top of page

Λευκωσία αγαπημένη ...

Swimming Birds, Λευκωσία (Τ: 22019257)


Είναι ένα μαγαζί το οποίο ξεχωρίζει και αγαπώ πολύ. Πρόσφατα απόλαυσα ένα μπουκάλι λευκό κρασί APLA παρέα με τις κόρες μου νωρίς το βράδυ πριν από μια θεατρική παράσταση.



Η λίστα κρασιών είναι πολύ μικρή αλλά αξιόλογη. Το συνοδευτικό παξιμάδι με ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι ήταν σούπερ. Εννοείται ότι πεινάσαμε και παραγγείλαμε επιπρόσθετα ένα μικρό platter με διάφορες λιχουδιές. Η παρουσίαση του δεν λέει πολλά.



Το stainless steel πιατελάκι είναι παλιομοδίτικο και δεν παρουσιάζει μια όμορφη εικόνα. Το περιεχόμενο όμως είναι άλφα άλφα. Η ποικιλία τυριών είναι ποιοτική, τα δε φρούτα (φρέσκα και ξηρά), ο σιουσιούκος, οι ξηροί καρποί, τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας, το παξιμάδι και τα κράκερ είναι απολαυστικά. Εκείνο όμως που τράβηξε την προσοχή μου ήταν οι 3 μπαλίτσες, τις οποίες πέρασα για energy balls. Κι όμως, όταν δοκίμασα, ανακάλυψα ότι ήταν μπαλίτσες από κατσικίσιο τυρί τυλιγμένες σε chia seeds για τραγανότητα. Εντυπωσιακό και ιδιαίτερο!



Kuzuba, Λευκωσία (Τ: 99865444)


Το επισκέφτηκα δεύτερη και τρίτη φορά. Ήμουν προσεκτική με τις επιλογές μου και η παρέα μου κι εγώ επικεντρωθήκαμε περισσότερο στα κυρίως πιάτα. Ομολογώ ότι όλα ήταν πολύ εύγεστα.



Οι μερίδες είναι γενναιόδωρες και η σαλάτα ήταν φρέσκα με άριστη πρώτη ύλη. Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, το σέρβις γρήγορο και γενναιόδωρο.



Μου αρέσει πολύ το μπαρ στον εσωτερικό χώρο – δεν κατάφερα ακόμα να καθίσω εκεί - και ο ενδιάμεσος πάγκος. Δεν έχω κανένα αρνητικό σχόλιο να κάνω.



Μπέμπα, Λευκωσία (Τ: 22252626)


Το φαγητό είναι νόστιμο, η πίσω αυλή υπέροχη και μου αρέσει να αράζω με παρέα μέχρι αργά το απόγευμα. Θα σχολιάσω καλοπροαίρετα όμως την κάρτα κρασιών. Καταρχήν η ίδια η κάρτα, το χαρτί, είναι τεραστίων διαστάσεων και δεν βλέπω το λόγο – θα μπορούσε να τυπωθεί σε κανονικό Α4 χαρτί. Η επιλογή ετικετών κρασιών είναι σίγουρα αξιόλογη, αλλά οι τιμές είναι ιδιαίτερα τσουχτερές.



Διαπιστώνω ότι γενικά οι τιμές, συμπεριλαμβανομένων και των κυπριακών κρασιών, έχουν εκτοξευτεί. Το βρίσκω παράλογο η τιμή ενός κυπριακού κρασιού να ανέρχεται στα 40-42 ευρώ, γεγονός που με στενοχωρεί και με προβληματίζει.



‘Ολα γύρω μας ακριβαίνουν και το αντιλαμβάνομαι. Αλλά δεν γίνεται το κρασί να είναι τόσο ακριβό. Είναι κάτι που αγαπώ και θέλω να το καταναλώνω και να το μοιράζομαι με την παρέα μου και με ενοχλεί η ιδέα πως ίσως το στερηθούμε επειδή η ακρίβεια το καθιστά απλησίαστο. Είναι κρίμα να βλέπεις μια ετικέτα να πωλείται πέντε και έξι φορές πιο πάνω σε σχέση με την τιμή που πωλείται στο οινοποιείο ή στη κάβα - έχουμε πλέον τα iPhone και έχουμε μια ιδέα τι αγοράζουμε και ποιά είναι η τιμή της αγοράς του συγκεκριμένου κρασιού. Τι νομίζεις? Θα δυσκολευόμαστε άραγε να απολαμβάνουμε ποιοτικό κρασί σε εστιατόριο πια?

bottom of page