top of page

Food Diary 08/07/2018 - As Soft as It Gets!


Bits and pieces!

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!


Πρωτότυποι συνδυασμοί σε ένα ελαφρύ, νόστιμο και αγνό παγωτό με απαλή υφή που θα λατρέψεις κι εσύ!


Ο Chris του Melt Creamery είναι ο άνθρωπος πίσω από το Big Softie, ο οποίος μαζί με τον Λάμπρο του ντελικατέσεν Kantina Quality Foods, συνεργάζεται και εδώ και ένα χρόνο φτιάχνουν το καλύτερο, μαλακό παγωτό μηχανής στην πρωτεύουσα. Είναι καλοφτιαγμένο, χωρίς σκόνες, αλλά με αγνά υλικά, όπως φρέσκο γάλα, οργανική ζάχαρη και φυσική βανίλια ενώ παράλληλα, είναι χαμηλό σε λιπαρά και σε ζάχαρη. Κάθε συνταγή φτιάχνεται σε μικρές ποσότητες για να υπάρχει πάντα ο σωστός έλεγχος στη ποιότητα. Οι γεύσεις είναι ιδιαίτερες και οι συνδυασμοί super απολαυστικοί. Κάθε εβδομάδα παρουσιάζει άλλη γεύση, με το salted caramel όμως να παραμένει το best seller του.

Θα το βρεις επίσης σε orange blossom, σε rose water με χαλεπιανά και κανταϊφι, σε κεράσι με αμύγδαλο, σε μαστίχα με χαλεπιανό, σε bread and butter pudding, σε απλή γευστική βανίλια, σε matcha green tea και σε tonka με τροπική σάλτσα καραμέλας και κομματάκια μάνγκο. Το τελευταίο έχει μια ιδιαίτερη γεύση καθώς είναι ένας σπόρος από τη Νότιο Αμερική με αρώματα βανίλιας, κερασιού, αμυγδάλου και κανέλας. Πραγματικά με εκπλήσσουν πάντα με τις νέες συνταγέςτους - μια απ’ αυτές είναι και το bubblegum, το οποίο δυστυχώς δεν θυμάμαι να έχω δοκιμάσει.


Ο Chris είναι Λεμεσιανός και πηγαινοέρχεται Λευκωσία. Είναι σοβαρός, ίσως να θεωρείται λιγομίλητος αλλά όταν του μιλήσεις, σε κερδίζει αμέσως. Χαρακτηριστικό στοιχείο του το jockey του, που δεν αποχωρίζεται ποτέ. Στο τελευταίο καλοκαιρινό FORK τον είδαμε όμως και με διαφορετικό καπέλο. Μου αρέσουν οι στυλίστικες επιλογές του ενώ απολαμβάνω τα βιντεάκια που ανεβάζει όταν οδηγά ερχόμενος στη Λευκωσία ή επιστρέφοντας Λεμεσό, να ακούει μουσική και να προσποιείται οτι τραγουδά. Και μετά σου σκάει και ένα χαμόγελο! Τον συμπαθώ πολύ! Αγαπώ επίσης πολύ τα stories του στο Instagram. Κάνει διατροφή και μας παρουσιάζει τα γκουρμεδίστικα υγιεινά πιάτα του, τα οποία τις περισσότερες φορές λιγουρεύομαι: μπάμιες ψημένες στο ατμό με sesame chilli dressing και noodles, καπνιστό mackerel με slaw και ποσέ αυγό, σπιτικά aubergine manti, γαρίδες keto είναι μερικά από τα πιάτα της καθημερινής διατροφής του. Εντυπωσιακό! Είναι γεγονός όμως ότι έχει χάσει κιλά παρόλο που κάνει και κάποιες παρανομίες, καθώς πρόσφατα έφτιαξε λαχταριστά dumplings!!!! Αξίζει να τον ακολουθήσεις στο @what_chris_likes. Θα τον βρεις σε διάφορες εκδηλώσεις στο Kantina, καθώς και στην υπαίθρια αγορά φαγητού FORK. Συχνάζει επίσης στο Phiale wines and craft beers και περνά αρκετές ώρες στο εργαστήρι του να πειραματίζεται μαγειρεύοντας. Η ειδικότητα του είναι η ζαχαροπλαστική αλλά ασχολείται και με το κρασί μια και η ιδιοκτήτρια του Phiale είναι η αδελφή του. ΄Ενα ιδιαίτερο wine shop στη Λεμεσό με έμφαση και υποστήριξη στους μικρούς παραγωγούς και στα μικρά οικογενειακά οινοποιεία από Ιταλία, Γαλλία, Νότια Αφρική, καθώς επίσης και από Ελλάδα και Κύπρο.

bottom of page