top of page

Γαστρονομικά σχόλια ...

Kuzuba, Λευκωσία (Τ: 99865444)


Το κουλούρι με τις αλοιφές και το πιάτο με το ψάρι είναι αυτά που επιλέγω και απολαμβάνω περισσότερο, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις άλλες επιλογές. Επιπλέον, πρόσφατα παράγγειλα τη σαλάτα με μπιζέλι, λίγα φύλλα λουβάνα και labneh.



‘Ηταν πιάτο ημέρας, φρέσκο και αρκετά νόστιμο, αλλά η ποσότητα ήταν μικρή και το βρήκα υπερτιμημένο στα 13 ευρώ. Μήπως χρειάζεται να αναθεωρηθεί η ποσότητα για να αιτιολογεί τη τσουχτερή τιμή του?



Μπέμπα, Λευκωσία (Τ: 22252626)


Εδώ συχνάζω το μεσημέρι. Είναι το αγαπημένο μου και δεν το αλλάζω με τίποτα. Η ελληνική σαλάτα είναι μοναδική και συνοδεύοντας τη με φάβα και πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες είναι ότι πιο απολαυστικό.



Το δε κριθαρότο με ταλιάτα, που έφαγα πρόσφατα, ήταν επίσης μακράν η απολαυστικότερη στιγμή της συγκεκριμένης βραδιάς. Well done σεφ Βαρνάβα!



Πλάτανος, Πεδουλάς (Τ: 22952518)


Πήγα με τη παρέα μου αργά, μετά τις 14.00, Δευτέρα μεσημέρι και η κυρία Αθηνά μας υποδέχθηκε με χαμόγελο. ‘Ημασταν το μοναδικό τραπέζι και επιλέξαμε να κάτσουμε έξω στην αυλή. Ο καιρός ήταν ευχάριστος και η αυλή όλα τα λεφτά. Η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα μας ενημέρωσε για τα πιάτα στο μενού και επιλέξαμε απολαυστικά κουπέπια (χωρίς κιμά), χωριάτικο λουκάνικο, αξιοπρεπέστατα μακαρόνια φούρνου, μουσακά και βοδινό στιφάδο – το προτιμώ μαγειρεμένο με λίγα κρεμμύδια. Η σαλάτα ήταν φρεσκοκομμένη και οι τηγανιτές πατάτες ήταν λαχταριστές.





Περνώντας τέλος στο επιδόρπιο, διαπίστωσα ότι υπήρχαν μόνο γλυκά του κουταλιού, γεγονός που με άφησε αδιάφορη. Σίγουρα θα ήθελα κάτι παραπάνω, ίσως ένα ζεστό γαλακτομπούρεκο ή ένα χαλβά σιμιγδαλένιο. Η κυρία Αθηνά είναι πολύ κοινωνική και φιλική και πιάσαμε τη κουβέντα. Κάποια στιγμή έκανε την εμφάνιση του και ο σκύλος της, ο Μπίλυ, ένα πανέμορφο χάσκιν Αλάσκας. Τον λάτρεψα!




Κυριακή μεσημέρι είναι σίγουρα η πιο πολυάσχολη μέρα της ταβέρνας, γι΄αυτό επιβάλλεται να κάνεις κράτηση.



Μαειρκό, Λευκωσία (Τ: 96644355)


Παρέα τεσσάρων ατόμων και πολύ πεινασμένοι, απολαύσαμε στην αρχή μια εξαιρετική σαλάτα με παντζάρι, οφτό κρεμμύδι, χόρτα εποχής, ταχίνι και φιστίκια. Στην συνέχεια επιλέξαμε 4 πιάτα για τη μέση. Το χταπόδι καθιστό με οφτή γλυκοπατάτα, πουργούρι και ταραμά, το τηγανιτό καλαμαράκι με ρεβίθια, παντζάρι, σπανάκι και ταχίνι, τα αφέλια μανιτάρι με πουργούρι, πατάτες και βίγκαν τζατζίκι και τον καππαμά με κρασάτο κουνουπίδι και κολοκάσι.






Δοκίμασα ένα σωρό πιάτα και σε γενικές γραμμές βρίσκω το Μαειρκό πάρα πολύ σύγχρονο και αρκετά ενδιαφέρον. Ξετρελάθηκα με τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά της σαλάτας. Τη σκέφτομαι ξανά και ξανά. Διακρίνω τη φροντίδα που κατέβαλε η κουζίνα για να έρθει το φαγητό όμορφα παρουσιασμένο στο πιάτο μου. Είναι φαγητό μαγειρεμένο με αγάπη και σεβασμό προς την τοπική, εποχική πρώτη ύλη. Τα συγχαρητήρια μου στον σεφ. Σου το προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί είναι σίγουρο ότι θα σε αποζημιώσουν οι γεύσεις. Εγώ ανυπομονώ να ξαναπάω. Αναφέρω δε ότι το μενού έχει εμπλουτιστεί με αρκετές επιλογές κρεατικών και πουλερικών, κάτι που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους κρεατοφαγάδες.



Απάντηση, Λακατάμια, Λευκωσία (Τ: 22382770)

Είναι το πρώτο μαγαζί που έρχεται στο μυαλό μου όταν θέλω σουβλάκια, αν και δεν είμαι πλήρως ευχαριστημένη με την ποιότητα. Αγαπημένα είναι το Μινόρε της Φουκούς και το Μαγαζάκι του Γιάννου, αλλά δυστυχώς και τα δύο δεν κάνουν παράδοση. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκα. Η σαλάτα ήταν άκομψα κομμένη, με υπερβολικά μεγάλα κομμάτια ντομάτας, αγγουριού και κραμπιού. ‘Οσον αφορά το χοιρινό σουβλάκι ήταν οριακά καλό. Η εξυπηρέτηση στο τηλέφωνο μου φάνηκε μουδιασμένη και αρκετά αγενής. Η ευγένεια και το χαμόγελο βοηθάνε σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Καλό θα ήταν να εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο μαγαζί.

bottom of page