top of page

Food Diary 25/11/2018 - Από την Αθήνα στην Λάρνακα

Bits and pieces!

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!

Ενδιαφέρουσες επιλογές για φαγητό και γλυκό και μια επίσκεψη σε μια ολοκαίνουρια ιαπωνική pub.


Ψάχνοντας για φαγητό στη Λάρνακα, καταλήξαμε, μετά από εισήγηση φίλης, στο Mingle, ένα συμπαθέστατο καφέ στην οδό Ερμού. Γουστόζικα σερβίτσια, ενδιαφέρουσες γεύσεις, χορτοφαγικές και vegan επιλογές στο μενού, εξαιρετικό σερβίς και ωραία ατμόσφαιρα, εν αντιθέσει όμως με τον εξωτερικό χώρο, την μπροστινή βεράντα του, που δεν ενθουσιάζει και τόσο όσον αφορά τη διακόσμηση. Εδώ σερβίρουν αβγά, είτε σε ομελέτα, είτε scrambled, τηγανητά ή ποσέ. Ενδιαφέρουσα επιλογή το The Kiss, ένας γλυκός και αλμυρός συνδυασμός με 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως. Η γλυκιά με τυρί μασκαρπόνε και εποχιακά φρούτα με σιρόπι σφενδάμου και η αλμυρή με αβοκάντο, αβγά scrambled και τραγανό μπέικον. Υπάρχουν επίσης δύο επιλογές με bagel, καθώς και τμήμα με υγιεινές επιλογές και superfoods, όπως chiaseed puddings, acai berries bowl και pitaya bowl. Επιπλέον, υπάρχει αριθμός pancakes με διάφορα συνοδευτικά, gluten free chocolate brownies και apple crumble. Παράγγειλε φρέσκο χυμό πορτοκάλι και θα σου τον σερβίρουν σε μικρή μπουκαλίτσα με φελλό. Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το Sweet Quinoa & Avocado bowl, ένας θρεπτικός συνδυασμός με αβοκάντο, σιγοψημένη γλυκοπατάτα στον φούρνο και κινόα συνοδευόμενη με φρέσκο φασολάκι, πέστο βασιλικού και ηλιόσπορους. Το καφέ είναι μέρος του ξενοδοχείου Qbic και είναι ο χώρος όπου προγευματίζουν οι ένοικοι. ΄Ενα ιδανικό μέρος για να απολαύσεις τον καφέ σου, ένα smoothie ή ένα ελαφρύ γεύμα. Θα επιστρέψω σύντομα στη Λάρνακα γιατί έχω λίστα με καφέ και εστιατόρια που θέλω να επισκεφτώ.


Να πας στην ιαπωνέζικη παμπ του ΄Αρη Βεζενέ Birdman στην Αθήνα και να καθίσεις στη μακρόστενη μπάρα που κυριαρχεί στο μαγαζί και ξεκινά από τη μια πλευρά του μαγαζιού και φτάνει μέχρι την άλλη. Ένας χώρος απλός και ζεστός, με ωραία ατμόσφαιρα και ένα μενού με μικρό αριθμό επιλογών σνακ, τα λεγόμενα munchies, σαλάτες, yakitori από διάφορα μέρη του κοτόπουλου, κάποια signature πιάτα και τρεις εξαιρετικές επιλογές nigiri, με βοδινό ωρίμανσης από 30 μέχρι 90 μέρες. Να φας οπωσδήποτε tataki, το οποίο και λάτρεψα και τις τρεις επιλογές wagyubeef nigiri. ΄Ολα εξαιρετικά! Τελείωσε το γεύμα σου με τη γλυκιά My Pie με ελληνικό γιαούρτι από πάνω. Πραγματικά απολαυστική.


Στο Dickie Dee της Αθήνας θα φας οπωσδήποτε παγωτό, είτε φιστίκι ή μαύρη vegan σοκολάτα ή ανθόγαλο ή τριαντάφυλλο, συνοδεύοντας το με ένα από τα συγκλονιστικά γλυκά που σερβίρονται στο μαγαζί. Η παρέα μου κι εγώ επιλέξαμε παγωτό φιστίκι με ένα κομμάτι Devil’s chocolate cake, καθώς και παγωτό ανθόγαλο και apple crumple. Το παγωτό είναι νόστιμο και τα γλυκά λαχταριστά. Επιπλέον μπορείς να παραγγείλεις το παγωτό σου σε χωνάκι τυλιγμένο με μαλλί της γριάς προσθέτοντας διάφορα toppings, κάτι που σίγουρα τα παιδιά θα λατρέψουν. Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι το δικό μας Big Softie είναι πολύ καλύτερο.

bottom of page