top of page

All I ate ... last week!

Rafael’s food truck, Λεμεσός (99402650)

Το χαρακτηριστικό βαγόνι aka food truck βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Ζάκου 3 και προσφέρει γρήγορο, απολαυστικό και πάνω από όλα αυθεντικό, ναπολιτάνικο φαγητό του δρόμου σε προσιτές τιμές.

Εδώ θα βρεις ποιοτική, υπέροχη πίτσα με καταπληκτική ζύμη! Η πρώτη ύλη είναι άριστη και καθημερινά φτιάχνονται όλα από την αρχή. Το μενού συμπεριλαμβάνει 9 είδη πίτσας.

Τη Marinara - καταπληκτική και πολύ εύγεστη παρόλα τα περιορισμένα υλικά, σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, ρίγανη και βασιλικό. Πωλείται δε στην πολύ λογική και τίμια τιμή των 4 ευρώ.

Τη Margherita με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

Τη Pizza Napoli με μοτσαρέλα και αντζούγιες

Τη χορτοφαγική (Vegetarian) με πιπεριές και κολοκυθάκι

Τη Diavola με καυτερό σαλάμι

Την prosciutto e funghi με ιταλικό χαμ και μανιτάρι

Τη Zucca με σάλτσα κολοκύθας, παρμεζάνα και μοτσαρέλα – τη λάτρεψα!

Τη La Rosa με ζύμη με παντζάρι και ρικότα – δεν ήταν διαθέσιμη, πολύ θέλω να τη δοκιμάσω όμως την επόμενη φορά!

Την Pizza Bianca χωρίς σάλτσα ντομάτας αλλά με πέστο (πινόλια) – μου αρέσει που υπάρχει και αυτή η επιλογή για τους μη λάτρεις της ντομάτας

Η πιο ακριβή πίτσα είναι στα 10.50 ευρώ και η φτηνότερη στα 7.50.

Πραγματικά λυπάμαι που δεν έχουμε την ευκαιρία τέτοιας πίτσας και στη Λευκωσία! Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!



Wolt Cyprus

Δεν συνηθίζω να παραγγέλλω take away ή delivery – μόνο όταν με παρασύρει η μικρότερη μου κόρη. Είχα όμως πρόσφατα την εμπειρία να παραγγείλω χοιρινή σούβλα για την μαμά μου από την ψησταριά Διομήδης στη Λεμεσό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του Wolt.

Κατέβασα λοιπόν την εφαρμογή στο κινητό μου, επέλεξα την παραγγελία αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισα δυσκολίες στην επιλογή και επιβεβαίωση της διεύθυνσης της μαμάς μου. Ενοχλήθηκα όντως γιατί πρόκειται περί πολύ απλής διαδικασίας. Αναγκάστηκα να επικοινωνήσω με το contact support της εταιρείας. Ανταποκρίθηκε αμέσως ο Κωνσταντίνος από την Ελλάδα – δεν είναι σπουδαίο? Ανάφερα το πρόβλημα και με εξυπηρέτησε άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να διευθετηθεί το συγκεκριμένο κώλυμα. Παρόλη την αρχική δυσανασχέτηση, η κατοπινή εξυπηρέτηση με ικανοποίησε πλήρως.



Foodsaver καταστήματα

Είμαι πελάτης της εταιρείας εδώ και χρόνια γιατί είμαστε οικογενειακώς φανατικοί οπαδοί των κατεψυγμένων blueberries που πουλάει. Μου αρέσουν όμως αρκετά προϊόντα της εταιρείας αλλά από τότε που έχω ανακαλύψει το ολόκληρο καλαμάρι, το Scottish whole squid, https://destoallios.foodsaver.com.cy, έχω παθιαστεί μαζί του. Η συσκευασία αποτελείται από δύο κομμάτια, το βάρος των οποίων ποικίλει – φτάνει μέχρι και τα δύο κιλά. Χρειάζεται όμως να το καθαρίσεις χωρίς βέβαια να κουραστείς ιδιαίτερα. Η διαδικασία είναι απλή. Πρώτα τραβάς τα πλοκάμια, μαζί θα βγει και το κεφάλι. Αφαιρούμε το κεφάλι, το στόμα - τη στρογγυλή μπαλίτσα -, τα εντόσθια & τις βρωμιές και τραβάς προσεχτικά το λεπτό, διάφανο κόκαλο που υπάρχει στο σώμα του. Το ψήσιμο όμως στο γκριλ χρειάζεται μαεστρία – το δουλεύω … ακόμη! Μπορείς να επισκεφθείς ένα από τα καταστήματα τoυς ή να παραγγείλεις μέσω της εφαρμογής Foody https://foody.com.cy/gr/menu/foodsaver. Για παράδοση την ίδια μέρα, χρειάζεται να παραγγείλεις πριν από τις 13.00 τη Δευτέρα με Παρασκευή και πριν από τις 12.00 το Σάββατο.



Kinky Burger (96000032)

Γενικά οι περισσότεροι αγαπάμε τo burger, μάλλον λατρεύουμε το burger. Δοκίμασα προχθές το burger του Kinky Burger. Επέλεξα το Kinkys Burger 200γ λαχταριστό angusμοσχάρι σωστά ψημένο, με τηγανητό αβγό, τυρί gouda, μπέϊκον, μαρμελάδα μπέϊκον, αγγουράκι ξιδάτο, iceberg μαρούλι, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και umamiketchup. Το προτίμησα με το Black Jack Bun – μπορείς να διαλέξεις μεταξύ άσπρο, μαύρο ή με παντζάρι ψωμάκι. Η Κατερίνα επέλεξε το Crockpot Pulled Jackfruit Burger250γ με ξιδάτο αγγουράκι, coleslaw και bulgogi σάλτσα. Επιπρόσθετα συνοδεύσαμε το burger μας με garlic μαγιονέζα, umami ketchup σάλτσα και πικάντικη Mexican salsaσάλτσα. Παραγγείλαμε επίσης έξτρα coleslaw – υπάρχει και η vegan εκδοχή – το οποίο δεν λέει πολλά και ήταν αρκετά χοντροκομμένο. Δεν παραγγείλαμε πατάτες. Όλα τα μπέργκερ ψήνονται μέτρια και όλα τα buns είναι vegan. Και τα δύο είδη που επιλέξαμε ήταν ευχάριστα και απολαυστικά. Φυσικά, κάνει και delivery, μέσω του Foody και της Bolt.

bottom of page