top of page

γαστρονομικά νέα

Boukkoma, Κοινοτικό Πάρκο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου (Τ: 95966252)


Πήγα με όλη τη φαμίλια Σάββατο μεσημέρι γύρω στις 2 μμ. Καθοδόν στη σκέψη μου ήταν η άσχημη ώρα που πηγαίναμε και πόση ζέστη θα έκανε. Πόσο λάθος είχα. Στο σημείο του πάρκου που βρίσκονται τα κατάλευκα τραπέζια, καρέκλες και ομπρέλες ήταν δροσερά και πολύ ευχάριστα. Το μενού παρουσιάζει ενδιαφέρον και σε κάνει να θέλεις να παραγγείλεις τα πάντα. Εννοείται ότι παραγγείλαμε αρκετά πιάτα και τα μοιραστήκαμε. Πιάτα όπως το Αβοκαντένιο, το Πιτσιλλίσιμο, το Βιγκανίσιμο, το Γαλλικό Τοστάκι «Του Ευρύ» και τα Tacos με βοδινό. Όλα μα όλα τα πιάτα ήταν πολύ νόστιμα. Κερασμένο στο τέλος το απολαυστικό γλυκό Αναρόπιτα. ΄Ενα μεγάλο μπράβο στον σεφ Εύη. Συγχαρητήρια και στον συνιδιοκτήτη Σάββα για το όμορφο στέκι που έχουν στήσει σε χωριό. Τους βγάζω το καπέλο!

‘Εχω βάλει στο μάτι για την επόμενη φορά τη Μαστίχα Λεμονάδα από τις «Ποτάρες», το μενού με τις 6 προτάσεις για κοκτέιλ. Το δε Τριαντάφυλλο Καπουτσίνο (τριαντάφυλλο με αφρόγαλο) είναι μια ακόμα επιλογή που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Προσφέρεται επίσης φυσικός χυμός ρόδι (μια κυρία στην περιοχή τον φτιάχνει) μεταξύ άλλων.

Αξιόλογες και λαχταριστές επιλογές και στο μενού Ταβερνείου που προσφέρεται το βράδυ (19.00-22.30). Ανυπομονώ να πάω! Στα συν ο μικρός παιδότοπος στο πίσω μέρος. Πήγαινε και απόλαυσε το. Ανεπιφύλακτα το προτείνω.








Laggopita Facebook (T: 99516389)

Παρέλαβα το δώρο μου, το καλάθι με τα διάφορα αρτοποιήματα και απόλαυσαν τη κάθε μπουκιά. Αξιόλογα τα ψωμιά με φυσικό προζύμι, το Φαραώ με σύκα, φοινίκια, μέλι και το Πολύσπορο. Εθιστικά τα Κριτσίνια με ελαιόλαδο, ρίγανη και θυμάρι και καταπληκτικά τα Παξιμάδια με χαρουπόμελο, καρύδια και σταφίδες. Τα λάτρεψα! Εξαιρετική και η ταχινόπιτα με μέλι. Well done Οριάνα!








Henry’s, Λευκωσία (Τ: 22351111)

Πήγα ξανά. Επέστρεψα για sushi αλλά δοκίμασα και άλλα πιάτα μιας και η παρέα μου είχε άλλα πλάνα! Αρχίσαμε το γεύμα μας με Στέικ Ταρτάρ και ακολούθως Χτένια – ένα υλικό της θάλασσας του οποίου η παρασκευή δεν θύμιζε σε τίποτα την προέλευση του. Στη συνέχεια ήρθε στο τραπέζι το Vitello Tonnato (μοσχάρι με σάλτσα από τόνο) και μια προσεγμένη και απολαυστική κλασσική Carbonara. Ενδιαφέρον είχαν οι τρεις επιλογές μας σε sushi, Seared Salmon Unagi Roll (σολωμός), Mint Tuna Roll (δυόσμος και τόνο) και τα Wagyu A5 Roll (βοδινό), τα τελευταία, ωστόσο, στην τσουχτερή τιμή των 40 ευρώ τα 8 τεμάχια. Δοκίμασα επίσης το Chicken Breast και το Λαυράκι φιλέτο. Σε ότι αφορά τα γλυκά, δοκίμασα το Mojito New York cheesecake και το Praline Chocolate Dome. Δύο επιλογές γλυκών που με άφησαν αρκετά αδιάφορη.












Η φουκού του Γιακουμή, Λευκωσία (Τ: 22353512)

Το χοιρινό σουβλάκι είναι πέρφεκτ! Θα πήγαινα ξανά και ξανά.



The Daily Roast, Λευκωσία (T: 22333771)

Καταπληκτικό το Cold Brew Soft Ice Cream με σπιτική honeycomb καραμέλα. Είναι η καλοκαιρινή λιχουδιά που λανσάρει το μαγαζί. Πήγαινε και απόλαυσε το.





ESOBGA Εστιατόριο, Λευκωσία (Τ: 96505060)

Να κάνω τα στραβά μάτια στα πλαστικά πιάτα και πιατέλες σερβιρίσματος που χρησιμοποιούν? Και στο συνθετικό γρασίδι? Δεν νομίζω. Με προβλημάτισε και πολύ με δυσαρέστησε.


bottom of page