top of page

FORK FOOD MARKET



Το ότι είμαι φαν του Fork Food Market, την εναλλακτική διέξοδο από την καθημερινότητα μας για φαγητό, ποτό και μουσική, το έχεις ήδη καταλάβει. Είναι η κινητή αγορά φαγητού η οποία οργανώνεται κάποιες Παρασκευές το χρόνο σε διάφορους χώρους της Λευκωσίας – καθιερωμένος χώρος και πια αγαπημένος είναι ο Δημοτικός Κήπος. Μου άρεσε η μεταφορά της αγοράς σε Πέμπτη τώρα τον Ιούνιο (8 και 15 Ιουνίου), ώστε να μην επηρεαστούν οι εξορμήσεις μας στην παραλία τα Σαββατοκύριακα.

Η ευχέρεια δε να πληρώνεις το φαγητό σου με κάρτα ή revolut με ενθουσίασε. Πρόσεξε όμως, γιατί κάποιοι πωλητές δέχονται μόνο μετρητά.

Σε κάθε αγορά, 9 με 10 πωλητές έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν τις σπεσιαλιτέ τους, άτομα και ομάδες που αγαπούν το φαγητό όσο το αγαπούν και οι διοργανωτές της. Εντόπισα κάποιους νέους πωλητές που μπορείς να βρεις στο Fork Food Market και θα ήθελα να σας τους παρουσιάσω.



Rafi’s Jerusalem Bite

Είναι δύο παιδιά από το Ισραήλ που έκαναν την Κύπρο σπίτι τους πριν από μερικά χρόνια και είναι παθιασμένοι με τη γαστρονομία. Αντλώντας αναμνήσεις από τις λαχταριστές γεύσεις, αρώματα και παραδόσεις της Μέσης Ανατολής, σερβίρουν Jerusalem-style Shawarma (τρυφερό κοτόπουλο και αρνί, μαριναρισμένα με μπαχαρικά Μέσης Ανατολής σε χειροποίητο ψωμί πίτα με ταχίνι, κρεμμύδι, μαϊντανό, σουμάκ, ξιδάτο λάχανο, πάστα από πιπεριά-τσίλι και σάλτσα με γεύση ανατολίτικου μάνγκο). Ψάξε τους και απόλαυσε το φαγητό τους. Γιαμ Γιαμ!






Omni Honest Food (Τ: 99905552)

Μετά από 11 περιπετειώδη χρόνια που σέρβιρε street food στο Λονδίνο σε διάφορες τοποθεσίες και ήταν φιναλίστ στα British Street Food Awards και στα Επιχειρηματικά Βραβεία σαν καλύτερος νέος επαγγελματίας στα Royal Borough of Greenwich, ο Theo μετακομίζει στην Κύπρο και ξεκινά ένα άλλο ταξίδι στην πατρίδα του. Επιλέγει το συγκεκριμένο όνομα, το οποίο βγαίνει από τη λέξη omnivore που σημαίνει παμφάγος, όχι γιατί τρώει τα πάντα, αλλά επειδή ταίζει όλο τον κόσμο. Θα τον βρεις να σερβίρει φαλάφελ στην πίτα, κοτόπουλο shawarma στην πίτα, χαλλούμι bites με ταχίνι σάλτσα και pitta nachos με χούμους, ταχίνι, molasses ροδιού, φρέσκο δυόσμο και ρόδι. Δοκίμασε το!







The Charloui

Ο Κυριάκος, πρώην κάτοικος Λονδίνου και μόλις πρόσφατα κάτοικος Κύπρου, σερβίρει ελληνική πίτα στα κάρβουνα με τρεις σπιτικές γεύσεις, όπως κοτόπουλο με λεμόνι/μουστάρδα/ρίγανη, χαλούμι στη σχάρα και βίγκαν σιεφταλιές, με συνοδευτικά την καλά φυλαγμένη συνταγή της γιαγιάς για τζατζίκι, σπιτική ταχίνι, καυτερές πατάτες, ξυδάτο κρεμμύδι, ντομάτες και μαϊντανό.




Amanamu (T: 99100471)

Σερβίρει λαχταριστά plant-based tacos με 4 επιλογές σαλτσών,

salsa rioja, venezuelan guasacaca, cheese sauce και elote. Πρόκειται για κυπριακή εταιρεία κατασκευής χορτοφαγικού κρέατος που αγαπά τη γεύση και χρησιμοποιεί υγιεινά συστατικά. Αξίζει να τα δοκιμάσεις!





Boukkoma (Τ: 95966252)

Τα διάσημα “Pittacos El Βoukkomador” (tacos με οφτό) είναι δημιούργημα δύο φίλων, ενός νεαρού σεφ και ενός νεαρού αρχιτέκτονα. Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη των ιδιοκτητών να κάνουν το κυπριακό αυτό έδεσμα πιο προσιτό στη νεολαία, την υλοποίησαν και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα λειτουργούν υπαίθριο εστιατόριο στο κοινοτικό πάρκο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου γνωστό για το μπούκωμα που σερβίρει τα σαββατοκύριακα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, Τρίτες με Κυριακές, μετατρέπεται για πρώτη φορά φέτος σε σύγχρονο ταβερνείο προσφέροντας πιατάκια για να μοιραστείς με την παρέα, με βάση τον κυπριακό μεζέ και διάφορα είδη σχάρας. Πρόσφατα ανακοίνωσαν και την πρώτη μουσική βραδιά τους. Κάθε Πέμπτη δε, λανσάρουν το «Οφτόν του Ευρύ», το οποίο όμως θα χρειαστεί να προπαραγγείλεις. Ανυπομονώ να πάω!





Πήγαινε στην αγορά και θα την αγαπήσεις! Είναι σούπερ!

Ακολούθησε το λογαριασμό τους στο facebook και στο instagram ή χάζεψε την όμορφη ιστοσελίδα τους, www.forkfoodmarket.com. Μην παραλείψεις να γράψεις τα στοιχεία σου, ώστε να λαμβάνεις το ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τις εκδηλώσεις τους. Για περισσότερες πληροφορίες κάλεσε στα τηλέφωνα 99557777 και 96395261. ‘Ισως να είναι και μια ευκαιρία να ξεδιπλώσεις τις μαγειρικές σου ικανότητες, ... μαγειρεύοντας!



bottom of page