top of page

Food Diary 28/05/2017 - Το Πατρικόν, The Gym, Dale Pinnock, Spiralizer, Ulrich, Hoppers


Το «Πατρικόν» είναι ένα μικρό απάχικο ταβερνάκι στο χωριό Τερσεφάνου με ένα μεγάλο, ταλαντούχο Kύπριο μάγειρα, τον Κυριάκο Φώκου.Με πιάτα εποχιακά και την κυπριακή πρώτη ύλη σε όλο της το μεγαλείο, μεταξύ άλλων, θα φας στιφάδο από κουλούμπρα, ρεπανάκι και μόσφιλο, τραχανοκεφτέδες και κουνουπίδι με σάλτσα από ταχίνι.Θεωρώ ότι μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας τους, οφείλεται στο μεράκι του chef να δημιουργεί στην κουζίνα του. Διονύσιου Σολωμού, Τερσεφάνου, Λάρνακα.


Στο μπαρ

Δεν είμαι fan της παλιάς Λευκωσίας πια, αλλά το Gin Fresco είναι ένας καλός λόγος για να κατευθυνθώ προς τα κει. Το The Gym είναι ένας χώρος που αγαπώ, όχι μόνο για το υπέροχο φαγητό του αλλά και για τα καταπληκτικά του cocktails. Η τελευταία μου μανία λοιπόν είναι το gin fresco με τζιν και φρέσκο χυμό πιπερόριζας. Δεν το χορταίνω.


The Medicinal Chef

Είναι ένα αγαπημένο βιβλίο μαγειρικής! Ο Medicinal Chef και διατροφολόγος DalePinnock παντρεύει με μοναδικό τρόπο τη μέθοδο μαγειρέματός του με την υγιεινή ζωή, αποδεικνύοντας ότι το σωστό φαγητό μπορεί να αποβεί ένα καθοριστικής σημασίας θεραπευτικό εργαλείο! Ουσιαστικά, μας προτείνει 80 εύκολες και νόστιμες συνταγές, οι οποίες θα τονώσουν τον οργανισμό μας και θα βελτιώσουν τα επίπεδα ενέργειάς μας. Άλλωστε, όπως ισχυρίζεται «Our food should be our medicine».


Spiralizer

Το νέο μου απόκτημα!Αν και δεν υπογράφω χορτοφάγος, διανύω μια περίοδο στη ζωή μου που οι προτιμήσεις μου τείνουν να είναι περισσότερο χορτοφαγικές ή ωμοφαγικές. Και το Spiralizer είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο να έχεις στο σπίτι αν ακολουθείς ένα τέτοιο δρόμο. Δεν στοιχίζει πολλά και είναι υπέροχο στην προετοιμασία ωμοφαγικών noodles τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες ή ζυμαρικά. Μπορείς να το βρεις στο Amazon.co.uk.


Ταξίδι

• Ήμουν πρόσφατα στη Βιέννη όπου έφαγα με φίλους στο Ulrich, ένα υπέροχο εστιατόριο/καφέ. Με το που καθίσαμε στο τραπέζι παραγγείλαμε Gingershots, shots από πιπερόριζα (ginger), μήλο και λεμόνι. Τέλειο! Υπάρχει σετ μενού με δύο ή τρία πιάτα που αλλάζει καθημερινά. Εξαιρετικές σούπες, νόστιμα κυρίως πιάτα και λογικές τιμές.

• Το Hoppers είναι ένα Sri Lankan εστιατόριο στο Soho του Λονδίνου, με πολιτική να μη δέχεται κρατήσεις, Μάλιστα, όταν πρωτοάνοιξε, χρειαζόταν να σταθείς στην ουρά για ενάμιση ώρα μέχρι να αδειάσει τραπέζι. Το αξίζει και με το παραπάνω όμως! Το μεγαλύτερο ατού του είναι τα Dasa, οι τηγανίτες από αλεσμένες φακές, που έχουν υποστεί ζύμωση, με αλεσμένο ρύζι, τα Hoppers με ή χωρίς αβγό (τηγανίτες σε σχήμα κούπας από αλεσμένο ρύζι και γάλα καρύδας), τα Roti και τα Karis! Βασικά, πρέπει να πας προετοιμασμένος να φας όλο το μενού αν και γλυκό εδώ δεν θα βρεις. Ωστόσο, μη σε απογοητεύει αυτό και προπαντός μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα cocktails του!

bottom of page