top of page

Food Diary 05/05/2019 - Μπέμπα, Αιγαίον, Καλαμιές, Sushi Yum Yum


Bits and pieces

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!

Μπέμπα

Ο σεφ Αντώνης ετοιμάζει το απόλυτο γαλακτομπούρεκο. Καλύτερο δεν έχω δοκιμάσει! Μου είχε πει ότι κάνει το καλύτερο, αλλά δεν τον πολυπίστεψα. Όταν όμως ήρθε στο τραπέζι μου, η βαρβάτη μερίδα με τραγανό φύλλο μπακλαβά, ισορροπημένο σιρόπι και μια θεσπέσια κρέμα από σιμιγδάλι, έμεινα άφωνη! Εδώ, μην ξεχνάς να ρωτάς για τα πιάτα ημέρας αφού προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές. Για καλή μου τύχη, πέτυχα φρέσκα ζαργάνα, φιλεταρισμένη και ψημένη στα κάρβουνα! Πινδάρου 2, Λευκωσία, 22 252626, Δευτέρα – Σάββατο, 12:30 – 15:30. 

Αιγαίον 

Πήγαινε Κυριακή μεσημέρι και θα διασκεδάσεις πολύ! Το φαγητό είναι πολύ καλό, ο χώρος cozy και χαλαρός και η αύρα του μαγαζιού πολύ ωραία. Απόλαυσε το φαγητό σου μέχρι τις 14.30-15.00 και μετά αναλαμβάνει τη διασκέδασή σου ο Στέλιος Μάππουρας με την παρέα του. Πρόκειται για δυο εξαιρετικούς τραγουδιστές, πολύ συμπαθητικοί και κεφάτοι. Θα διασκεδάσεις και θα τραγουδήσεις μαζί τους και δεν πρόκειται να φύγεις πριν τις 18.00. Έκτορος 40, Λευκωσία, 22253030. 

Καλαμιές 

Αγαπημένη ταβέρνα με πολλές αναμνήσεις, όταν τα παιδιά μου ήταν ακόμα μικρά. Πολλά βράδια τα περνούσαμε εκεί τρώγοντας καπηρωμένο ψωμί και ταχίνι, πίνοντας ούζο. Ο μεγάλος εξωτερικός χώρος είναι φροντισμένος και η θέα στη θάλασσα απρόσκοπτη. Το φαγητό είναι αξιοπρεπέστατο, αν και κάποιες φορές παρατηρούνται κάποιες αστοχίες. Πρόσφατα έφαγα εκεί με την οικογένειά μου και πραγματικά απολαύσαμε, έστω και για λίγο, την καλοκαιρία. Φάγαμε μεταξύ άλλων τηγανητό καλαμάρι, μαρίδα και μπαρμπούνι και πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε. Δυστυχώς όμως οι σουπιές στα κάρβουνα ήταν απογοητευτικές. Όταν το ανέφερα στον σερβιτόρο, εισέπραξα μια πολύ χλιαρή, σχεδόν αδιάφορη ανταπόκριση. Μακάρι να βελτιωθεί γιατί είναι πολύ αγαπημένο μαγαζί! Το σέρβις δεν είναι εύκολη δουλειά, όμως πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως μια παρατήρηση βελτιώνει πιθανές ατέλειες και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα. Ελλήνων 40, Πρωταράς, 23831145. 

Sushi Yum Yum 

Λατρεύω το sushi και η νέα μου μανία είναι το Yum Yum delivery ή eat in. Είναι αξιοπρεπέστατο ενώ η εξυπηρέτηση είναι άρτια και γρήγορη. Τα best sellers του είναι τα Caterpillar, το Cruncy roll και το Volcano, το οποίο και ξεχωρίζω! Μου αρέσουν επίσης το yum yum και το dragon. Την πρώτη φορά που πήγα, επέλεξα να απολαύσω το sushi μου εκεί και να κάτσω στον μπάγκο να παρακολουθώ τους δύο μάγειρες, ασιατικής καταγωγής, να τα φτιάχνουν. Εκνευρίστηκα όμως όταν ο Κύπριος υπεύθυνος του μαγαζιού μας απέτρεψε και ανάγκασε να κάτσουμε στο μοναδικό ψηλό τραπέζι στην είσοδο του μαγαζιού. Ο λόγος ήταν ότι θα έβαζε τις παραγγελίες πάνω στο πάγκο! Καλό επίσης θα ήτανε, η κοπέλα που ολοκλήρωνε τις παραγγελίες με ginger και σαλατικά, να είχε δεμένα τα μαλλιά της. Τζον Κένεντι 24b, Λευκωσία, 77 776464.

bottom of page