top of page

Food Diary 18/11/2018 - Μυρωδιές του κόσμου

Bits and pieces!

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!


Οι γευστικές περιπέτειες στην Αθήνα, τα νέα αγαπημένα στέκια στην πόλη και τρεις ιδιαίτερες προτάσεις.


Στο The Pie Shop της Αθήνας θα βρεις χειροποίητες ατομικές πίτες και τάρτες, γλυκές και αλμυρές, σε αυθεντικές συνταγές από όλο τον κόσμο. Chicken pies από τη Νέα Ζηλανδία, beef patties από την Jamaica, samoussas από την Ινδία, tequenos με κοτόπουλο από το Περού και blueberry pies από την Αμερική βρίσκονται μεταξύ άλλων στο μενού του μαγαζιού. Να φας οπωσδήποτε τo beef patty από την Jamaicaκαι θα το λατρέψεις. Μοσχαρίσιος κιμάς, μπαχαρικά, τζίλι και μια υπέροχη ζύμη.


Περπατώντας στα Αναφιώτικα, μια απίστευτη περιοχή με νησιώτικα κυκλαδίτικα σπιτάκια, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, ανακάλυψα το Γιασεμί. Είναι ένα από τα καφέ/εστιατόρια με καρέκλες, μαξιλάρια και τραπεζάκια αραγμένα στα σκαλιά του ανηφορικού δρόμου. Απόλαυσε τον καφέ σου επιλέγοντας ένα γλυκό από την εξαιρετική συλλογή τους, όλα χειροποίητα σε διάφορα είδη ταψιών, σκόρπια σε διάφορα τραπέζια στον εσωτερικό χώρο. Θα δυσκολευτείς να διαλέξεις. Πορτοκαλόπιτα? Σοκολατόπιτα? Χαλβά με κουκουνάρια? Κέικ σοκολάτας με γέμιση και επικάλυψη από τυρί μασκαρπόνε? Κέικ καρότου? Αλμυρές πίτες? Γλυκό του κουταλιού? Οτι κι αν δοκίμασα, ήταν εξαιρετικό!


Το Different Beast, Αθήνα είναι ένας λιτός, κουκλίστικος χώρος στην Αθήνα που αμέσως σε προδιαθέτει για χαλάρωση και ευδιαθεσία. Θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα το μικρό και ιδιαίτερο μενού που δημιούργησαν ο ΄Αλεξ και η Εβίτα, οι 2 ιδιοκτήτες, με πρωτότυπα πιάτα και ωραίες γεύσεις. Το ατού του είναι το brunch με έξι ενδιαφέρουσες επιλογές. Υπάρχουν κάποιες άλλες για all day, όπως το camembertπειραγμένο στο φούρνο με χειροποίητο chutney πορτοκαλιού και σταφίδας, με jamonκαι padron πιπεριές, το οποίο ήταν πραγματικά απολαυστικό! Τα γλυκά είναι επίσης εξαιρετικά. Επέλεξε το Dutch baby pancake με χειροποίητη salted caramel sauce, μπανάνα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μοναδική παρουσίαση σε τηγάνι πάνω σε ξύλινη επιφάνεια και μια θεσπέσια γεύση. Και το πιο σπουδαίο, το κάπνισμα απαγορεύεται στον εσωτερικό χώρο.


Αγόρασε βιολογικές πέννες κάνναβης, Penne alla Canapa Bio, από το Αιθέριο. Με συστατικά το σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, το αλεύρι κάνναβης και το νερό είναι κατάλληλες για χορτοφάγους και vegan. Είναι ένα γρήγορο γεύμα μια και ο χρόνος ψησίματος είναι μόνο 5-6 λεπτά. Συνόδευσέ τις με μια ωραία σαλτσούλα και απόλαυσέ τις.


Δοκίμασα πρόσφατα το κόκκινο Μαραθεύτικο από το Κτήμα Γερόλεμο και το αγάπησα. Είναι βραβευμένο με AWC Vienna Silver το 2017. ΄Ενα εξαιρετικό κόκκινο με αρώματα βατόμουρου, δαμάσκηνου, μοσχοκάρυδου και με δρύινο υπόστρωμα. Συνόδευσέ το με καλομαγειρεμένο ψητό αρνί.


Φτιάξε τα fudgy brownies από το νέο βιβλίο The Plant-Based Cookbook της Deliciously Ella στη σελίδα 200, σε ταψί αντί σε ατομικά κομμάτια και θα ξετρελαθείς με την υγιεινή εκδοχή της παρασκευής τους, χρησιμοποιώντας αλεύρι φαγόπυρου, φυτικό γάλα, λάδι και ζάχαρη καρύδας.

bottom of page