top of page

η δική μου ΑΘΗΝΑ!! - μέρος 3

Senta Japanese


Το επισκέφτηκα μετά από ένα μήνα λειτουργίας για μεσημεριανό νωρίς το απόγευμα κατά τις 4 η ώρα. Το μίνιμαλ διακοσμημένο μαγαζί ήταν άδειο, ενώ εγώ με την παρέα μου επιλέξαμε να καθήσουμε στη βεράντα με απρόσκοπτη θέα στο πηγαινέλα της στοάς. Το μενού χωρίζεται σε σαλάτες και επιλογές για τη μέση όπως κρεατικά ψημένα σε φούρνο robata, sushi signature rolls, παραδοσιακά ιαπωνικά ρολάκια, nigiri-sashimi και επιδόρπια. Αρχίσαμε με εξαιρετικές λεπτές φέτες από ψάρι ημέρας με σάλτσα ponzu, αρωματισμένη με τρούφα, σχοινόπρασο και φρούτα του πάθους (shiromi usuzukuri) και σε ατμό γκιόζα (ebipoku gyoza).



Συνεχίσαμε με 2 είδη sushi, λαβράκι σε ιαπωνικό κουρκούτι, αβοκάντο, λεπτές φέτες λαβράκι, σάλτσα στρειδιών & σουσάμι (suzuki tempura, 5 τμχ) και γαρίδα παναρισμένη με πάνκο, ψιλοκομμένο μοσχάρι, σάλτσα teriyaki & αβγά σολομού (ebi gyu, 8 τμχ). Όλες οι επιλογές μας ήταν καταπληκτικές και πολύ εύγεστες. Στα συν η όμορφη, μαύρη στολή των σερβιτόρων.


Six D.o.g.s


Είναι ένα all day μαγαζί που σερβίρει λιβανέζικο πρωϊνό και μεσημεριανό ενώ το βράδυ σερβίρει αυθεντικό ταϊλανδέζικο. Το φαγητό παρουσιάζει ενδιαφέρον, είναι ψιλοπειραγμένο, είναι πολύ νόστιμο, έχει εξαιρετική παρουσίαση και είναι αρκετά πρωτότυπο.



Σίγουρα είναι στέκι νεαρών αλλά αυτό δεν με εμπόδισε από το να απολαύσω ένα εξαιρετικό brunch/γεύμα. Δοκίμασα shakshuka αυγών, καταπληκτική σούπα κόκκινης φακής, moutabal (καπνιστή μελιτζάνα) & «αρνίσιο» κιμά seitan και φανταστικές αρνίσιες κροκέτες kibbeh σε ρευστή σάλτσα γιαουρτιού – μοιάζουν με τις Κυπριακές κούπες.



Μεγάλο ατού του μενού είναι το ότι προσφέρει πολλές χορτοφαγικές και vegan επιλογές. Nα πας και να το απολαύσεις!


Σουβλάκι από ΒΟΛΒΗ, Ευρυπίδου 14

Αξίζει και με το παραπάνω να φας σουβλάκι χοιρινό ή σουτζουκάκι αρνίσιο στη πίτα – δύο μόνο επιλογές στο μενού – από αυτό το μικροσκοπικό μαγαζάκι στην πλαϊνή είσοδο της Βαρβάκειου Αγοράς. Στις πίτες βάζουν ντομάτα, κρεμμύδι με μαϊντανό, μουστάρδα και μπούκοβο.



Επιπλέον χρέωση 20 σεντ για τη σάλτσα πάπρικας. Πιες μπύρα, τσίπουρο, ρετσίνα, κρασί ή αναψυκτικό μαζί.


Feyrouz, levantine street food

Το επισκέφθηκα δύο φορές και τις δύο φορές ήταν κλειστό. Το πέτυχα ανοιχτό την τρίτη φορά. Η ουρά για το μαγαζί με το φαγητό, τα υπέροχα φαλάφελ, ήταν μεγάλη οπότε επέλεξα το άλλο μαγαζί τους απέναντι, το ζαχαροπλαστείο με τα γλυκά.



