top of page

Food Diary 24/06/2018 - Food Hall delight


Bits and pieces

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!


ΤοFood Hall του Marks & Spencer είναι από αυτά που ξεχωρίζουν. Είναι ιδιαίτερο γιατί προσφέρει ποιότητα, ποικιλία.


Μου αρέσει η δομή του χώρου, πως είναι τακτοποιημένα τα προϊόντα στα ράφια. Υπάρχει αρμονία και τάξη που μάλλον οφείλεται στο καλόγουστο πακετάρισμα των προϊόντων. Πάντα ήταν σημείο αναφοράς όταν ήθελα να αγοράσω σάλτσα, είτε αυτή ήταν ινδική, μεξικάνικη ή κινέζικη ή μια απλή σάλτσα μακαρονιών. Πάντα με εκπλήσσει η επιλογή που σου προσφέρεται.

Για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας, υπάρχουν τα peanut satay sauce, black beansauce, oyster sauce, dark soy sauce, κόκκινο και πράσινο thai curry, το αγαπημένο των παιδιών μας sweet and sour, καθώς και διάφορα είδη για μαρινάρισμα όπως teriyaki. Λατρεύω τις σάλτσες για ινδική κουζίνα, όπως το Jalfrezy, το Butter Makhani, το Balti, το Madras και τα πολύ αγαπημένα μου Tikka Masala και Korma. Αγόρασε τις και θα τις λατρέψεις. Προσφέρουν μια εύκολη λύση μαγειρέματος στην καθημερινότητα μας, καθώς και νοστιμιά. Αν αγαπάς τα μεξικάνικα, θα βρεις mild ή hot chilli concarne σάλτσα, καπνιστή ή με τζίλι chipotle, κόκκινη salsa και μπαχαρικά για fajita!

Για μακαρόνια υπάρχει πράσινο ή κόκκινο pesto και pesto καυτερής πιπεριάς. Βρίσκεις επίσης ποικιλία από σάλτσες με βάση την ντομάτα σε συνδυασμό με διάφορα τυριά, όπως τυρί μασκαρπόνε, γκοργκοντζόλα και πεκορίνο αλλά και τις κλασσικές Bolognese, Arrabbiata, και Carbonara, καθώς και άλλες με αρωματικά βότανα, λουκάνικο ή γλυκό σκόρδο. Για τους τεμπέληδες, υπάρχει ακόμα και η σάλτσα Bechamel, έτοιμη σε μπουκαλάκι των 300γ. Δεν έχω αγοράσει όμως ποτέ καθώς προτιμώ να φτιάχνω την δική μου. Επίσης υπάρχει έτοιμος ζωμός κοτόπουλου ή βοδινού. Στα ράφια του θα βρεις μαλακές tortillas, ψωμί naan και βάση για πίτσα, 2 τεμάχια σε ένα κουτί. Μην προσπεράσεις τα προϊόντα που ψήνονται επί τόπου στο φούρνο. Λαχταριστά μπισκότα, scones, muffins, donut και κάποια είδη ψωμιών. Ξεχωρίζω τα pikelets, τα ψωμάκια με τις τρυπίτσες. Ζέστανέ τα και απόλαυσέ τα, ιδιαίτερα με αβγό τηγανητό από πάνω.

Ξεχωρίζω επίσης το lemon curd sauce, από τα καλύτερα που βρίσκεις εντός, το sticky toffee sauce, το Belgian chocolate, το golden syrup, το caramel και vanilla syrup, το pure Canadian maple syrup και τη σάλτσα μήλου Bramley. Όλα είναι εξαιρετικά συνοδευτικά για pancakes, waffles ή παγωτό. Βρίσκεις επίσης ποικιλία μπαχαρικών με ενδιαφέρουσες επιλογές όπως το καβουρδισμένο garam masala και τη καβουρδισμένη σκόνη curry και το πολύ πρακτικό easy garlic. Έτοιμο για χρήση στη κουζίνα.

Η γωνιά με τα είδη ζαχαροπλαστικής, αν και τη βρήκα κάπως φτωχική, δεν θα απογοητεύσει, μια και θα βρεις Tahitian και Madagascan vanilla extract, μινιατούρες μαρέγκες και ταρταλέτες έτοιμες για χρήση ή γέμιση της αρεσκείας σου.

Αξιόλογη επίσης η επιλογή κρασιών του Marks & Spencer από όλο το κόσμο, είτε σε κλασικές ή καινούριες ενδιαφέρουσες ποικιλίες. Δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Θα βρεις αρκετά καλό κρασί σε λογικές τιμές. Συνδύασε το με crackers και breadsticks από την υπέροχη ποικιλία που προσφέρει το Marks & Spencer και απόλαυσε το.

Εντυπωσιακή επιλογή πατατάκια aka chips, με ιδιαίτερες γεύσεις όπως sweet chili, roast beef & blacksicks blue cheese, sea salt & pepper, και prawn cocktail. Λατρεμένη η χορτοφαγική επιλογή: γλυκοπατάτα, parsnip και παντζάρι. Δεν τα χορταίνω! Συμπαθητική ποικιλία μπισκότων με νικητή πάντα τα υπέροχα teacakes, είτε σε γεύση σοκολάτας γάλακτος, φράουλας ή salted caramel. Η αδυναμία μου!

Εδώ βρίσκω και μια τεράστια ποικιλία από σούπες σε κονσέρβα για τους λάτρεις του είδους και κάποιες επιλογές σε κατεψυγμένα φαγητά. Κονσέρβες επίσης σε ψάρι τύπου τόνου, σαρδέλας, αντζούγιας και άγριο κόκκινο σολομό Αλάσκας. Αξίζει αναφοράς το stand με τα προϊόντα χωρίς σιτάρι: ψωμιά, κέικ, μπισκότα και μακαρόνι. Πρόσφατη ανακάλυψη και … εξάρτηση από το Spelt Rigatini, πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Μην παραλείψεις να αγοράζεις τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Το Christmas cakeπαραμένει στη λίστα με τα καλύτερα μου.

Και φεύγοντας, πάρε ένα παγωτό στο ξυλάκι, μικρή επιλογή αλλά ιδιαίτερη γεύση.

bottom of page