top of page

Take away και άλλα στη Λευκωσία





Liberty Diner, Λευκωσία

Είναι η υπηρεσία διανομής φαγητού στο σπίτι του γνωστού Cook Shop στη Λευκωσία. Παραγγείλαμε τα golden wings, φτερούγες κοτόπουλο, με επιλογή σάλτσας το γλυκό BBQ ή το Honey Ginger ή το Devil’s Kick. Επιπλέον δοκιμάσαμε το Americana burger. Όλα τα burgers είναι 150γ και ψημένα μέτρια προς καλοψημένα. Νόστιμες ήταν και οι 2 επιλογές μας. Η συσκευασία και το πακετάρισμα άψογο. Και το κυριότερο; Η παραγγελία μας καθυστέρησε για 1 ½ ώρα περίπου να φτάσει στο σπίτι, με αποτέλεσμα να μην χρεώσουν τίποτα. Τους βγάζω το καπέλο!


Πυξίδα, Λευκωσία

Με την εξάπλωση του κορονοϊού να είχε επηρεάσει την καθημερινότητα μας και με τα εστιατόρια να έχουν κλείσει, εξυπηρετηθήκαμε μέσω take away με κατοίκον παράδοση (delivery) από τη συγκεκριμένη ψαροταβέρνα. Παραγγείλαμε μεταξύ άλλων 2 είδη καλαμάρι, τηγανιτό και σχάρας, σουπιές στη κατσαρόλα με το μελάνι τους, χταπόδι σχάρας, ψάρι ασπρόβλαχο, γαρίδες μετρίου μεγέθους προς 3 ευρώ τη μια, χόρτα σχάρας, κυρίως κολοκυθάκι και λάχανο, τα οποία με αφήσανε αδιάφορη και σαλάτα crab πνιγμένη στο φύκι wakame. Δοκίμασα επίσης τις τηγανιτές πατάτες, οι οποίες δεν ήταν κάτι σπουδαίο, αντιθέτως είχαν μαλακώσει λόγω συσκευασίας και είχαν χάσει τη τραγανότητα τους. Το πακετάρισμα του φαγητού σε αλουμίνια δισκάκια, αντί χάρτινες ή από ζαχαροκάλαμο συσκευασίες, είναι αρκετά παλιομοδίτικο, επιβλαβές για την υγεία μας και καθόλου φιλικό προς το περιβάλλον. Το λαδολέμονο ήρθε σε πλαστικό δοχείο και δεν συμπεριέλαβαν καθόλου φρέσκο λεμόνι. Η παράδοση γίνεται με ταξί, το κόστος του οποίου εννοείται ότι επωμίζεται ο πελάτης. Το φαγητό είναι αρκετά καλό αλλά σίγουρα η υπηρεσία διανομής φαγητού τους στο σπίτι χρειάζεται αναθεώρηση και εκμοντέρνιση. Πλέον η εικόνα του πακέτου, η ποιοτικότερη συσκευασία και παρουσίαση είναι εξίσου σημαντική με την γεύση του φαγητού.

Syrian Arab Friendship club, Λευκωσία

Το φαγητό είναι ασυζητητί πολύ καλό. Το πακετάρισμα και συσκευασία φαγητού για διανομή στο σπίτι είναι παλιομοδίτικο και χρειάζεται επειγόντως αναθεώρηση.

Μουσική Ταβέρνα 146, Λευκωσία

Πρόκειται περί ταβέρνας στο Καϊμακλί με ζωντανή μουσική σκηνή με έντεχνο και λαϊκό τραγούδι. Το ντουέτο μουσικών, ο Σοφοκλής και η Χαρά που τον συνοδεύει στο τραγούδι, είναι εξαιρετικό. Ο μεζές που σερβίρει το μαγαζί είναι αξιοπρεπέστατος αν και οι χορτοφαγικές επιλογές είναι κάπως απογοητευτικές. Οι ιδιοκτήτες, ο σύζυγος ηγείται της κουζίνας και η σύζυγος στην εξυπηρέτηση, είναι πολύ φιλόξενοι και φιλικοί. Θα πας εδώ για τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τα ωραία μουσικά ακούσματα. Προτίμησε να πιεις μπύρα ή τσίπουρο, μια και οι επιλογές για κρασί είναι περιορισμένες.

Evergreen Vegan & Vegeterian, Λευκωσία

Βρίσκεται στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, ανάμεσα στα δέντρα, και πρόκειται περί χορτοφαγικής καφετερίας/εστιατόριο. Εδώ χρησιμοποιούν οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα από σεβασμό προς το πλανήτη Γη. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία, ιδιαίτερα τα καλοκαιρινά βράδια, με λαμπάκια ολόγυρα. Βρήκα τα ποτά χωρίς ενδιαφέρον και την επιλογή κρασιού αρκετά φτωχή. Παραγγείλαμε πίτσες και όταν ρώτησα τη σερβιτόρα αν φτιάχνονται στο μαγαζί και εξέφρασα ευγενικά τη δυσαρέσκεια μας, μας ενημερώσανε ότι η μία πίτσα ήταν κερασμένη από το μαγαζί. Το εκτίμησα ιδιαίτερα, πολύ ευγενικό εκ μέρους τους. Το σέρβις είναι αρκετά καλό και εξυπηρετικό. Η λίστα των ποτών, καθώς και των φαγητών, χρειάζεται βελτίωση. Πρέπει να αναφέρω όμως ότι το είχα επισκεφτεί αρχές καλοκαιριού, λίγο μετά που είχαν ανοίξει την αυλή τους και πιθανόν να έχουν ήδη εξελιχτεί. Το σίγουρο είναι ότι το Evergreen έχει όλα τα φόντα να γίνει στέκι πολλών, φτάνει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στη λίστα ποτών και στο μενού. Θα το επισκεφτώ ξανά γιατί μου αρέσει πολύ ο χώρος.

bottom of page