top of page

Food Diary 06/12/2018 - Bunuel Uptempo, Μπέμπα,


Food Diary - Bits and Pieces

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!

Bunuel Uptempo Bistro, Αθήνα

Με ξάφνιασε το όνομα αυτού του bistro.  Το έψαξα φυσικά και ανακάλυψα ότι έχει πάρει την ονομασία απ’ τον διάσημο σκηνοθέτη Louis Bunuel, ο οποίος εκτός από τις σπουδαίες ταινίες που έχει σκηνοθετήσει, αγαπά και το ποιοτικό αλκοόλ. Έτσι δημιουργήθηκε αυτός ο μικρός, ζεστός και ευχάριστος χώρος που θυμίζει πολύ Παρίσι από τα παλιά, με πολύ ωραία μουσική. Δεν αποτελεί μόνο νυχτερινό προορισμό, αλλά λειτουργεί από νωρίς το πρωί με καφέ και γλυκά που αλλάζουν καθημερινά και brunch τα Σαββατοκύριακα. Πολύ θα ήθελα να επιστρέψω να δοκιμάσω το brunch. Το μενού είναι πολύ μικρό αλλά ιδιαίτερο και πεντανόστιμο με πιάτα που επικεντρώνονται κυρίως στην ωμή γεύση της πρώτης ύλης, όπως carpaccio, tartare και ceviche. Επιπλέον υπάρχουν και 2 είδη μπρουσκετών με διαφορετικά toppings. Να παραγγείλεις οπωσδήποτε carpaccio μόσχου και θα γλείφεις τα χέρια σου. (+30 21 1113 2626)

Μπέμπα, Λευκωσία Νέα σπουδαία άφιξη η Μπέμπα, με 60 θέσεις, το νέο μαγαζί του Θωμά, γνωστός από το αγαπημένο μας Παντοπωλείο Καλή Όρεξη. Ο χώρος είναι ζεστός, οικείος, με ωραία σκεύη σερβιρίσματος και με θέσεις για φαγητό στην μπάρα, στο βάθος του μαγαζιού.  Η ταβέρνα είναι περιτριγυρισμένη από τζάμια, με μια τέλεια αυλή στο πίσω μέρος και με ανοιχτή κουζίνα στο βάθος του μαγαζιού με ξυλόφουρνο και κάρβουνα, όπου ο σεφ Βαρνάβας ετοιμάζει εύγευστα πιάτα. Η ακουστική είναι τέλεια, δεν χρειάζεται να φωνάζεις για να μιλήσεις στο άτομο που κάθεται δίπλα σου. Είναι το πρώτο μαγαζί που έχει επιτέλους λύσει το πρόβλημα του ήχου στον εσωτερικό χώρο του! Τους βγάζω το καπέλο!

Το μενού είναι πολύ ενδιαφέρον με σαλάτες και κρύα ορεκτικά – ξεχώρισα τη φάβα από κυπριακή λουβάνα και κουτρούβι - υπάρχουν πιάτα ψημένα σε ξυλόφουρνο, επίσης η πίτα της ημέρας ήταν εξαιρετική, βρίσκει κανείς επιλογές στην κατσαρόλα τηγάνι, όπως ραβιόλες χειροποίητες γεμιστές με φρέσκα αναρή, ανάμεσα στις επιλογές είναι οι ντοματοκεφτέδες, το τηγανητό καλαμάρι με πέστο φρέσκων μυρωδικών, το λαβράκι με μους από κουνουπίδι και χόρτα εποχής. Εκείνο που τράβηξε την προσοχή μου ήταν οι Παλατιανοί τηγανητοί κεφτέδες με τρία είδη κιμά σε σφολιάτα, συνοδευόμενοι με μαρμελάδα ντομάτας.

Ωραία ιδέα επίσης και το πεντανόστιμο βοδινό ραγού με παπαρδέλες και αναρή ξηρή. Στα κάρβουνα θα βρες χαλλούμι, συκώτι βοδινό με καπνιστή πάπρικα, καρότο και κουλούμπρα, κοτόπουλο σουβλάκι σε κυπριακή πίτα, χοιρινή μπριζόλα, ribeye με πουρέ πατάτας, μπιφτέκια και φιλέτο κοτόπουλο. Το άλλο ατού του μαγαζιού είναι τα γλυκά. Αξίζει να τελειώσεις το γεύμα σου με κρέμα καραμέλα με χαλεπιανό (φιστίκι) και μια ενδιαφέρουσα καρυδόπιτα. Το εστιατόριο λειτουργεί μόνο το βράδυ, με πρόθεση να ανοίξει και μεσημέρι πολύ σύντομα. Το έχω ήδη επισκεφτεί δύο φορές και ό,τι δοκίμασα ήταν νόστιμο. Μόλις δοκιμάσω κι άλλα πιάτα, θα επιστρέψω ξανά με εντυπώσεις.

bottom of page