top of page

Is all about food ...

Το Συμπόσιο, Πελένδρι (Τ: 99404348)


Ο χώρος είναι ανανεωμένος και αρκετά συμπαθητικός.

Τα παϊδάκια ήταν πολύ νόστιμα, όπως και το σουβλάκι χοιρινό.

Εξαιρετικό επίσης το βοδινό συκώτι τυλιγμένο σε πάνα (μπόλια). Οι τηγανιτές πατάτες ήταν φρεσκοτηγανισμένες και λαχταριστές. Απολαυστική η κουβέντα με τον κύριο Νίκο, ποιός δεν τον γνωρίζει? Κουβεντιάζοντας μαζί του και ενώ είχε φέρει την μπίρα στο τραπέζι, του ζήτησα να μας σερβίρει, κάτι που φυσικά έκανε χαριτολογώντας και αστειευόμενος με ρώτησε «τι, είσαι πριγκίπισσα»? Το σέρβις ήταν κάπως αργό, αν και ήταν Σάββατο μεσημέρι και δεν είχε πολυκοσμία.







Καλαμιές, Πρωταράς (Τ: 23831145)

Αξιοπρεπέστατο σούσι και ταρτάρ τόνου στην ψαροταβέρνα. Απολαυστικά και τα αχνιστά μύδια που σερβίρει το μαγαζί – μου αρέσει η παρασκευή που υιοθέτησαν.




H Ψαρού, Πάφος (Τ: 99470411)

Πήγα νωρίς μεσημέρι για ένα γρήγορο γεύμα. Εδώ θα βρεις φρέσκα ψαρικά της θάλασσας. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, ο ευγενέστατος και φιλόξενος Πανίκος βγαίνει με τη βάρκα του για ψάρεμα. Η κουζίνα μαγειρεύει και σερβίρει ότι φρέσκο έχει πιαστεί στα δίχτυα του. ‘Οταν ρώτησα αν υπάρχει κάτι σε ωμό, κατέφθασαν στο τραπέζι μου κομματάκια ωμού λεοντόψαρου. Σούπερ! Καταβρόχθισα επίσης καλοτηγανισμένη μαρίδα και μπαρμπούνι.

Πρόσεξα δε ότι είναι αγαπημένη επιλογή ξένων επισκεπτών, είχε αρκετούς.







Spring of Life Forever, Αμαργέτη (Τ: 26723212)

Είναι οικογενειακή επιχείρηση σε ένα μοναδικό, καταπράσινο περιβάλλον. Η μαμά βρίσκεται συνήθως στη κουζίνα και ο γιος ήταν στην εξυπηρέτηση, όταν το επισκέφθηκα. Επέλεξε ένα τραπέζι στη βεράντα με υπέροχη θέα και απόλαυσε σπιτικό φαγητό. Η οικογένεια παράγει και διαθέτει προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσεις και να γνωρίσεις. Το μενού είναι αρκετά μεγάλο με επιλογές για ορεκτικά, για «μπραντς», για ζυμαρικά και ψαρικά. Ακολουθούν «οι προτάσεις μας» με 5 επιλογές που προτείνει το μαγαζί. Επιπλέον υπάρχουν 3 είδη σαλάτες, 5 χορτοφαγικά πιάτα, 5 είδη σάντουϊτς όπου πάντοτε χρησιμοποιούν αιγοπρόβειο χαλούμι και η τελευταία σελίδα αναγράφει τα συνοδευτικά, κυρίως αλοιφές και ελιές.

Οι πατάτες, τα λαχανικά και τα κρεατικά είναι φρέσκα από ντόπιους παραγωγούς. Το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα φρούτα, το χαρουπόμελο, η μπίρα, το κρασί και το λικέρ είναι δικής τους παραγωγής. Πρόκειται για μικρή, οικογενειακή βιοτεχνία που παράγει τα πιο πάνω προϊόντα, τα χρησιμοποιεί στο μαγείρεμα στην ταβέρνα και τα πουλάνε. Όλα τα προϊόντα είναι κάτω από το όνομα «Mastros» - περισσότερες πληροφορίες στο www.mastros.com.cy (Δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση).

Εξαιρετική η «κατσούρα» με σκόρδο (φρέσκο ψωμί σιγοψημένο στο ελαιόλαδο και τον σκόρδο). Δοκίμασα επίσης το Βοδινό Συκώτι, ψημένο στη σχάρα και τελειωμένο στο τηγάνι με κρεμμύδι και δεντρολίβανο, το οποίο προτείνουν και ήταν πραγματικά πολύ νόστιμο. Εξαιρετική πάντως η MASTROS craft beer, India pale ale που ήπια. Η μπύρα τους, όντως μικρή παραγωγή, διατίθεται μόνο στο μαγαζί. Αξιόλογη προσπάθεια από την οικογένεια στο χωριό Αμαργέτη. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!







Ποτοπωλείο, Λευκωσία (Τ: 22420507)

Δεν πάω συχνά, αλλά όποτε πάω με ξαφνιάζει ευχάριστα η ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Είναι αρκετά δημοφιλές και πάντα γεμάτο.

bottom of page