top of page

Δεν σταματώ να μασάω ...

Προαύλιο, Παρεκκλησιά (Τ: 25222444)


Πήγα 2 συνεχόμενες Κυριακές το μεσημέρι, τόσο πολύ μου άρεσε το φαγητό. Ξεχωρίζω τον μουσακά, ο οποίος πραγματικά είναι καταπληκτικός! Το αιγινό χαλλούμι Μαρούλας, κάτοικος της περιοχής, ήταν θεϊκό, όπως και το χωριάτικο λουκάνικο.



Το κλέφτικο είναι μοναδικό και το χοιρινό σουβλάκι ήταν σωστά ψημένο και πολύ απολαυστικό. Η σαλάτα είναι φρεσκοκομμένη και νόστιμη, να φανταστείς ότι περίσσεψε το πήρα στο σπίτι και το έφαγα το βράδυ, τόσο φρέσκα και σωστή στο dressing ήταν. Οι αλοιφές είναι σπιτικές και η ταχίνι ήταν σούπερ.




Μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα γλυκά της κυρίας Αγλαϊας, της μαμάς ιδιοκτήτριας. Εξαιρετική πορτοκαλόπιτα και γαλακτομπούρεκο.



Ο γιος, ο Σάββας, είναι στην εξυπηρέτηση και θα πάρει την παραγγελία. Είναι περήφανος για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στο μαγαζί και με καμάρι θα σε ενημερώσει σχετικά. Ανεπιφύλακτα το συστήνω. Πήγαινε να φας πολύ νόστιμο φαγητό.



Ukiyo Listening Bar, Λευκωσία (online reservation)


Το αγαπώ. Μου αρέσει να απολαμβάνω το ποτό μου εδώ - το dry martini είναι εξαιρετικό - τσιμπολογώντας το νόστιμο φαγητό του μαγαζιού.



Στα συν ο Λευτέρης στο σέρβις. Είναι ευγενικός, καλωσυνάτος και πολύ εξυπηρετικός.



Από τα νέα πιάτα, δοκίμασα το Okonomiyaki, ιαπωνέζικο pancake με λάχανο, γαρίδες, μπέικον, μαγιονέζα σκόρδου, kabayaki και bonito flakes, τα Ebi Gyoza (4 τεμάχια) με γαρίδες και σάλτσα yakiniku και το Iberico Pluma με σάλτσα cantonese και μαρμελάδα τζίλι. ‘Ολα ήταν πολύ νόστιμα.



Λατρεμένα όμως είναι το Tempura Corn Ball, το κοτόπουλο Tsukune και το Katsu.



Φιλήμων Γεύσεις, Πολιτικό (Τ: 99036321)


Πήγα με την οικογένεια μου για πρωινό-μπούκωμα. Οι μερίδες είναι γενναιόδωρες, τα πιάτα είναι νόστιμα και η λουκανικοπαστουρμαδόπιτα ξεχωρίζει. Στα συν οι ολόφρεσκοι χυμοί μανταρίνι και ρόδι. Ο γιος μου κατενθουσιάστηκε. Εννοείται ότι παρασυρθήκαμε και παραγγείλαμε περισσότερο από ότι μπορούσαμε να φάμε.



Στα πλην η κάπως ουδέτερη και αμέτοχη στάση του σερβιτόρου να εισηγηθεί ή να προτείνει ώστε να αποφευχθεί η σπατάλη.




bottom of page