Το κιουνεφέ ήθελε 20 λεπτά να ετοιμαστεί, έτσι αποφάσισα να αγοράσω για το σπίτι ρυζόγαλο με μπασμάτι ρύζι και ξύσμα πορτοκαλιού, το αγαπημένο ασουρέ με σπασμένο σιτάρι, αποξηραμένα φρούτα & ξηρούς καρπούς (ashure) και τον λαχταριστό χαλβά σερβιρισμένο με ένα είδος μαρμελάδας με φρέσκα φρούτα και μπαχαρικά. Απολαυστικά και τα 3!


Ψαροταβέρνα Τραβόλτα


Η πολύ δημοφιλής ψαροταβέρνα του Λάκη Λαμπρόπουλου, γνωστού χορευτή της εποχής του, που τώρα έχει περάσει στα χέρια του ψυχογιού του και των αδελφών Λιάκου σερβίρει εξαιρετικό φρέσκο ψάρι. Ο χώρος είναι συμπαθητικός, ευρύχωρος με άσπρα τραπέζια και καρέκλες. Δοκίμασα εκπληκτικό carpaccio τσιπούρας με αχινό, μια φανταστική ταραμοσαλάτα και ένα ιδιαίτερο τραχανά με θαλασσινά. Επιπλέον, μια θαλασσομακαρονάδα με καλαμάρι, γαρίδα, κυδώνια & μύδια, μετά από επίμονη σύσταση του σερβιτόρου - ένα πιάτο που ήταν όμως πολύ κοντά στον τραχανά. Μετανοιώνω που δεν επέλεξα το καλαμάρι κοντοσούβλι για το οποίο έχω διαβάσει τόσα.


Brutus Tavern


Αγαπάς το κρέας? Τότε πήγαινε στο Brutus στην οδό Λεβέντη, στο χώρο που κάποτε φιλοξένησε το Nikkei και το Patpong. Το μαγαζί είναι συμπαθητικό με ανοιχτή κουζίνα στο βάθος και με ένα αρκετά ενδιαφέρον μενού. Πήγα αργά, μετά το θέατρο και επέλεξα με την παρέα μου 3 ορεκτικά αντί για στέικ. Το ψωμί ήταν ποιοτικό και το συνοδευτικό βούτυρο πολύ πολύ εθιστικό. Απόλαυσα ένα εξαιρετικό μοσχαρίσιο ταρτάρ με λάδι λεμονιού, σχοινόπρασο και χρένο, ένα αξιοπρεπέστατο καρπάτσιο από wagyu με λάδι φουντουκιού, παλαιωμένο τυρί γκούτα & πιπέρι Τασμανίας και ένα γιάμι μεδούλι (bone marrow) με μαϊντανό, κομμένο κρεμμύδι και φύτρες ρόκας. Δεν μένει κάτι άλλο, παρά να συνοδεύσεις τις λιχουδιές αυτές με το κατάλληλο κρασί!


Le Rose, Κολωνάκι

Είναι καινούργιο, είναι μικρό, είναι πολύ συμπαθητικό, είναι στο Κολωνάκι και το όνομα του είναι εμπνευσμένο από το ροζέ κρασί.



Το Le Rose είναι ένα μπιστρό για όλες τις ώρες με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και μουσική. Άραξε σε ένα από τα ψηλά καθίσματα στους εξωτερικούς πάγκους ή στο εσωτερικό στην είσοδο και απόλαυσε κρασί από τις πολλές επιλογές της κάρτας ή διάλεξε κάτι από τα πιάτα της κρύας κουζίνας που σερβίρει σαλάτες, σεβίτσε, καρπάτσιο, poke bowls, σούσι, κρύα σάντουιτς και ένα γλυκό ημέρας.



Αν όχι, τότε μπορείς να συνοδεύσεις το κρασί σου με ένα πλατό εξαιρετικής ποιότητας τυριών και αλλαντικών.


bottom of page