top of page

ένα ιδιαίτερο μπαρ και άλλα ...

Κασκαντέρ, Λύμπια (Τ: 99446051)


Ο Μιχάλης Βρυωνίδης μαζί με τη γυναίκα του μετέτρεψαν ένα όμορφο πετρόκτιστο σπίτι σε ένα ιδιαίτερο, προσεγμένο μπαρ με πολλά όμορφα στοιχεία, όπου ο πελάτης θα μπορεί να αράξει και να απολαύσει το ποτό του.



Το επισκέφθηκα με παρέα και αφορμή την βραδιά «Spritzes τζια Πίτσες» που διοργάνωσαν τα παιδιά. Το λάτρεψα! Ο χώρος είναι γουστόζικος και η αυλή στο πίσω μέρος είναι άνετη και όμορφη.



Η μουσική είναι φανταστική και δεν μένει παρά να καθίσεις στο μπαρ, μου άρεσε περισσότερο, να παραγγείλεις το ποτό σου και να πιάσεις κουβέντα με τον Μιχάλη. Είναι Λεμεσιανός, είναι κάτοχος δύο βιβλίων, είναι επικοινωνιακός, πολύ φιλικός και φιλόξενος. Είναι σπουδαίος τύπος και φαίνεται ότι αγαπά αυτό που κάνει.



Απόλαυσα το classic negroni που παράγγειλα, παρόλο που δεν είμαι φαν, όπως και τα 3 είδη πίτσας που σέρβιρε το μαγαζί – μαργαρίτα, ελιές/βασιλικό/χαλούμι και χοιρομέρι/ρόκα. Απλές στην παρασκευή χωρίς υπερβολές και εντάσεις, αλλά αρκετά νόστιμες. Το τυρί και χαλούμι είναι από το γαλακτοκομείο του χωριού. Ανυπομονώ να οργανώσουν ξανά βραδιά με μαύρη μπίρα και κούπες. Θα πάω οπωσδήποτε.



Συνοψίζοντας, αναφέρω ότι ο Μιχάλης στηρίζει το κυπριακό κρασί και εδώ θα βρεις γηγενείς ποικιλίες, επιπλέον κλασικά κοκτέιλ, διαφορετικά είδη ζιβανίας, κουμανταρία και μικρή επιλογή κρύα πιατάκια με τοπικά μεζεκλίκια.




SHUMI Sushi Bar, Mediterranean Beach Hotel, Λεμεσός (Τ: 25559999)


Είναι το ασιατικό εστιατόριο του ξενοδοχείου. Βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο αλλά μοιράζεται με το ιταλικό εστιατόριο Il Tinello ένα μικρό πάτιο με μερικά τραπέζια σε εξωτερικό χώρο.

Το σέρβις είναι επαγγελματικό, φιλικό και άμεσο.

Το μενού χωρίζεται σε appetisers, 2 είδη σούπας, nigiri, maki, sushi platters, hot creations και dessert.




Αρχίσαμε με το λαυράκι tiradito, το οποίο βρήκα ότι είχε μαριναριστεί πολύ περισσότερο από ότι χρειαζόταν, με αποτέλεσμα η υφή και η γεύση του ψαριού να μην ικανοποιήσει.

Η παρέα μου κι εγώ διαλέξαμε ένα ορεκτικό, το τραγανό ρύζι με πικάντικο σολομό & τόνο (6 τεμάχια), το οποίο ήταν αρκετά απολαυστικό και 3 είδη από τα maki - spicy aburi tuna, spicy prawn maki και crunchy maki. Και οι τρεις επιλογές μας ήταν βαρυφορτωμένες στη σάλτσα και το ρύζι ήταν παραβρασμένο.

Από τις ζεστές δημιουργίες, επέλεξα το χορτοφαγικό πιάτο μανιτάρια mapu tofu το οποίο ήταν αξιοπρεπέστατο.



Στο τέλος τα γλυκά, η γενναιόδωρη μερίδα της τάρτας με passion & καρύδα, αν και δεν παρουσίαζε ωραία εικόνα, ήταν εύγεστη αλλά τα 3 εισαγόμενα mochi balls ήταν απογοητευτικά.



Στα πλην ο γάτος που περιφερόταν και σε κάποια στιγμή τον εντόπισα να τρώει από πιάτο που είχε ήδη μαζευτεί από τον σερβιτόρο και τοποθετηθεί σε βοηθητικό τραπεζάκι.

Με προσκάλεσαν στο Shumi Sushi Bar και δεν είδα λογαριασμό.



Funky Pomilory, Λευκωσία (Τ: 77774040)


Είναι το νέο επιχείρημα της αγαπημένης ομάδας του «Παντοπωλείο Καλή ‘Ορεξη». Εκτίμησα το γενναιόδωρο πιστωτικό κουπόνι που μου στάληκε και τους ευχαριστώ. Μαζευτήκαμε λοιπόν παρέα στο σπίτι και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τις πίτσες και ίσως και κάποιο ζυμαρικό. Δεν σου κρύβω ότι απογοητεύτηκα κάπως με τις επιλογές στο μενού, αφού ξέροντας τα άτομα από πίσω, ανέμενα περισσότερη δημιουργικότητα και φαντασία. Επιλέξαμε λοιπόν 3 είδη, την Truffle, την Quattro Formaggi και την Μαύρες Ελιές & αντζούγιες. Επιπλέον το ζυμαρικό σκλινίτζι.




Η ζύμη ήταν ικανοποιητική αλλά οι συνδυασμοί υλικών και στα 3 είδη πίτσας παρουσιάζουν περιθώρια βελτίωσης. Τα ζυμαρικά ήταν αξιοπρεπέστατα και απολαυστικά.



Επιφυλάσσομαι να δοκιμάσω άλλα είδη και να επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες.

bottom of page