top of page

μόλις πριν τα Χριστούγεννα

Ποταμός της Μηλίτσας, Καμπί, Φαρμακάς (Τ: 22643315/ 99541498)



Πήγα με παρέα (3 άτομα) καθημερινή μεσημέρι και άνοιξε για εμάς. Αρχίσαμε το γεύμα μας με απολαυστική χορτόσουπα και φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη. ΄Αγρια μανιτάρια και μαγειρευτό χταποδάκι στη συνέχεια. Για κυρίως είχαμε παραγγείλει εκ των προτέρων φαγκρί και τσιπούρα στα κάρβουνα. Κλείσαμε το γεύμα με πίτες με φανταστικό, σπιτικό σορμπέ με μούρα και γλυκό βύσσινο. Συνόδευσε το γεύμα σου με αξιοπρεπέστατο, τοπικό κρασί του Φαρμακά. Μια τέλεια εξόρμηση μακριά από την πόλη. Αν βρεθείς στην περιοχή, αξίζει να πας για φαγητό. Απέφυγε το Σαββατοκύριακο αν δεν σου αρέσει η πολυκοσμία.








Κασκαντέρ, Λύμπια (Τ: 99446051)

Είναι το μπαρ που πολύ θα ήθελα να είχα στη γειτονιά μου. Είναι προσιτό σε όλους, καθόλου δήθεν, ξέρει να φτιάχνει τη διάθεση σου χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για αυτό και ήδη έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς. Αγαπώ να κάθομαι στην μπάρα του Κασκαντέρ με τον Μιχάλη απέναντι. Επαναλαμβάνομαι, το έχω γράψει ξανά, αλλά είναι η αλήθεια. Το αγαπώ πολύ!

Πρόσφατα το Κασκαντέρ γιόρτασε το Μαραθεύτικο με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μαραθεύτικου και φιλοξένησε τους οινοποιούς Μάρκο Ζαμπάρτα, ιδιοκτήτη του Οινοποιείου Ζαμπάρτα (@zambartaswineries) και τον Λευτέρη Μοχιανάκη από το The Anama Concept (@theanamaconcept). Στη φωτιά σιγόβραζε γίδα βραστή (τσούρα), την οποία τίμησα δεόντως, μαζί με μακαρόνι χοντρό (στα 7 ευρώ). Εξαιρετικός συνδυασμός. Αγοράζεις ποτήρι (20 ευρώ) και δοκιμάζεις, ποσότητα γευσιγνωσίας, όλα από τα Μαραθεύτικα που ανοίχτηκαν, κουβεντιάζοντας. Πήγα νωρίς, στις 7 μμ, και κάθισα με την παρέα μου στο μπαρ. Εκεί βρισκόταν ο Μάρκος Ζαμπάρτας, ο Λευτέρης Μοχιανάκης και ο συμπαθέστατος Μιχάλης Ττερλικκάς, ο άνθρωπος που ταυτίστηκε όσο κανένας άλλος με την παραδοσιακή μουσική. Σπουδαίος τύπος και η ψυχή της παρέας εκείνο το βράδυ στο Κασκαντέρ. Γίναμε αμέσως μια παρέα. Ανάμεσα σε κουβέντα και πολλά γέλια, δοκιμάσαμε Brut Maratheftiko του Βλασσίδη, δύο Μαραθεύτικα από το The Anama Concept, δύο του Οινοποιείου Ζαμπάρτας και τελειώσαμε με Aeon Magnum Μαραθεύτικο 100%  του 2016 του κτήματος Vasilikon. Σπουδαία κρασιά, σπουδαία βραδιά. Αυτό όλο είναι που αγαπώ στο Κασκαντέρ!

 




Seed of Happiness, Λευκωσία  (T: 99411937)

Εθιστικά τα Lemon and Rosemary Shortbread του μαγαζιού. Τα δοκίμασα πρόσφατα και έχω ξετρελαθεί. Αγόρασε τα!

 



Γαλακτοκομικά Προϊόντα Π.Α. Ηρακλέους, Λύμπια (Τ: 22524667)

Καταπληκτική η αιγοπρόβεια φρέσκια αναρή του, με ή χωρίς αλάτι. Η δε φρέσκια αναρή στον νορό είναι μοναδική.

Υ.Γ. Δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση

 




Το Μαειρκό της Μέντρης, Λευκωσία (Τ: 99149461/99182193)

Στο Μαειρκό της Μέντρης θα φας σπιτική κυπριακή κουζίνα, κάτι που δεν το βρίσκεις συχνά, σε ένα περιβάλλον με αυθεντική κυπριακή ατμόσφαιρα. Το φαγητό είναι απλό, τίμιο, νόστιμο, καλομαγειρεμένο, παραδοσιακό και βασίζεται στην εποχιακή, καλή πρώτη ύλη. Υπάρχει μαυροπίνακας με το μενού με μερικές επιλογές με πιάτα ημέρας, όπως φασόλια γιαχνί, ρεβίθια με σπανάκι, λουβιά, κουκιά, κολοκάσι με χοιρινό, κριθαράκι με κοτόπουλο, κοκκινιστό χοιρινό με πατάτες και διάφορα είδη κρέατα στα κάρβουνα.

Είναι value for money, κάνει νόστιμα κυπριακά, οικονομικά πιάτα και εδώ θα στείλεις τον φίλο σου που θα επισκεφθεί τη Λευκωσία. Στα συν οι αξιαγάπητοι ιδιοκτήτες, ο Φίλιππος και η Μόνικα. Είναι πολύ φιλόξενοι, πρόσχαροι, φιλικοί και πολύ εγκάρδιοι. Θα τους αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή που θα μπεις στο μαγαζί τους. Επιπλέον οι μερίδες είναι γενναιόδωρες και το χύμα κρασί από τον Φαρμακά σούπερ!

 







Shaky Drops, Mobile Bar (T: 96537280/97695508)

Σπουδαίο το GIN FIG που δοκίμασα με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο party του Giannopoulos Jewellery από το κινητό μπαρ του Γιώργου. Το έχω ακόμα στο μυαλό μου! Gin, σπιτική, μαμαδίστικη μαρμελάδα σύκου, λεμόνι και mediterranean tonic είναι τα συστατικά του. Μπράβο!





Draught Microbrewery, Λεμεσός (Τ: 25820470)

Μούτρωσα με το κακό σέρβις στο Draught. Δεν μπορούσες ούτε να εντοπίσεις τον σερβιτόρο, ούτε καν να αποσπάσεις την προσοχή του στην περίπτωση που πλησίαζε το τραπέζι σου. Σε ότι αφορά την κάρτα κρασιών, ο συγκεκριμένος σερβιτόρος δεν ήταν ενημερωμένος και χρειάστηκε να ζητήσει βοήθεια. Κρίμα!

Το μαγαζί όμως ήταν γεμάτο και φαίνεται να είναι πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους Λεμεσιανούς. Το φαγητό ήταν αξιοπρεπέστατο και οι μερίδες αρκετά γενναιόδωρες. Δοκίμασα χοιρινή μπριζόλα.

Υ.Γ. Με ξένισε δε το γεγονός ότι ούτε ένας Κύπριος δεν ήταν στην εξυπηρέτηση.

 



bottom of page