top of page

Food Diary 06/05/2018 - Out & about


Τι να κάνεις, τι να δεις και πώς να γεμίσεις τις ώρες σου με ενδιαφέρουσες γεύσεις και συναντήσεις


ΤΑΞΙΔΙ

Άργουρα, μια υπέροχη ψαροταβέρνα, στις Τζιτζιφιές στον Πειραιά, με ένα εντυπωσιακό μενού. Εδώ θα βρεις ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά μαγειρεμένα με πολύ ιδιαίτερο στυλ και σε πρωτότυπες συνταγές, όπως ριζότο με σουπιά και μελάνι σουπιάς, μελωμένο γιουβέτσι, σπαγέτι σκορδάτο με αχινό, τέλειο κριθαράκι με πετροσωλήνες και εξαιρετικές καραβίδες με γκόγκλιες, ένα χειροποίητο ζυμαρικό που μοιάζει με νιόκι. Επιπλέον υπάρχει εξαίσιο καρπάτσιο διαφόρων ψαριών. Μια απόλυτη εμπειρία γεύσης!


FOLLOW

Ακολούθησε τη food-blogger @cypriotandproud για εκτενή ενημέρωση και κριτική για τα φαγάδικα/εστιατόρια του νησιού μας αλλά και για ενδιαφέρουσες συνταγές να φτιάξεις στο σπίτι.


ΒΙΒΛΙΟ

Το Cook for Syria από τους Clerkenwell Boy και Serena Guen. Πρόκειται για ένα βιβλίο μαγειρικής αφιερωμένο στα παιδιά της Συρίας και σε αυτούς που καθημερινά εργάζονται ακούραστα προσπαθώντας να κάνουν τον κόσμο καλύτερο γιατί «Foodhas the power to bring people together», όπως αναφέρουν οι συντελεστές του.

Σκοπός τους λοιπόν είναι η συλλογή λεφτών για τις ανάγκες των παιδιών στην εμπόλεμη Συρία. Το βιβλίο αποτελείται από 100 συνταγές και συμπεριλαμβάνει παραδοσιακές από οικογένειες Σύριων, καθώς και πιο μοντέρνες από διάσημους σεφ. Τον Ιούνιο κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο τους Bake for Syria. Αγόρασέ το χωρίς δισταγμό.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Το The Cookery School στο Χάνι της Παραμυθιάς έχει ανακαινιστεί έτσι ώστε να προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για ομάδες ατόμων για μαθήματα μαγειρικής ενώ υπάρχουν διάφορες τάξεις για παιδιά. Επικοινώνησε με τη Tracey ( 97643165) για να σου δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεσαι! Κατά καιρούς διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις ενώ αναλαμβάνουν τη διοργάνωση και το φαγητό για parties. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό Κυριακή μεσημέρι και Τετάρτη βράδυ αλλά η κράτηση είναι αναγκαία. Το μενού συνήθως ανεβαίνει στη σελίδα τους στο facebook. Υπάρχει επίσης ξενώνας 5 δωματίων και διαμονή με πρόγευμα. Σημείωσε πως σήμερα Κυριακή, 6 Μαίου ετοιμάζουν γεύμα με 3 πιάτα - απαραίτητη η κράτηση – αλλά και market day από τις 11.00 μέχρι τις 16.00, όπου θα έχεις την ευκαιρία να ψωνίσεις σπιτικά και χειροποίητα προϊόντα!


ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Στην τόσο ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του Κτήματος Ατσά και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς. Βρίσκονται στην Ευρύχου, κοντά στο μεταλλείο χαλκού της Σκουριώτισσας και αποτελούν το όραμα του Γιώργου Δαβίδ για την ανανεώσιμη γεωργία (permaculture), την ενασχόληση των νέων με τη γη συνδέοντας την παράδοση με την τεχνογνωσία του αύριο, τα βιολογικά προϊόντα, τη βιοποικιλότητα και τις ευνοϊκές καλλιέργειες για τη μεσογειακή γη. Στο κτήμα, μια έκταση 450 στρεμμάτων με 8000 ελαιόδεντρα, παράγεται το βραβευμένο με χρυσά μετάλλια των Olympia Award 2016 και 2017 βιολογικό ελαιόλαδο. Στόχος του εκπαιδευτικού κέντρου είναι να καταρτίσει και να ενημερώσει σχετικά και να ενθαρρύνει μικρές επιχειρήσεις σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης και εξεύρεσης κεφαλαίων. Θα ξαφνιαστείς ευχάριστα από την ποικιλία των σεμιναρίων που προσφέρονται, θέματα όπως το Μέλι, Υγεία & Βότανα, Υγιεινή Γάλακτος και παραγωγή παραδοσιακών Γαλακτοκομικών, Κανόνες Υγιεινής σε Αρτοποιεία και Βιοτεχνίες παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων.

bottom of page