top of page

Λευκωσία - Λεμεσός

Ukiyo Listening Bar, Λευκωσία (online reservation)



Πήγα οικογενειακώς αργά το απόγευμα την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Δεν είχε πολύ κόσμο αλλά η ατμόσφαιρα ήταν ωραία, το φαγητό καταπληκτικό και το dry μαρτίνι με τα 4 είδη πίκλας σούπερ. Πέρασα τέλεια.



ΥΓ. Παράδειγμα προς μίμηση, εξυπηρέτηση που σε ξεχωρίζει



Pinolo, Λευκωσία (Τ: 22570750)


Το επισκέφτηκα με αφορμή πρόσκληση για μεσημεριανό από φίλη μου. Είναι ευρύχωρο, άνετο, ευχάριστο και αρκετά φωτεινό.



Ο κατάλογος μεγάλος και ξεκάθαρα προσανατολισμένος στην πίτσα με επιλογές για ζυμαρικά και ριζότο, περιλάμβανε επιπλέον 4 σαλάτες, λίγα ορεκτικά και πιατέλες ορεκτικών, 2 ψαρικά και 4 κρεατικά. Δοκίμασα ταρτάρ από μοσχάρι, 2 σαλάτες, σπαγγέτι με καπνιστή πανσέτα (Amatriciana), ταλιατέλες αυγού με μελάνι σουπιάς και διάφορες πίτσες μεταξύ των οποίων την πίτσα μορταδέλα και φυστίκια Αιγίνης. Μούτρωσα και με τα 2 είδη ζυμαρικών. ‘Ηταν παραβρασμένα και όχι ιδιαίτερα εύγεστα. Απόλαυσα όμως το ταρτάρ και τα είδη πίτσας που έφαγα.



Στο τέλος τα 3 γλυκά, η κρέμα λεμόνι με κραμπλ αμύγδαλο και μαρέγκες, η πανακότα και το τιραμισού ήταν ικανοποιητικά αν και αρκετά γενναιόδωρα στη ζάχαρη.



Οι τιμές των κρασιών είναι προς τα πάνω. Η κάρτα συμπεριλαμβάνει ετικέτες αξίας από 120 ευρώ και πάνω, το ακριβότερο στα 595 ευρώ - γεγονός που βρήκα υπερβολικό για ένα casual εστιατόριο για τα κυπριακά δεδομένα.



Nuvolia Pizza, Κόρνος (Τ: 22331001)


Η πίτσα είναι πεντανόστιμη – απρόσμενα ευχάριστη έκπληξη – σε ένα μαγαζί σχετικά άγνωστο που λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο στον Κόρνο. Ο χώρος δεν λέει πολλά, αν και δεν είδα το εσωτερικό του μαγαζιού. Καθήσαμε στην ευρύχωρη, εξωτερική αυλή, αφού πήγα μεσημέρι και ο καιρός το επέτρεπε. Η μουσική είναι ωραία και υπάρχει χώρος με παιγνίδια για μικρά παιδάκια.





Εκτιμώ τα χειροποίητα ζυμαρικά, ήταν όμως παραψημένα και δεν ξετρελάθηκα με τη σάλτσα. Αξίζει να πας όμως, αν είσαι της περιοχής, για την εύγεστη πίτσα του.



Volta Wine Bar (Τ: 94089966)



Ραντεβού με τις αγαπημένες μου Λεμεσιανές συμμαθήτριες. Που αλλού, στο Volta Wine Bar. Το αγαπώ και το ξεχωρίζω για την ωραία ατμόσφαιρα, τον όμορφο χώρο και το πολύ νόστιμο φαγητό του. Απόλαυσα ιδιαίτερα την καταπληκτική σαλάτα με παντζάρι/σπανάκι/πατάτα/πράσινο μήλο/ξηροκάρπια, τα λαχανάκια Βρυξελλών με κατσικίσιο τυρί και τα βίγκαν κεφτεδάκια με κινόα.



Πιάτο ημέρας ήταν το ελαιόπουλο, κοτόπουλο που τρέφεται με ελαιόλαδο, το οποίο συνοδεύεται με πατάτες και κρεμμύδι/λάχανο – ωραία παρουσίαση, όλα σ’ένα πιάτο και αρκετά νόστιμο. Το ριζότο με μύδια αν και εύγεστο ήταν γενναιόδωρο στο αλάτι.



Τα γλυκά, το Brownies σολοκάτας με κρέμα σοκολάτας/κυδώνια/λάδι από πευκοβελόνες – ενδιαφέρον υλικό – και φουντούκια, καθώς και η πάβλοβα με κρέμα κάστανο ήταν εντυπωσιακά στην εμφάνιση και αρκετά νόστιμα.



Bavarian Delicatessen, Λεμεσός (Τ: 25747441)


Αγαπημένο Λευκωσιάτικο ντελικατέσσεν αλλά σίγουρα δεν γνώριζα ότι το Λεμεσιανό αδελφάκι του προσφέρει μεσημεριανό καθημερινά και βραδινό Τετάρτη και Παρασκευή.



Επιπρόσθετα του εσωτερικού χώρου, υπάρχει εξωτερική αυλή και αν και δίπλα στον δρόμο, είναι καλά προστατευμένη με τέντα και πράσινο. Το μενού επικεντρώνεται στα διάφορα είδη γερμανικά λουκάνικα, στην πατατοσαλάτα (kartoffelsalat) και στο sauerkraut (ξυδάτο λάχανο). Επιπλέον υπάρχει σνίτσελ και μαριναρισμένες μπριζολίτσες.



Διαπίστωσα ότι είναι αγαπημένο στέκι των Λεμεσιανών και πολύ δημοφιλές. Πήγαινε λοιπόν και απόλαυσε λουκάνικο και πατατοσαλάτα, πίνοντας μπύρα. Στα συν οι πολύ λογικές τιμές.

bottom of page