ και το απόλαυσα.




Δοκίμασα μυλοκόπι σεβίτσε (αν και δεν παραπέμπει σε μεξικάνικο) με γλυκοπατάτα/καλαμπόκι/κουμκουάτ/τραγανή κινόα/leche de tigre, καταπληκτικό χταπόδι καμένο με αβοκάντο/κόλιανδρο/ραπανάκι/aquachille και πολύ νόστιμη γαρίδα με quacamole/ραπανάκι/κρεμμύδι/κόλιανδρο/τσίλι/πιπεριά/λάιμ.



Τα fajitas κοτόπουλο στο τέλος με τηγανιτό ρύζι/pico de gallo/adobo σάλτσα/sour cream ήταν κάπως αδιάφορα και υστερούσαν σε γεύση και εντάσεις.



MΕ, Κολωνάκι, Αθήνα (Τ: +302107242588)


Είναι από τα αγαπημένα μου στέκια και συχνά απολαμβάνω λαχταριστό, εύγεστο, ποιοτικό, υγιεινό ως επί το πλείστον πρόγευμα εδώ. Τέλειο location για χάζεμα και καφέ. Αν και μικρός ο εσωτερικός χώρος, εκεί είναι που μου αρέσει να αράζω, ιδιαίτερα όταν είμαι σόλο. Λατρεύω τα πεντανόστιμα toast που παρασκευάζουν. Toast σπανάκι και μανιτάρια toast είναι τα 2 είδη που έφαγα σε πρόσφατη μου επίσκεψη.



Το συστήνω ανεπιφύλακτα ότι κι αν αποφασίσεις να επιλέξεις να φας.



bottom of page