top of page

yummy yummy in my tummy

Το Καζάνι, Αραδίπου, Λάρνακα (Τ: 99313236)


Είναι παραδοσιακή ταβέρνα με ξύλινα έπιπλα και καρό τραπεζομάντηλα. Είναι κουκλίστικη, προσεγμένη, φροντισμένη με διάφορες εικόνες στους τοίχους. Μια ευχάριστη, υπερυψωμένη αυλή σε μια γειτονιά στο χωριό. Είναι οικογενειακή επιχείρηση, γνώρισα τον πατέρα και τα δύο από τα έξι παιδιά του(στην εξυπηρέτηση) και λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια. Δεν το πιστεύω ότι μόλις πρόσφατα άκουσα για το μαγαζί αυτό! H παρέα μου κι εγώ επιλέξαμε τον μεζέ, αν και δεν το συνηθίζω. Ήθελα να δοκιμάσω αρκετά πιάτα. ‘Ενας πλούσιος μεζές με καλοφτιαγμένα και νόστιμα πιάτα. Δεν θα παραπονεθώ στη συγκεκριμένη περίπτωση για την πληθώρα γεύσεων. Ξεχώρισα τα σαλιγκάρια (καραόλους) και τα χοιρινά μυαλά – δεν νομίζω να έχω δοκιμάσει ξανά. Όλα τα κρεατικά ήταν νόστιμα. Εξαιρετικά τα κολοκυθάκια με αβγά, από τα καλύτερα που έχω φάει, φρέσκα και καλομαγειρεμένα. Αν θα έπρεπε να σχολιάσω κάτι, θα αναφερόμουνα στο σουβλάκι κοτόπουλο. Αν και αξιοπρεπέστατο, θα το προτιμούσα περισσότερο ζουμερό. ΄Εφυγα κατευχαριστημένη. Ένα μεγάλο μπράβο! Θα επιστρέψω σύντομα.

ΥΓ. Εντύπωση μου έκανε πόσο δημοφιλής είναι στους ξένους.












Το Πάρκο Souvlaki & Grill, Λιβάδια, Λάρνακα (Τ: 24633111)

Επιστρέφοντας Λευκωσία από Πρωταρά τέλη Οκτωβρίου, κάναμε μια στάση στα Λιβάδια για σουβλάκι και συγκεκριμένα στο Πάρκο, μια υπαίθρια αυλή με τραπέζια με καρό, πλαστικό όμως, τραπεζομάντηλο και πλαστικές άσπρες καρέκλες. Ο μικρός, εσωτερικός χώρος παρουσιάζει ενδιαφέρον και μια όμορφη εικόνα (λευκές, ξύλινες καρέκλες) με διάφορες αναρτήσεις στον τοίχο, λεκτικά και εικόνες. Το πίσω μέρος όμως, όπου βρίσκονται οι δύο τουαλέτες παρουσιάζει περιθώρια βελτίωσης. Επιλέξαμε να φάμε χοιρινό σουβλάκι στην πίτα και ήταν σούπερ. Μια ιδανική πρόταση σε μια χαλαρή τοποθεσία για το εθνικό μας φαγητό! Το συστήνω.








MY Vine Merchants, Λευκωσία (Τ: 99221372)

Είναι μικρό, μινιμαλιστικό και πολύ συμπαθητικό, κρυμμένο σε μια γειτονιά, σ’ έναν δρόμο κάθετο επί της Κυριάκου Μάτση. Εδώ θα βρεις πάνω από 200 ετικέτες κρασί από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα και σπάνια κρασιά που μπορείς να απολαύσεις τώρα ή να παλαιώσεις στο κελάρι σου. Πρόσφατα ανακοίνωσε και παρουσιάζει μια σειρά από masterclasses. Συμμετείχα στο πρώτο, στις 24 Οκτωβρίου(The success story of Malbec). ‘Ενα παρείστικο μάθημα, με τη συμμετοχή δέκα ατόμων, κατατοπιστικό όσον αφορά το κρασί Malbec, γευστικό – δοκιμάσαμε και αναλύσαμε τα χαρακτηριστικά 5 διαφορετικών κρασιών - αλλά συνάμα ευχάριστο, απολαυστικό, με πολλά γέλια, απορίες και σχόλια. Στα ποτήρια μας βρέθηκαν ενδιαφέροντα κρασιά, αξιόλογα όπως το Salentein Barrel Selection (2020), Primus (2018), Gran Vu (2018) και τα υπέροχα Pyros Single Vineyard (2015) και Special Blend (2014). Κρασιά βελούδινα που μπορείς να απολαύσεις όποτε σου κάνει κέφι ή σε ιδιαίτερες στιγμές.

Η έμπειρη Μαρία Μασούρα (DipWSET wine educator) επιμελείται και ηγείται του μαθήματος. Γνώστης του κρασιού, διαβασμένη, με πολλές … οινικές εμπειρίες, αυστηρή αλλά και χαλαρή μας μύησε στα μυστικά του Malbec.

Ο Νικόλας Γιάννακας, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, πρώην τραπεζίτης και ψυχή της παρέας είναι αξιαγάπητος. Φιλόξενος, πρόσχαρος, εγκάρδιος, σπουδαίος οικοδεσπότης, είναι από τους ανθρώπους που όλοι συμπαθούν και χαίρονται να έχουν στην παρέα τους. Χάρηκα που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω.

Αν ενδιαφέρεσαι να απολαύσεις αυτή την εμπειρία, δεν μένει παρά να ακολουθήσεις το λογαριασμό του μαγαζιού στα κοινωνικά δίκτυα και να ενημερώνεσαι σχετικά. Ακολουθούν ακόμα δύο masterclasses, 21/11(Dessert and wine pairing) και 6/12 (Pinot Noir).

Διάβασα κάπου ότι «όταν υπάρχει καλό κρασί, όλα διορθώνονται». Το πιστεύω!





bottom of page