top of page

εντυπώσεις από Λευκωσία και χωριό ...


Mercedes Sky Lounge, Λευκωσία (Τ: 22270777)


Φίλη μου γιόρτασε εδώ τα γενέθλια της και ήμουν καλεσμένη. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα με τον χώρο και το φαγητό. Είναι το καλοκαιρινό βερσιόν του μαγαζιού και βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της ΠΑΣΥΔΥ. Το μενού επιμελήθηκε ο σεφ Andrew Tzo και είναι εμφανής η συμβολή του καθώς παραπέμπει σε γνωστά του πιάτα. Αξιοπρεπέστατες οι δυο σαλάτες που δοκίμασα αν και δεν ξετρελάθηκα, εξαιρετικά όμως το λαυράκι σεβίτσε, το ταρτάρ τόνου, το τραγανό κοτόπουλο gyoza και η γαρίδα taquitos. Ικανοποιητικό το κοτόπουλο στο ξυλάκι και απολαυστικό το ριζότο με κολοκυθάκι και γαρίδα.

Τα γλυκά στο τέλος Lemon in Lemon και Chocolate & Coconut ήταν περισσότερο εντυπωσιακά στην εμφάνιση παρά στη γεύση – πάντα η δική μου άποψη.

Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι είναι ένας χώρος που σίγουρα προσφέρεται για «early drinks». Να αναφέρω επίσης ότι η μουσική είναι εξαιρετική και τόσο δυνατή ώστε να την απολαμβάνεις και ταυτόχρονα να μπορείς να μιλάς με την παρέα σου.











Istorja Concept Store, Λευκωσία (Τ: 22251110)

Μου αρέσει το μενού ημέρας το οποίο σερβίρεται από τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οι προτάσεις του παρουσιάζουν ενδιαφέρον και αδημονία. Δεν πεινούσα πολύ και επέλεξα το Fish Crudo (ωμό λαυράκι ψάρι). Το κατευχαριστήθηκα συνοδεύοντας το με ένα πικάντικο, όπως μου αρέσει, Bloody Mary. Well done guys!






@homemadegoodnesscy (T: 99422891)

Εθιστικά τα Truffles με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς της Φωτεινής. Δεν υπάρχει περίπτωση να αρκεστείς μόνο σε ένα.




Το Στέκι του Παρασκευά, Μονιάτης (Τ: 99627771)

Ο χώρος σίγουρα παρουσιάζει περιθώρια βελτίωσης αλλά σε αποζημιώνει η φιλοξενία και η εγκαρδιότητα των ιδιοκτητών. Το δε φαγητό είναι αξιοπρεπέστατο και πολύ εύγεστο. Το μαγαζί σερβίρει κυρίως ότι ψήνει ο κύριος Παρασκευάς στα κάρβουνα και διαπίστωσα με ευχαρίστηση ότι τα κρεατικά, το σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, που δοκίμασα ήταν σωστά ψημένα και νόστιμα. Η δε σαλάτα ήταν αρκετά περιποιημένη και ... στολισμένη.

ΥΓ. Θα προτιμούσα να έβλεπα φρέσκο λεμόνι στο τραπέζι παρά έτοιμο χυμό λεμονιού.






Lania Tavern, Λάνια (Τ: 25432398)

‘Ενα χωριό και μια ταβέρνα έκπληξη. Το περπάτησα γιατί εντελώς τυχαία άφησα το αυτοκίνητο στην άλλη άκρη του χωριού. Η Λάνια είναι πανέμορφη, γραφική, με πετρόκτιστα, κουκλίστικα σπιτάκια, με παραδοσιακά, πλακόστρωτα δρομάκια, γεμάτη λουλούδια και φυτά και ιστορικές φωτογραφίες/πόστερ αναρτημένες σε διάφορα σημεία. Το χωριό έχει δύο ταβέρνες, τον Πλάτανο και την ταβέρνα Λάνια. Η κράτηση μου ήταν στην δεύτερη. ‘Ενα συμπαθητικό, υπερυψωμένο ταβερνάκι με όλα τα τραπέζια κατειλημμένα. Τα Σαββατοκύριακα σερβίρει μόνο μεζέ και όταν ανάφερα ότι το φαγητό είναι πολύ και προτιμούσαμε να φάμε συγκεκριμένα πιάτα, η απάντηση ήταν ότι μπορούμε να πάρουμε ότι φαγητό περισσέψει στο σπίτι. Είναι λύση αυτή? Δεν είμαι σίγουρη. Γιατί να αναγκάζομαι να παραγγείλω μεζέ, να χορταίνω στα πρώτα 15 λεπτά και να μην μπορώ να απολαύσω τα κυρίως πιάτα? Πότε επιτέλους θα μειωθεί η ποικιλία και η ποσότητα του μεζέ? Ποιός μπορεί να φάει 19 διαφορετικά πιατάκια μεζέ, λέω τώρα και αναφέρομαι γενικά και όχι στο συγκεκριμένο μαγαζί. Μετά τον προβληματισμό, να αναφέρω ότι το φαγητό εδώ ήταν αρκετά νόστιμο, η εξυπηρέτηση γρήγορη και η ποσότητα του φαγητού υπερβολική. Πήραμε και για το σπίτι. Θα πάω όμως ξανά καθημερινή. Μου άρεσε!










bottom of page