top of page

Food Diary 13/05/2018 - Fork Food Market


Fork Food Market

Η αγαπημένη μου αγορά φαγητού στη Λευκωσία επιστρέφει ξανά!

Eμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2014 από μια πρωτοβουλία 2 φοιτητών που πίστευαν στη δημιουργία καλού φαγητού. Τέσσερα χρόνια μετά, το Fork Food Market εξελίχθηκε σε μια γαστρονομική υπαίθρια αγορά φαγητού με ποιότητα και νοστιμιά.

Το αγαπώ γιατί μου προσφέρει μια έξοδο χαλαρή, γευστική, απρογραμμάτιστη, χωρίς να νοιαστώ να κάνω κράτηση εκ των προτέρων. Απλά σηκώνομαι από το καναπέ και αυθόρμητα πάω!


Μου αρέσει όμως και η επιλογή φαγητού που μου προσφέρει το Fork! Από burgers με τα σπιτικά χειροποίητα ψωμάκια με παντζάρι, τις σπιτικές σάλτσες, όπως ketchup, chili jam, μαρμελάδα καραμελωμένων κρεμμυδιών, σάλτσα chimichurri, ακόμα και vegan μαγιονέζα προσφέρεται. Καθώς και τις χειροποίητες τηγανητές πατάτες. Τα αγαπημένα μου Gua Bao, όπου εκτός από το χοιρινό, πάντα υπάρχει και η

χορτοφαγική επιλογή, είτε με μελιτζάνα ή μανιτάρια. Τα buns είναι σπιτικά και ψήνονται στον ατμό μπροστά σου.


Τις πεντανόστιμες πίτσες από την Aglio, Olio e Peperocino, τα γευστικά γερμανικά bratwurst λουκάνικα του Top Dog! Το φανταστικό παναρισμένο κοτόπουλο σε σπιτικό αφράτο ψωμάκι από τους The Munchables. Ακόμη και raw πιάτα, όπως μακαρόνι από κολοκυθάκι με σάλτσα πέστο με αρωματικά και ξηρούς καρπούς χωρίς τυρί, ωμοφαγικά φαλάφελ από ξηρούς καρπούς και αρωματικά χόρτα έχουν προσφερθεί παλαιότερα. Τα υπέροχα dumplings του Momo. Τις χορτοφαγικές και vegan επιλογές από την ομάδα του The Food Garden, όπως φαλάφελ και νουντλ. Στο Fork θα βρεις επίσης και το πιο τέλειο παγωτό, το Big Softie, με τις μοναδικές γεύσεις του, όπως

orange blossom και salted caramel. Πρόσφατα συμμετείχαν 2 κοπέλες Ινδές.

Τώρα υπάρχει ενδιαφέρον από μια Ισραηλίτισα να μαγειρέψει στην αγορά. Τρε-

λαίνομαι για νέες γεύσεις και νέες ιδέες. Προσωπικά δεν με ενοχλεί να περιμένω στη γραμμή για κάτι που θέλω να φάω. Στο Λονδίνο μου έτυχε να περιμένω αδιαμαρτύρητα για 1 ώρα και 45 λεπτά για να φάω Gua Bao. Εκτιμώ τη προετοιμασία και το ψήσιμο που διαδραμίζεται μπροστά μου. Είδα όμως με χαρά την προσπάθεια που έγινε από τα παιδιά να μειώσουν τις ώρες αναμονής του κόσμου. Προστέθηκε δεύτερη πλάκα ψησίματος burgers, δεύτερη φριτέζα για σπιτικές τηγανητές πατάτες και έξτρα προσωπικό.

Στο Fork ανακάλυψα επίσης την αγάπη μου για την μπίρα. Αγάπησα την άσπρη μπίρα Hoegaarden. Προσφέρεται επίσης υπέροχο mohito με γεράνι ή δυόσμο. Πρόσφατα έχουν προσθέσει ένα καινούργιο κοκτέιλ στο μενού τους, το The Fizzy, με φρέσκο χυμό καρπούζι, βότκα και δυόσμο.

Βασικά, θα απολαύσεις ωραίο φαγητό σε αρκετά προσιτές τιμές, θα ξεδιψάσεις με δροσιστική μπίρα, θα ακούσεις ωραία μουσική, πάντα υπάρχει ένας Dj που διαχειρίζεται τη μουσική, θα χαζέψεις, θα χαλαρώσεις με την παρέα σου. Ακόμα και ο σκύλος σου μπορεί να σε συνοδεύσει!

Φέτος το Fork γιορτάζει 5 χρόνια παρουσίας στη Λευκωσία και θα το γιορτάσει επάξια. Στις 8 Ιουνίου λοιπόν θα γίνει πάρτι με ζωντανή μπάντα, μπόλικο φαγητό και άφθονη μπίρα, κρασάκι και τα signature cocktails του.

Κυκλοφόρησε και η νέα αφίσα του Fork με τις πρώτες ημερομηνίες εκδηλώσεων τους.

Η Κατερίνα και ο Αντρέας, οι συνιδιοκτήτες/οργανωτές του Fork κατάφεραν να

μετατρέψουν το FORK σε μια απολαυστική εμπειρία και τον κήπο απέναντι από

το παλιό νοσοκομείο σε ένα γαστρονομικό στέκι!

Είμαι πολύ περήφανη και για τους δύο! Όχι αδικαιολόγητα, αφού είμαι η μαμά

τους!!!!!!!!!

Ραντεβού λοιπόν στο κήπο που γεμίζει από γαργαλιστικές μυρωδιές!

bottom of page