top of page

Food Diary 26/11/2017 - Γευστικό Debate



Ζω Λευκωσία εδώ και 30 χρόνια παρόλο που είμαι Λεμεσιανή. Αγαπώ τη γενέτειρα πόλη μου και την επισκέπτομαι πολύ συχνά μιας και όλη μου η οικογένεια είναι εκεί αλλά και μερικά απ’ τα αγαπημένα μου στέκια.


The Old Neighbourhood

Μικρό ταβερνάκι με ποιοτικό ψάρι. Το λιτό μενού του περιλαμβάνει ό,τι πιο φρέσκο

υπάρχει σε καλαμάρι, χταπόδι, μπαρμπούνι, λαβράκι ή καραβίδα και υπέροχες τηγανιτές πατάτες. Μου αρέσει να κάθομαι σε ένα από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο απέναντι από το μαγαζί ο κύριος Νίκος, ο ιδιοκτήτης που φροντίζει προσωπικά τους πελάτες του.


Cook House

Φυσικά και το επισκέφτηκα μόλις άνοιξε πριν περίπου 3 χρόνια. Επέστρεφα από Πάφο

προς Λευκωσία και μια στάση στο τότε νεοαφιχθέν Cook House επιβαλλόταν. Μου άρεσε πολύ ο χώρος αλλά οφείλω να ομολογήσω πως αρχικά δεν εντυπωσιάστηκα με το φαγητό γιατί είχα ως μέτρο σύγκρισης το δικό μας λευκωσιάτικο Silver Pot.

Αλλά έκτοτε όποτε έφαγα εδώ, είτε πρόγευμα/brunch, είτε μεσημεριανό, κάθε φορά έφευγα ικανοποιημένη. Θα ξετρελαθείς με το grilled Banana bread, σερβιρισμένο με μασκαρπόνε και μπανάνες ψημένες στη σχάρα. Μεταξύ άλλων δοκίμασε επίσης το tartine, το ανοιχτό σάντουιτς με αβοκάντο, chili, tarragon και ξύσμα λεμονιού.


Bakery Kafeneion

Το ανακάλυψα μέσω του cypriotandproud, του blog της Πάολα Παπακώστα.

Το αγάπησα! Για το ιδιαίτερο στιλ του, την απλότητα και χαλαρότητά του, για τα

smoothies του, τις χορτοφαγικές/vegan επιλογές του και ιδιαίτερα για τα

open sandwiches του!


Fat Fish

Ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα. Εδώ θα φας ψητές σαρδέλες, τόνο ή σολομό καρπάτζιο, τέλειες φρέσκες σαλάτες, τηγανιτό καλαμάρι με σάλτσα πέστο, χταπόδι και σουπιές με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Στα συν η εκπληκτική κάβα κρασιών.


Στο Ταβερνάκι του Μελή

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για καλοφαγάδες. Είναι ένας παραδοσιακός χώρος

στην Παρεκκλησιά με εξαιρετικό, επιλεγμένο κυπριακό μεζέ. Φρέσκα προϊόντα,

λαχταριστά κρέατα σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον. Θα λατρέψεις το αρνίσιο κότσι, σερβιρισμένο σε ξύλινη επιφάνεια.


Συκαμινιά

Είναι ένα από τα πρώτα μαγειρεία της πόλης με πολύ καλή σπιτική κουζίνα.

Περιλαμβάνει φαγητά κατσαρόλας, ψητά και ποικιλία οσπρίων. Δοκίμασε ρεβίθια γιαχνί. Γιαμ-γιαμ! Τις Παρασκευές μόνο, σερβίρουν εξαιρετικό κουνέλι

στιφάδο. Κάνουν επίσης υπέροχο γαλακτομπούρεκο.


Μαντάμ

Μπαράκι στην Πλατεία Ηρώων με υπέροχα cocktails και φανταστική ατμόσφαιρα.

Απόλαυσε το ποτό σου από τις 18.00 και μετά, γύρω από το εντυπωσιακό, τεράστιο ξύλινο τραπέζι στη μέση του μαγαζιού ή έξω σε ένα από τα τραπεζάκια που βρίσκονται τοποθετημένα στην πλατεία.


΄Αρτιμα

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε αυτό το εστιατόριο. ΄Εχω φάει εδώ αμέτρητες φορές ωραιότατα γεύματα, αν και όχι πρόσφατα. Σταθερή αξία!

bottom of page