top of page

Food Diary 29/10/2017 - The food expert

Όλα όσα τράβηξαν την προσοχή μου τον προηγούμενο μήνα και τι έφτιαξα στην κουζίνα μου.

Kika’s garden

Η φιλόξενη κυρία Κίκα στο χωριό Καλλέπια στην Πάφο σερβίρει στη βεράντα του σπιτιού της πεντανόστιμο brunch με φρέσκα προϊόντα από την αυλή της. Επιβάλλεται κράτηση εκ των προτέρων γιατί τη βρίσκεις εκεί από Πέμπτη μέχρι Κυριακή. Φρέσκα αβγα ψημένα σε skillet με καπνιστό μπέικον, λιαστές ντομάτες, και μανιτάρια, 4 είδη χειροποίητου ψωμιού, που φτιάχνει η ίδια, σπιτικές μαρμελάδες και χαρουπόμελο, ντόπιο χαλούμι και αναρή, σύκα από τις συκιές της. Μην παραλείψεις να αγοράσεις αποξηραμένα σύκα, μαύρα ή άσπρα, που κατασκευάζει η ίδια. Δεν έχω φάει καλύτερα! (99459400)


Το μπακάλικο του Χαψή

‘Ενα παλιό μπακάλικο μετατράπηκε σε ένα χαριτωμένο μαγαζί στον Αγρό. Εδώ θα προγευματίσεις αλά Κυπριακά. Λούντζα, λουκάνικο, χοιρομέρι, χαλούμι ωμό ή ψημένο σε κουμανταρία, αναρή με χαρουπόμελο, τηγανιτά αβγά πάνω σε χωριάτικο ψωμί, φρέσκα goji berries, παραγωγή του Μάριου του ιδιοκτήτη. Και ονειρεμένο μαχαλεπί, που φτιάχνει ο ίδιος, σερβιρισμένο με sorbet τριαντάφυλλο. Το λατρεψα! Ανοιχτό μόνο Σαββατοκύριακο (99409108)


Οφτόν Κλέφτικο Κυριάκος

Δεν ξέρω πως μου διέφυγε και δεν είχα ακούσει για το οφτόν κλέφτικο του Κυριάκου στην Παλλουριώτισσα (22432750). ΄Εχω πάει ήδη 2 φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας. Τέλειο κλέφτικο, κρέας χωρίς λίπος, φανταστικές πατάτες και πουργούρι, φρεσκοκομμένη σαλάτα, υπέροχο ψωμί και καυτερά πιπεράκια. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.


Cold Drip & Matcha Latte

Δυο ροφήματα που αγαπώ και τα βρίσκεις στο υπέροχο καφέ Kxoffee Project (99559776) στην Πινδάρου. Ενώ δεν μου αρέσει καθόλου ο κρύος καφές και ιδιαίτερα το φραπέ, με ενθουσιάζει το cold drip. Λόγω της πολύωρης εκχύλισης, με νερό σε χαμηλή θερμοκρασία, ο καφές είναι αρωματικός, γευστικός, δεν πικρίζει και είναι χαμηλός σε οξύτητα. Είναι απολαυστικός, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσεις ζάχαρη ή γάλα. Απ’ την άλλη, το Matcha Latte δεν αρέσει σε όλους. Εγώ το λατρεύω. Σκόνη πράσινου τσαγιού (matcha) με γάλα ρυζιού. Κρύο ή ζεστό. Γιαμμμμ!


Αγαπημένη ετικέτα καφέ, το Pianeta, στο αγαπημένο μου Brew Lab (22666231) στην οδό Στασικράτους.


Sweet

Το νέο βιβλίο μαγειρικής του Ottolenghi μαζί με τη Helen Goh. Το έχω παραγγείλει και το περιμένω με αγωνία!


Εύκολη συνταγή για να μαγειρέψεις κινόα

Υλικά

1 φλ κινόα

2 φλ νερό

Χυμός από 1-2 λεμόνια

2 κουταλάκια tamari soy sauce

αλάτι

Αφού κοχλάσει το νερό, προσθέτεις την κινόα και τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζεις για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και ψηθεί.

Μου αρέσει τόσο πολύ που την τρώω χωρίς συνοδευτικό.


bottom of page