top of page

Διάφορα θέματα ...

STREAT Burger, Λεμεσός (τηλ 25000180)


Απόλαυσα το Old school μπέργκερ που παράγγειλα μέσω της πλατφόρμας Bolt. Νόστιμο, ωραία συσκευασμένο με καθαρές και συγκεκριμένες γεύσεις.


ΠΡΑΜΑΤΟΥΔΚΙΑ Little Treasures, Καλοπαναγιώτης (τηλ 99431564)


Λάτρεψα το LOUKOUMI σε φανταστική συσκευασία με το ξυλάκι σε θήκη στην εξωτερική πλευρά για εύκολη πρόσβαση στο λουκούμι - ίσως η ποιότητα του πλαστικού να χρειάζεται επαναθεώρηση?


Seed of Happiness, Λευκωσία (τηλ 99411937)


Το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια! Τρέξε να αγοράσεις ή να παραγγείλεις για παράδοση το συγκλονιστικό lemon pound cake του μαγαζιού. Είναι πεντανόστιμο! Μπράβο στη Μελίνα και στο Χρίστο! Αξίζει επίσης να αναφέρω το πολύ εύγεστο salted tahini buiscuit.


Honest Bread Bakery, Λευκωσία (τηλ 22496697)

Αγαπώ όλα τα ψωμιά που παρασκευάζει ο Γιώργος. Αυτή τη περίοδο όμως, έχω παθιαστεί με το ψωμί σικάλεως του.


Tuk Tuk, Λεμεσός (τηλ 25313870)

Το μαγαζί αυτό είναι για τους φαν της κουζίνας Thai. Από τον κατάλογο του delivery επέλεξα τα shrimps spring rolls 2 κομμάτια, τα banana rolls 2 κομμάτια και την Thai spicy cucumber salad. Στα κύρια πιάτα δοκίμασα Green Thai curry, συνοδευόμενο με ρύζι ατμού – υπερβολικά μικρή ποσότητα όμως - holy basil stir fry με προσθήκη γαρίδες και ginger stir fry, veggie version. Και τα τρία ήταν καλοφτιαγμένα. Θα επιλέξεις επίσης και το βαθμό του spiciness που επιθυμείς.



Τελειώσαμε με μάνγκο sticky rice το οποίο σίγουρα χρήζει βελτίωσης. Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία να βρεις ποιοτικό και νόστιμο φρούτο, αλλά ούτε το ρύζι γευστικά ικανοποίησε.

Συνολικά πάντως το Tuk Tuk σέρβιρε ένα αξιοπρεπέστατο και ευχάριστο γεύμα.


The Boys at number 5, Λευκωσία (τηλ 22660421)


Είναι βέβαιο ότι απόλαυσα το φρυγανισμένο σάντουιτς με kimchi, το Kim Grill Chee. Το ψωμί είναι ποιοτικό και προζυμένιο, καπηρωμένο με βούτυρο και το περιεχόμενο – τυρί edam & cheddar, μαγιονέζα, σπιτικό kimchi - νόστιμο. Η μόνη μου παρατήρηση που έχω να κάνω αφορά το kimchi, το οποίο αν και δεν ήταν κακό, έχω φάει αρκετά καλύτερες εκδοχές του.


Σουβλάκι Λιβαδειάς Εναέριος, Λεμεσός (τηλ 25590266)


Παραγγείλαμε μέσω της πλατφόρμας Wolt. Δοκίμασα πίττα σουβλάκι χοιρινό και πίττα σουβλάκι κοτόπουλο. Μπορείς να παραγγείλεις τη πίττα με από όλα (τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι, πατάτα) ή με υλικά της επιλογής σου και έξτρα αλοιφές, όπως μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή, τζατζίκι, κέτσαπ, μαγιονέζα και κίτρινη σός. Επιπλέον μπορείς να προσθέσεις έξτρα υλικά, όπως χοιρινό σουβλάκι, κοτόπουλο και άλλα. Το σέρβις είναι άμεσο και αρκετά γρήγορο – γρηγορότερο από την προκαθορισμένη ώρα. Παρόλα αυτά το φαγητό ήρθε κρύο, αν και νόστιμο. Στα πλην η μικρή επιλογή για χορτοφάγους – 2 μόνο επιλογές χωρίς ενδιαφέρον, πίττα με πατάτες και πίττα με ψητά λαχανικά.


PAUL’S Coffee Roasters, Λάρνακα (τηλ 24333206)


Λάτρεψα το μαγαζί αυτό, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το Δεκέμβρη το 2018 και εγώ μόλις πρόσφατα το ανακάλυψα. Ο καφές είναι ποιοτικός και το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο. Υπάρχει δε συμπαθητική αυλή στο πίσω μέρος. Επιπρόσθετα θα βρεις υγιεινές μπάρες τις οποίες παρασκευάζει η μαμά του ιδιοκτήτη, φανταστική τυρόπιτα και συγκλονιστική ελιόπιτα – από τις καλύτερες που έχω φάει - από το Αρτοκυψέλη Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο. Επίσης λουκούμι χειροποίητο σε ωραία συσκευασία και σε διάφορες γεύσεις στη τιμή των 14 ευρώ.



Στο ράφι θα βρεις τις σοκολάτες Zotter και Labooko, ποικιλία τσαγιών teapigs - έβαλα στο μάτι το liquorice & peppermint - και κάποια αξεσουάρ καφέ.


Φτιάξε μια από τις αγαπημένες μου συνταγές φάβας.

Είναι πολύ εύκολη να παρασκευαστεί, είναι νόστιμη, πικάντικη και υγιεινή. Βράσε 1 ποτήρι φάβα σε νερό προσθέτοντας 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 πράσινα τσίλι χαραγμένα στη μέση και 1 κουταλιά κουρκουμά (turmeric). Οταν ψηθεί η φάβα, πρόσθεσε 2 κουταλιές γάλα σκόνη – εγώ έχω αγοράσει τη σριλανκέζικη συσκευασία από το ομώνυμο παντοπωλείο – και ίσως χρειαστεί να προσθέσεις ή να διαλύσεις τη σκόνη σε λίγο νερό ακόμα. Απόλαυσε τη!



bottom of page