top of page

Food Diary 08/07/2019 - @thefeedfeed, Gin, Sicily, Little Green Kitchen, DIY chocolate


Out & about 


Τι να κάνεις, τι να δεις και πώς να γεμίσεις τις ώρες σου με ενδιαφέρουσες γεύσεις και συναντήσεις

Ακολούθησε το @thefeedfeed, τη δημοφιλή, διεθνή μαγειρική έκδοση και κοινότητα που ρόλος της είναι να φέρνει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν να μαγειρεύουν. Έτσι, μάγειρες στο σπίτι, σεφ, food bloggers και άτομα που λατρεύουν το φαγητό μοιράζονται συνταγές και διαδικασίες μαγειρέματος εμπνευσμένες από κουζίνες από όλο τον κόσμο. Η Julie και ο Dan, οι ιδρυτές του λογαριασμού, είναι αφοσιωμένοι στο φαγητό και στο σκοπό τους, που είναι να ενθαρρύνουν και να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να μαγειρεύουν στο σπίτι πιο συχνά χρησιμοποιώντας εποχιακά, τοπικά προϊόντα.

Πιες GIN 

Το gin αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα ποτά παγκοσμίως με μεγάλη ποικιλία από αρώματα και βότανα. Αγόρασε το OPIHR oriental spiced, ένα ιδιαίτερο gin το οποίο έχει έντονο άρωμα εσπεριδοειδών ισορροπημένο με πλούσια γήινα αρώματα και ανατολίτικα μπαχαρικά. Οι βασικές νότες του κύμινου και του κάρδαμου ισορροπούν αρμονικά με το άρωμα της φλούδας του γκρέιπφρουτ.

ΤΑΞΙΔΙ 

Στη Σικελία κάνουν κρασί εδώ και χιλιάδες χρόνια ενώ μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ιταλίας γίνονται εδώ. Ξεχωρίζει δε το κρασί από τους αμπελώνες του ενεργού ηφαιστείου Αίτνα. Σε πρόσφατο wine bar hopping ανακάλυψα αυτά:

Enoteca Buttice - Πολύ δημοφιλές wine bar μεταξύ των ντόπιων, με εξαιρετικές τοπικές ετικέτες. Σερβίρει φαγητό, μεταξύ των οποίων panelle (chickpea fritters) και tuma, τοπικό τυρί.

Enoteca Buonivini - Συμπαθητικό μπαρ με ενημερωμένη κάβα κρασιών.

Enoteca Picone - Ωραίο μπαρ, από το 1989, με εξαιρετικά κρασιά. Αν είσαι τυχερός, θα γνωρίσεις και θα φωτογραφηθείς με τον κύριο Picone, τον γηραιότερο. Σερβίρουν κρύα πιάτα μόνο.

Ferramenta - Το αγαπημένο μου. Η ποικιλία των κρασιών είναι εξαιρετική. Το φαγητό που σερβίρουν, κυρίως μακαρονάδες, πιάτα τυριών είναι φανταστικά.

ΒΙΒΛΙΟ 

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια αφότου αρχίσανε το blog τους, ο David Frenkiel και η Luise Vindahl εκδίδουν το πέμπτο βιβλίο τους, ένα βιβλίο για την οικογένεια, το Little Green Kitchen. Πιστεύουν ακράδαντα ότι όταν τρως καλά, νιώθεις ακόμα καλύτερα. Έχοντας λοιπόν μια θετική προσέγγιση προς το υγιεινό φαγητό και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διατροφή και υγεία των παιδιών τους, μοιράζονται μαζί μας συνταγές, ιδέες, εργαλεία και tips, ώστε οι γονείς να μπορούν να μαγειρεύουν υγιεινά, χορτοφαγικά πιάτα για όλη την οικογένεια καθημερινά.

Φτιάξε τη δική σου σοκολάτα

Πέρασε ο καιρός που πήγαινα στο περίπτερο της γειτονιάς και ρωτούσα ποια νέα σοκολάτα υπάρχει για να τη δοκιμάσω. Τώρα πια λατρεύω την πικρή σοκολάτα και φτιάχνω τη δική μου. Αυτή είναι η συνταγή που ξεχωρίζω: 

3 κουταλιές άβραστο μέλι 

¼ φλ. βούτυρο κακάου 

2 κουταλιές λάδι καρύδας 

1 φλ. κακάο, προτιμότερο ωμό 

1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας 

Βάζω σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάου και το λάδι καρύδας να λιώσει. Το κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κακάο. Ακολούθως προσθέτω το μέλι, μια πρέζα αλάτι και 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας. Βάζω το μίγμα σε διάφορες θήκες (για παγάκια) και το βάζω στην κατάψυξη. Τρώγεται παγωμένο.

bottom of page