top of page

Food Diary 17/06/2018 - It is not just a color, it is an Attitude!


Bits and pieces

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!


Με αφορμή την εμπειρία που μου προσφέρει το Mint Yoga Pilates studio στο Στρόβολο, το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου και το αγαπώ πολύ, εμπνεύστηκα να γράψω μια στήλη σχετικά με το δυόσμο.


Yoga/Pilates και Δυόσμος

‘Εχω ασχοληθεί με το yoga και pilates εδώ και ένα χρόνο κι ενώ ήμουν πάντα fan της γυμναστικής με όργανα και βάρη το λάτρεψα! Πάνω από όλα όμως, αγαπώ πολύ την εκπαιδεύτρια μας και ιδιοκτήτρια, τη Ghada Aziz, η οποία δημιούργησε εξαιρετικά προγράμματα τάξεων που προσφέρουν υγεία στο σώμα και αναζωογονούν το πνεύμα.


Κάθισα λοιπόν και σκέφτηκα τα αγαπημένα μου φαγητά και ποτά που περιέχουν φρέσκο ή ξηρό δυόσμο. Voila!!!!!


Συμπόσιο, Πελένδρι: Πεντανόστιμες σπιτικές ραβιόλες, εξαιρετικό βραστό χαλλούμι και φανταστικό τζατζίκι, όλα με υπέροχο φρέσκο δυόσμο. (τηλ 99404348)


The two little chefs in a Green Kitchen: Κάθε Πέμπτη μπορείς να παραγγείλεις για take away το πολύ δημοφιλές Thai Noodle box, με μπόλικο φρέσκο δυόσμο. Επίσης, την εξαιρετική green couscous σαλάτα, με φρέσκα πράσινα λαχανικά, κουσκούς, πράσινη σάλτσα, φύτρα, φρέσκο δυόσμο και κόλιανδρο, ξηρούς καρπούς και σταφίδες.


Zest: Νόστιμη σαλάτα κινόα με φρέσκα μυρωδάτα φύλλα δυόσμου. (τηλ 22333808)


Artnaldas: Υπέροχη λεμονάδα με φρέσκα φύλλα δυόσμου, κτυπημένα όλα μαζί και φανταστική τυρόπιτα που φτιάχνει ο Μιχάλης. (22350355)


Fork Food Market: Δροσιστικό mojito που φτιάχνεται στο μπαρ της αγοράς φαγητού.


Lost & Found Drinkery: Εξαιρετικό γλυκόξινο κοκτέιλ, το yelbow superior, ένας συνδυασμός από ρούμι, βανίλια, λάιμ, δυόσμο, ανανά και bitters.


Bakery Kafeneio: Παγωμένο ποτό matcha με δυόσμο και χαλεπιανό που φτιάχνουν τα κορίτσια στη Λεμεσό. (25106881)


Υφαντουργείο: Απολαυστική αφροδισιακή λεμονάδα με μπόλικο φρέσκο δυόσμο και θρυμματισμένο πάγο, κάτι σαν smoothie. (τηλ 99409900)


Το Πατρικόν, Τερσεφάνου: Πεντανόστιμο πρόβειο, φρέσκο χαλλούμι σε αρωματισμένο νορό με δυόσμο και κρέμα από μαύρη σταφίδα. Δυστυχώς όμως δεν συμπεριλαμβάνεται στο νέο μενού της ταβέρνας. Ελπίζω πως ο σεφ θα το επαναφέρει σύντομα. (τηλ 24424831)


Το Παντοπωλείο – Καλή Ορεξη: Εξαιρετικό παραδοσιακό κυπριακό πιάτο μακαρόνια σκλινίτζι με χωριάτικο λουκάνικο, ντοματίνια, δυόσμο και τριμμένο χαλλούμι. (22675151)


Silver Pot: Γευστική ομελέτα με χαλλούμι και δυόσμο, η οποία σερβίρεται στο brunch, μόνο Σαββατοκύριακα. (τηλ 22101722)


Inga’s Veggie Heaven: Φανταστική τυρόπιτα με ποικιλία τυριών και δυόσμο και μια υπέροχη ζύμη. (τηλ 22344674)


Μουσικός, Σωτήρα: Ιδιαίτερα γευστικό βραστό χαλλούμι της περιοχής, που παρασκευάζεται και σερβίρεται από τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας. (τηλ 23828833)


Orbit τσίχλα μέντας για υγιή δόντια και για ένα φρέσκο και δροσερό στόμα!


Και μην ξεχάσεις, να εμποτίσεις (infuse) τα παγάκια σου με δυόσμο. Απόλαυσε τα σε ένα ποτήρι παγωμένη λεμονάδα.

bottom of page