top of page

Απολαυστικό Λευκωσιάτικο γεύμα και ...

Μαγιοπούλα, Λευκωσία (Τ: 22665577)


Πήγα μεσημέρι και βράδυ την ίδια μέρα.

Το μεσημέρι απόλαυσα εξαιρετική, ολόφρεσκη σαλάτα με ντοματίνια, παξιμάδι, φέτα και ρόκα, καλαμάρι, χταπόδι και σουπιά, υπέροχα ζυμαρικά με γαρίδα και φιλέτο ψάρι με μπρόκολο, ψημένο τόσο όσο. Το κότσι ήταν επίσης νόστιμο.





Αν θα σχολίαζα κάτι, θα ήταν το ψωμί, το οποίο θα προτιμούσα να αντικατασταθεί από ένα χωριάτικο με προζύμι.

Το σέρβις είναι ευγενικό, περιποιητικό και πολύ προσεγμένο – η σερβιτόρα περίμενε να επιστρέψω από την τουαλέτα, για να μου φέρει τον καφέ espresso μου, το εκτίμησα ιδιαίτερα.

Το βράδυ το μενού είναι διαφορετικό. ‘Ολες οι επιλογές μας ήταν επίσης απολαυστικές.







Δοκίμασα δύο είδη από τις σαλάτες, αυτή με κατσικίσιο τυρί και τραγανή κρούστα και αυτή με μπουράτα, μοσχαρίσια παϊδάκια USDA – αν και όχι πολύ όμορφο πιάτο εμφανισιακά, ήταν πολύ νόστιμο -, ψητό κουνουπίδι και δύο είδη ζυμαρικών, τη μακαρονάδα με short rib και τα ζυμαρικά tripolini με μανιτάρια και τρούφα. Στο τέλος επιλέξαμε το rib eye στέικ. Το Baked Alaska Λεμόνι και η κρέμα από φιστίκι «μπακλαβά», τα 2 γλυκά στο τέλος, ήταν επίσης καλοφτιαγμένα και νόστιμα. Κανένα αρνητικό σχόλιο.



Πήγαινε να απολαύσεις ωραίο φαγητό και μην παραλείψεις να συνοδεύσεις το γεύμα σου με το εξαιρετικό μαραθεύτικο «Geroklima» του κτήματος Βασιλειάδη. Well done!



Columbia Beach Bar, Λεμεσός (Τ: 25321500)


Το επισκέφτηκα μεσημέρι Σαββάτου. Αν και μας περιόρισαν τον χρόνο παραμονής μας, το τραπέζι μας ήταν διαθέσιμο από τη 1 μέχρι τις 3.30 μμ, το εστιατόριο δεν ήταν γεμάτο και δεν μας ζητήθηκε ποτέ να δώσουμε το τραπέζι. Φύγαμε γύρω στις 5.30 μμ. ‘Αρχισα το γεύμα μου με ένα εντελώς απογοητευτικό Dry Martini, που δεν θύμιζε σε τίποτε το πραγματικό.




Παράγγειλα το λαυράκι σεβίτσε, το οποίο είχε αφεθεί περισσότερο απ’ ότι χρειαζόταν στη μαρινάδα του, με αποτέλεσμα να είναι «βαρυψημένο» και καθόλου απολαυστικό. Δοκίμασα επίσης πίτα με καπνιστό σολομό, την οποία βρήκα αρκετά ουδέτερη, χωρίς φαντασία - θα περίμενα κάτι πιο δημιουργικό και εύγεστο από την ομάδα του Columbia. Το μπέργκερ και η σαλάτα με κοτόπουλο ήταν οκ, δεν παραπονέθηκε η παρέα μου.



Το σοκολατένιο γλυκό στο τέλος αν και ήταν αξιοπρεπές, εμένα προσωπικά με άφησε αδιάφορη.

Η εξυπηρέτηση παρουσιάζει περιθώρια βελτίωσης και χρειάζεται περισσότερη αγάπη και χαμόγελο.

Οι τιμές είναι αδικαιολόγητα ψηλές κι αν κρίνω από την ποιότητα φαγητού, αρκετά δυσανάλογες.

Στα συν ο όμορφος, εξωτερικός χώρος μπροστά ακριβώς από τη θάλασσα για ένα ποτήρι ... κρασί.



Προαύλιο, Παρεκκλησιά, Λεμεσός (Τ: 25222444)

Μούτρωσα όταν ήρθε ο λογαριασμός. Πήγα βράδυ καθημερινής, μια παρέα 17 ατόμων και το τελικό ποσό ανήλθε στα 45 ευρώ το άτομο. Παραγγείλαμε τον μεζέ, κάτι που σίγουρα δεν θα πρότεινα, αντί συγκεκριμένα πιάτα. Ο μουσακάς που τόσο λάτρεψα ήρθε στο τραπέζι, αναφέρομαι στο σκεύος που ήταν κοντά μου, αρκετά κρύος. Το φαγητό ήταν υπερβολικό, δεν υπήρχε σύσταση εκ μέρους του μαγαζιού ώστε να αποφευχθεί η σπατάλη, δεν υπήρχε κλέφτικο εκείνο το βράδυ, κάτι που δεν γνώριζα, όπως ούτε και γαλακτομπούρεκο. Το να πηγαίνεις σε μια ταβέρνα σε χωριό και να πληρώνεις 45 ευρώ την κεφαλή, το βρίσκω υπερβολικά ακριβό. Ομολογώ ότι δεν έφυγα ενθουσιασμένη!



bottom of page