top of page

Food Diary 28/10/2018 - A tavern in Platres, a fine dinner and a sandwich


ΤΟ ΑΝΟΙ, Πλάτρες

Οι επιλογές στις Πλάτρες για καλό φαγητό είναι αρκετά περιορισμένες. Το Ανόι είναι μια οικογενειακή ταβέρνα, μεγάλης χωρητικότητας, πολύ κοντά στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακά κυπριακά πιάτα. Τα κορίτσια της οικογένειας είναι στο σέρβις, το οποίο αν και γρήγορο και αποτελεσματικό, ήταν κάπως απόμακρο και αγέλαστο, γι΄ αυτό θα τις προτιμούσα πιο χαμογελαστές και φιλικές. Αξίζει να φας το πεντανόστιμο παστίτσιο σε στρογγυλό πήλινο ταψάκι και τις εύγεστες χωριάτικες ραβιόλες. Επιπλέον, δοκίμασα σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, περασμένα όμως σε ξυλάκι, το οποίο με ξένισε λιγάκι, σιεφταλιές και οφτό αρνί, το οποίο αν και ήταν εύγεστο, ήρθε στο τραπέζι κρύο. Βρήκα όμως πολύ πετυχημένα τα κουπέπια που φτιάχνει η γιαγιά της οικογένειας. Συνόδευσέ τα με ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί Πορφυρός του κτήματος Τσιάκκα. Οφείλω να πω πως απογοητεύτηκα με το γαλακτομπούρεκο, το οποίο ήταν στεγνό και άγευστο, όπως και το κατείφι. (τηλ 25422900)


Skinny Fox

Είχα καιρό να φάω και να απολαύσω τέτοιο λουκούλειο γεύμα. Ο νεαρός Στέφανος Ζαχαριάν ανέλαβε τα ηνία και εντυπωσίασε με τα νέα πιάτα του. Δοκίμασε τα Lobster wontons, -χειροποίητα, γεμιστά με κρέας αστακού, σάλτσα dashi, και πουρέ καρότο -, τα mushroom tortelloni, επίσης χειροποίητα με ποικιλία μανιταριών, τυρί μασκαρπόνε, truffle, πουρέ celeriac, σάλτσα αφρού τυρί γραβιέρα και μπιζέλι, καθώς και το porktenderloin. Πρόκειται για σιγομαγειρεμένο ψαρονέφρι, με ρύζι, πινόλια, κάστανο, μαρμελάδα μήλου και εποχιακά λαχανικά και θα λατρέψεις την κάθε μπουκιά. Μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα εξαιρετικά γλυκά του σεφ. Θα σε απογειώσουν. Το dark chocolate mouse, praline chocolate, με pineapple/ginger/lime παγωτό είναι εξαιρετικός συνδυασμός! Επίσης το παντεσπάνι χαλεπιανού με φράουλες και επικάλυψη λευκής σοκολάτας δίπλα από ένα scoop sorbet φράουλας ήταν κυριολεκτικά θεσπέσιο! Συνόδευσέ τα με ένα γαλλικό κόκκινο κρασί Haut-Medoc του Chateau d’Arvigny! Κάθε φορά που φεύγω απ΄εδώ συνειδητοποιώ πως το φαγητό δεν σε απογοητεύει ποτέ. (τηλ 22256070)


Σάντουιτς Νεοκλής

Βρίσκεται σταθερά, τα τελευταία 14 χρόνια στη Λευκωσία, κοντά στο Aluminium Tower. Κάθε μέρα από τις 6.30 το πρωί μέχρι και τις 15.00, εκτός Σαββατοκύριακα, είναι παρκαρισμένος στην οδό Αττικής και φτιάχνει νόστιμα σάντουιτς. Στο ψωμάκι, υπάρχουν 2 είδη, το κουλούρι aka τριάρα με 4 ευρώ και το φραντζολάκι, σε μεγαλύτερο μέγεθος από το κανονικό μιας και παραγγέλλεται ειδικά από τον κύριο Νεοκλή στα 3.70 ευρώ. Για γέμιση χρησιμοποιεί χαλλούμι, μπέικον, σπιτικό λουκάνικο κρασάτο και ρόστο! Όλα μαζί είναι ένας τέλειος συνδυασμός με εξαιρετική γεύση! ΄Ενα χορταστικό και οικονομικό γεύμα. ( τηλ 99668530)

bottom of page