top of page

Food Diary 31/03/2019 - Hummus Bar, Manoushe Lebanese, Mouson Bar Restaurant


Bits and pieces 

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!

Hummus Bar, Είναι ένα μικρούτσικο συμπαθητικό μαγαζάκι, μόλις 4 μηνών ζωής, με εξαιρετικό φαγητό. Είναι κυρίως για take away, παρόλο που υπάρχουν 2 τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και ένα μικρό μπαρ αν επιλέξεις να καθίσεις. Οι επιλογές στο μενού είναι ενδιαφέρουσες και πεντανόστιμες. Η παρουσίαση των φαλάφελ στην πίτα είναι εντυπωσιακή ενώ το τύλιγμα και πακετάρισμα είναι προσεγμένο. Εξαιρετικά είναι τα Go Shakshuka, με φαλάφελ, χούμους, βραστό αβγό, σάλτσα ντομάτας και ταχίνι, το Go Green Avocado με φαλάφελ, αβοκάντο χούμους, ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι, κόλιανδρο, ταχίνι και γιαούρτι, και το Vegan Gyros με αβοκάντο χούμους, μαριναρισμένο τόφου, ντομάτα, μαρούλι, ξινό λάχανο και τσιπς γλυκοπατάτας. Αυτό όμως που λάτρεψα ιδιαίτερα είναι το Sabich, μια εκδοχή του ιδιοκτήτη, του μερακλή Γιάννη Παφίτη, με χούμους, τηγανητή μελιτζάνα, ζαατάρ, βραστό αβγό, ντομάτα, κρεμμύδι, φαλάφελ, ταχίνι και μάνγκο σάλτσα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Γλάδστωνος 23, Λεμεσός, 25005522 

Manoushe Lebanese Food & Bakery, Λεμεσός Δύο μαγαζάκια δίπλα δίπλα, το ζαχαροπλαστείο και το ταχυφαγάδικο. Στο ζαχαροπλαστείο θα βρεις ποικιλία μπακλαβάδων με τα mabruma pistachio, μεγάλο ρολό κανταΐφι με γέμιση χαλεπιανών, τα mukkiye coconut & pistachio και τα crocodiles να ξεχωρίζουν. Το ατού όμως του μαγαζιού είναι το knafeh Nabulsi. Υπάρχει σε μεγάλο και ατομικό πήλινο σκεύος, το οποίο ψήνεται επί τόπου με την παραγγελία σου. Αξίζει επίσης να δοκιμάσεις τα knafeh triangle, μικρά τρίγωνα με αναρή, τα οποία είναι πολύ νόστιμα, πρέπει όμως να τρώγονται φρέσκα. Στο ταχυφαγείο θα βρεις ποικιλία λιβανέζικων λιχουδιών και σαλατικών. Υπάρχει μικρός χώρος, μάλλον στοά, ενδιάμεσα των 2 μαγαζιών, με λιγοστά καθίσματα για να καθίσεις και να απολαύσεις το φαγητό ή το γλυκό σου. Ελλάδος 89, Λεμεσός, 25746745.

Μouson Bar Restaurant Το επισκέφτηκα πρόσφατα. Το βραδινό μενού περιλαμβάνει σαλάτες, ορεκτικά, ζυμαρικά και ριζότο, και τα κυρίως πιάτα, χοιρινό, κοτόπουλο, σολομό, φιλέτο τόνου και βοδινό. Η σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί ήταν φρέσκια και εύγεστη. Τα σαμόσα με χοιρινό φιλέτο δεν ήταν ούτε ιδιαίτερα νόστιμα ούτε πικάντικα, μάλλον παρέπεμπαν σε spring rolls, οι πικάντικες γαρίδες κάθε άλλο παρά πικάντικες ήταν, ενώ το ριζότο μανιταριών ήταν αξιοπρεπέστατο. Το βοδινό μπιφτέκι Angus σε ψωμάκι brioche ήταν οκ, ενώ το βοδινό φιλέτο με πουρέ από κάστανο το είχε επισκιάσει η σάλτσα από ζωμό βοδινού και κόκκινο κρασί από πάνω. Αδιάφορη ήταν και η πορτοκαλόπιτα τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση. Για να είμαι ειλικρινής δεν με κέρδισε ο χώρος, αν και το μπαρ είναι πολύ ωραίο. Το προσωπικό ήταν ψυχρό και γενικά το σέρβις αρκετά αργό. Δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να το επισκεφτώ ξανά.

bottom of page