top of page

Food Diary 22/04/2018 - Pizza Mania

Bits and pieces!

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα.


Μια κλασική λιχουδιά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Με αφράτη χοντρή ή τραγανή λεπτή ζύμη, και ζουμερά υλικά από πάνω, παραμένει μια μοναδική απόλαυση για όλους μας!

Στο Silver Pot σερβίρουν pizza μόνο Κυριακή. Το λιτό μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 3 είδη: με χαλλούμι, κύβους ανανά, μπέικον και τσίλι, με 3 τυριά, gouda, provolone & mozzarella, ψητές ντομάτες και μπέικον και τη χορτοφαγική. Μπορείς να απολαύσεις την επιλογή σου με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα San Miguel. (τηλ 22101722)


Μου αρέσει το Elma & Fred, ιδιαίτερα για τις νόστιμες piadinas που σερβίρει. Εδώ θα βρεις την αυθεντική, λεπτή τραγανή πίτσα από την κεντρική Ιταλία. Από το μενού ξεχωρίζω τη φανταστική εκδοχή της χορτοφαγικής με μια βάση-πάστα από σουσάμι, το οποίο λατρεύω, αγκινάρες στη σχάρα, μανιτάρια, ντοματίνια και φύλλα ρόκας. Καλή επιλογή επίσης είναι η chorizo & κατσικίσιο τυρί, με κύβους ανανά, νιφάδες παρμεζάνας και τσίλι. Απόλαυσέ τις με ένα ποτήρι κρασί pinot grigio του κτήματος Masi Modello. Μην παραλείψεις όμως να φας γλυκό. Το tiramisu, αν και μικρή μερίδα, είναι πλούσιο σε γεύση. Από τα καλύτερα που έχω φάει στη Λευκωσία. (22680400)


Από τις νοστιμότερες pizza που έχω φάει είναι η πικάντικη της Aglio, Olio EPepperoncino. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση και φτιάχνουν, μεταξύ άλλων, εξαιρετικές σπιτικές, αυθεντικές πίτσες. Την Ιταλίδα Lucia Grasso, τον Κύπριο σύζυγο της, Αντρέα και τις 2 κόρες τους θα τους βρεις στο facebook μιας και δεν έχουν μόνιμη στέγη. Συμμετέχουν όμως συχνά στην υπαίθρια αγορά φαγητού, Fork Food Market. Στον πάγκο τους θα δείς τη Lucia να ανοίγει φύλλο και να φτιάχνει τις πεντανόστιμες σπεσιαλιτέ τους. Το μενού συμπεριλαμβάνει 3 είδη: τη μαργαρίτα- με σάλτσα ντομάτας και τυρί -, την πικάντικη - με πικάντική σάλτσα, τυρί & πικάντικο σαλάμι - και τη κολοράτα - με σάλτσα, τυρί, χαμ, μανιτάρια, ελιές, καλαμπόκι και πιπεριές. Συνόδευσέ τη με ένα παγωμένο ποτήρι μπίρας Hoegaarden από το μπαρ του Fork. Γιαμ γιαμ!


Σε ότι αφορά τη νέα άφιξη της Λευκωσίας, το Bottega Amaro, οφείλω να πω ότι μου αρέσει ο χώρος πολύ και ιδιαίτερα το μεγάλο μπαρ. Το προτιμώ το μεσημέρι και όπως κατάλαβες διανύω μια περίοδο πιτσοφαγίας που συνδυάζω με κρασί! Από το μενού ξεχωρίζω τη pizza tartufo. Δεν είναι έντονη η τρούφα αλλά είναι νόστιμη με λεπτή στρώση ζύμης και τυρί taleggio. (τηλ 22777270)


Αγαπώ την απλότητα και γευστικότητα της pizza που σερβίρει το Il Bacaro. ΄Ηπιες γεύσεις, απολαυστικές, αν και τη diavola θα την προτιμούσα πιο καυτερή. Σε συνδυασμό με ένα μπουκάλι pinot grigio του κτήματος Bottega, είναι ότι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ για ένα χαλαρό βράδυ με την παρέα μου. (τηλ 22676969)


Θέλω επίσης να αναφερθώ σε μια συνταγή για pizza των Green Kitchen Stories foodbloggers, η οποία είναι ασυνήθιστη. Με ενδιαφέρουσα βάση από μπρόκολο και νιφάδες βρώμης και με καυτερή πράσινη σάλτσα - αντί τη συνηθισμένη ντομάτας και υλικά όπως kale, φέτα, ρεβίθια, ηλιόσπορους και 2 αβγά σπασμένα από πάνω. Πήγαινε στο www.greenkitchenstories.com/lemon-kale-pizza, δες το βιντεάκι τους και φτιάξε τη χωρίς αναβολή! Είναι φανταστική. Θα τη λατρέψεις, ιδιαίτερα αν είσαι χορτοφάγος.

bottom of page