top of page

Food Diary 15/01/2019 - Pralina Experience, Skinny Fox, Qboo Bakehouse, Hide London


Τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!

Pralina Experience

Με αφορμή μια πρόσκληση για φαγητό, επισκέφτηκα πρόσφατα το χώρο. Πολύ αγαπημένο στέκι για καφέ και φαγητό. Το βράδυ το φαγητό σερβίρεται στο πίσω μέρος του μαγαζιού, σε ένα προσεγμένο χώρο με διακόσμηση και έργα τέχνης - όχι για τα δικά μου γούστα. Το φαγητό όμως ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Το rib eye steak ήταν εξαιρετικό, σωστά ψημένο, σύμφωνα πάντα με την προτίμηση του πελάτη και οι πατάτες εύγεστες. Η σαλάτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα ήταν επίσης φανταστική όπως και το χαλλούμι τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας με μαρμελάδα ντομάτας, πέρλες από ρόδι και αφρό χαλλουμιού αρωματισμένο από δυόσμο. Όσο εντυπωσιακή ήταν η περιγραφή του ορεκτικού, τόσο εύγεστο ήταν. Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη και με κάποιες εισηγήσεις από τον σερβιτόρο, που η παρέα μου και εγώ εκτιμήσαμε ιδιαίτερα, απολαύσαμε ένα υπέροχο δείπνο. Το μόνο αρνητικό ήταν το περιορισμένο ηλικιακό target group. Όχι ότι έχει σημασία η ηλικία των πελατών, αλλά θα μου άρεσε να έβλεπα όλες τις ηλικίες εδώ και σίγουρα πιο νεαρόκοσμο.

Skinny Fox Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αφιερωμένη στο βοδινό steak. Έτυχε, και μου άρεσε πολύ! Στο Skinny να φας το υπέροχο beef tartare με wasabi, ξιδάτη μουστάρδα, τραγανές πατάτες και γρανίτα αρωματικών αλλά και το εξαιρετικό beef rib eye των 500 γραμμαρίων με πουρέ πατάτας. Δύο πιάτα πολύ εντυπωσιακά και πεντανόστιμα.

Qboo Bakehouse Αγόρασε τα υπέροχα τετράγωνα Dominos από τον γερμανικό φούρνο στην Προδρόμου, με τα 3 συγκεκριμένα στρώματα, από gingerbread με αμύγδαλο και ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, από raspberry ζελέ και από ένα εξαιρετικό αμυγδαλωτό. Επιπλέον η επικάλυψη σοκολάτας! Πραγματικά υπέροχα! Επιπλέον, μην παραλείψεις να πάρεις και το υπέροχο Stollen, ένα είδος τσουρεκιού με ζαχαρωτό αμυγδάλου, που τώρα βγαίνει και σε μικρότερο μέγεθος. 

Hide, London Με αφορμή ένα μακρινό ταξίδι και μια ολιγόωρη διανυκτέρευση στο Λονδίνο, είχα την τύχη να φάω βραδινό τα μεσάνυχτα στο Hide. Πρόκειται για το νέο εστιατόριο/μπαρ του εξαιρετικού σεφ Ollie Dabbous , ένα εστιατόριο απλωμένο σε τρεις ορόφους, το Below, το Ground και το Above, όπου μπορείς να απολαύσεις πρόγευμα, μεσημεριανό, απογευματινό τσάι, ποτό, και δείπνο a la carte ή tasting menu με το ανάλογο κρασί. Κλείσε λοιπόν τραπέζι στο Ground, στην καρδιά του εστιατορίου και απόλαυσε φαγητό με εξαιρετική πρώτη ύλη. Να φας τα 4 είδη φρεσκοκαμωμένο ψωμί με τον τέλειο βούτυρο, το εντυπωσιακό Cornish mackerel tartare με τον κατεψυγμένο ευκάλυπτο, το deer tartare και την μπιζελόσουπα με απίστευτο συνδυασμό υλικών.  Μην παραλείψεις να τελειώσεις με το εντυπωσιακό ζεστό acorn κέικ.  Ο χώρος είναι ωραίος, το φαγητό τέλειο, δεν μένει παρά να το επισκεφτείς όταν θα είσαι στο Λονδίνο!

bottom of page