top of page

Food Diary 13/12/2018 - Άγιος Επίκτητος, Μέλι Βάβλας, Les Grandes Vignes, Brunello, Hoocut


Food Diary - Bits and pieces

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!

Άγιος Επίκτητος

Μεγάλη ταβέρνα με βεράντα στο μπροστινό μέρος, με ατέλειωτη θέα.  Μπορώ να φανταστώ πόσο ωραία θα είναι εδώ τα καλοκαιρινά βράδια. Παρόλο το μέγεθος της ταβέρνας όμως, είναι ένας χώρος με ωραία αύρα, εύγευστα πιάτα και άψογο σέρβις. Εδώ θα δοκιμάσεις κρεατομεζέ, ενώ υπάρχει και η επιλογή της μερίδας. Η σαλάτα ήταν φρέσκια, μυρωδάτη με σωστό λαδολέμονο. Ταχίνι, τζατζίκι, ζεστή πίτα, καπηρωμένες φέτες ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη, μακαρονάκι χωριάτικο, πουργούρι, γευστικό χοιρινό κρασάτο, νόστιμοι κεφτέδες, εξαιρετικά μανιτάρια κρασάτα, εύγευστα κολοκυθάκια με τα αβγά, χοιρινό σουβλάκι, σεφταλιές και τέλεια αρνίσια και κοτόπουλο σούβλα είναι τα πιάτα που αποτελούν τον μεζέ.  Θα τελειώσεις το γεύμα σου με πουρεκάκια αναρής. Δεν βρήκα λάθος σε κανένα από τα πιάτα.  Το μόνο ψεγάδι, οι 2 γάτοι που κυκλοφορούσαν μέσα στην ταβέρνα.  Αρμενοχώρι, 99346529.

Μέλι Βάβλας

Αγόρασε άβραστο, ακατέργαστο μέλι ανθέων Βάβλα, από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, από το Silver Pot.  Είναι μέλι από άγρια άνθη της ορεινής Λάρνακας.  Είναι το μέλι που χρησιμοποιείται στην κουζίνα του μαγαζιού και διατίθεται, για καλή μας τύχη και προς πώληση.  Θεμιστοκλή Δέρβη 3Ε, Λευκωσία, 22101722.

Les Grandes Vignes

Σπουδαίο είναι το γαλλικό κόκκινο κρασί Les Grandes Vignes του Cotes du Rhone της χρονιάς 2016 και θα το πιεις στο Silver Star. Με αρώματα καπνιστών κόκκινων φρούτων, βιολέτας, γλυκά βότανα και μια νότα από ψημένη σοκολάτα. Πλούσιο επίσης σε αρώματα από ώριμο κεράσι και μούρα.  Ήπια οξύτητα και βελούδινες τανίνες.  Με επίγευση από νότες λουλουδιών και μια ιδέα από μαύρο πιπέρι. Ένα πραγματικά υπέροχο κόκκινο.

Brunello, Αθήνα Αξίζει αναφοράς αυτό το μικροσκοπικό, χαριτωμένο wine bar/bistro με μερικά τραπέζια έξω στο πεζοδρόμιο στην κατηφορική οδό Λουκιανού στο Κολωνάκι.  Ανοίγει από το πρωί με καφέ, panini και νόστιμη pizzetti, με λεπτή ζύμη, πιάτο τυριών και αλλαντικών και συνεχίζει με εύγευστα πιάτα με ιταλικές αναφορές. Έχει επίσης αξιόλογη λίστα κρασιών, τα περισσότερα δε προσφέρονται και σε ποτήρι. Αξίζει να το επισκεφτείς. 21b, Λουκιανού, Αθήνα, +30 21 0724 8889.

Hoocut, Αθήνα Εννοείται ότι επιβάλλεται να φας σουβλάκι προβατίνα τυλιχτό, σε πίτα με τζατζίκι, πικάντικη σάλτσα, ντομάτα και κρεμμύδι.  Εντελώς χορταστικό και απολαυστικό. Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα, +302103240026.

bottom of page