top of page

Food Diary 05/02/2019 - Ταβέρνα η Βαβατσινιά


Food Diary - Ταβέρνα Η Βαβατσινιά Τάκης


Επισκέφτηκα την Ταβέρνα Η Βαβατσινιά Τάκης Κυριακή μεσημέρι, και όντως… βούιζε από πολυκοσμία.  Ένας συμπαθητικός όμως χώρος, ιδιαίτερα το εσωτερικό δωμάτιο, με πολλά κυπριακά αντικείμενα στους τοίχους και δύο τζάκια να σιγοκαίουν.  Αρχίσαμε με ρόκα με αβγά, κάτι που δεν είχα ξαναδοκιμάσει και το βρήκα πεντανόστιμο. Στη συνέχεια βρήκα πολύ πετυχημένα τα κουπέπια, ενώ εξαιρετικό ήταν και το χωριάτικο μακαρονάκι με ξερή αναρή.

Τα δύο είδη σούβλας, χοιρινή και κοτόπουλο, ήταν επίσης εύγεστα, όπως και το κλέφτικο και ο ταβάς. Λάτρεψα όμως το κεφαλάκι ψημένο στο φουρνί. Πεντανόστιμο και ο λόγος που θα πάω ξανά και ξανά σε αυτή την ταβέρνα είναι για την εξαιρετική ποικιλία μεζέ, με διάφορες αλοιφές όπως ταχίνι, ταραμά και τζατζίκι.

Εκτιμώ το γεγονός ότι εδώ το τρώγειν και το πίνειν ακολουθεί γρήγορους ρυθμούς με πολύ φιλικό σέρβις, σε μια κατάμεστη από κόσμο ταβέρνα και έναν άκρως διασκεδαστικό κύριο Τάκη, ο οποίος θα σου διηγηθεί ανέκδοτα με το χαρακτηριστικό γέλιο του και θα σε τρατάρει ζιβανία σε ένα ξύλινο, με βαθουλώματα για τα ποτηράκια, σε σχήμα της Κυπρου δίσκο. Να πας και θα γευτείς και θα απολαύσεις το κάθε πιάτο με μεγάλη ευχαρίστηση.  Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

bottom of page