top of page

ερεθίσματα ουρανίσκου

NOESIS, Λάρνακα (Τ: 24664413)


Νόησις, η διαδικασία της σκέψης και της κατανόησης. Η πνευματική λειτουργία. ‘Ενας χώρος γεμάτος ερεθίσματα για το πνεύμα αλλά και τον ουρανίσκο – αυτό αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του μενού και θα συμφωνήσω απόλυτα όσον αφορά στον ουρανίσκο.




Πήγα μία καθημερινή για μεσημεριανό, μια ασυνήθιστα βροχερή μέρα για το νησί μας. ‘Ηταν άδειο και ο εσωτερικός χώρος ήταν αρκετά κρύος – ο μπροστινός, εξωτερικός χώρος με θέα τη θάλασσα είναι όμορφος αλλά λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορούσες να καθίσεις.

Το μαγαζί είναι αρκετά μεγάλο, χωρητικότητας πάνω από 100 άτομα – το βρίσκω υπερβολικά μεγάλο. Το σέρβις ήταν φιλικό, πρόσχαρο, ευγενικό, με άποψη και αποτελεσματικό. Ο Βασίλης με ευχαρίστηση εισηγήθηκε και υποστήριξε κάποια πιάτα όταν του ζητήθηκε.

Ανοίγοντας το μενού, σου δίδεται η εντύπωση ότι πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο μενού αφού κάθε πρόταση περιγράφεται και στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Περιλαμβάνει 4 σαλάτες, 4 φρέσκα & ωμά, 20 προτάσεις to share – ένας αρκετά μεγάλος αριθμός, αν και συμπεριλαμβάνει και τις αλοιφές -, 3 συνοδευτικά και 4 γλυκά.






Εκτιμώ ιδιαίτερα το χειροποίητο ψωμί. Δοκίμασα κρεμώδη ταραμά, μελιτζανοσαλάτα και μαρούλι με φαγόπυρο σαλάτα, πρόταση του σερβιτόρου – θα επέλεγα τα παντζάρια αλλά η παρέα μου δεν τα έτρωγε. Και τα 3 πιάτα ήταν πολύ πολύ νόστιμα. Στη συνέχεια απόλαυσα βοδινό καρπάτσιο ξηρής ωρίμανσης και ακολούθως 2 πιάτα για μοίρασμα, το ψάρι ημέρας (λαυράκι) και ριζότο από κάβουρα και γαρίδες. Συγχαρητήρια στον σεφ Αντρέα Αντρέου aka Tzo για τα νόστιμα πιάτα που δημιούργησε.



Το κερασμένο γλυκό στο τέλος, το Noesis μπακλαβάς «cheesecake» με εξαιρετικό παγωτό φυστίκι και θρυματισμένα φυστίκια, ήταν απολαυστικό. Αν θα έπρεπε να σχολιάσω κάτι θα ήταν η θερμοκρασία του χώρου – κατανοώ ότι το μαγαζί ήταν άδειο και δεν ήταν ζεστό, αν και δεν είμαι σίγουρη αν το υποστηρίζω – και η επιλογή του ποτηριού κρασιού. Πιστεύω ότι δεν ήταν το σωστό είδος για να απολαύσεις το κρασί σου. Ο κάθε τύπος κρασιού θέλει και το ποτήρι του. Στο συγκεκριμένο, βρήκα το γυαλί χοντρό και περισσότερο βαρύ από ότι θα έπρεπε.




bottom of page