top of page

Food Diary 23/09/2018 - Διάφορα

Bits and pieces

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!


Να πας στο Bono Bar & Restaurant για την καταπληκτική συλλογή του από ντόπιες και εισαγόμενες μπύρες. Πρόκειται για ένα συμπαθητικό χώρο με μια βεράντα πνιγμένη στο πράσινο στην οδό Γλάδστωνος, στη Λεμεσό (τηλ 25378800). Σερβίρουν μαγειρευτά το μεσημέρι και ένα international a la carte μενού το βράδυ που περιλαμβάνει σπιτικά burgers, διάφορα σνακ, σαλάτες, ζυμαρικά, μπριζόλα, steak, φιλέτο κοτόπουλο και κάποιες χορτοφαγικές επιλογές. Υπάρχει και take away μενού. Τις Παρασκευές υπάρχει ζωντανή μουσική από τις 21.30 μέχρι τα μεσάνυχτα. Ο μουσικός Στέφανος Γεωργιάδης με τη κιθάρα του και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του live looping, διασκευάζει ελληνικά και ξένα τραγούδια.


Μούτρωσα με τα σουβλάκια που παράγγειλα για delivery πρόσφατα από την Απάντηση στη Λακατάμια (τηλ 22382770). Βαρυψημένα και κρύα, δεν θύμιζε σε τίποτα τη ποιότητα που μας έχουν συνηθίσει.


Ακριβώς το αντίθετο απ’ τη παραγγελία μου απο τον Ωραίο Τρελλό στη Λεμεσό (τηλ 25331803). Ζουμερά, πεντανόστιμα, και η σαλάτα λάχανο είχε τη σωστή δοσολογία λεμονιού-αλάτι και καλοψημένη πίτα. Πραγματικά τα απόλαυσα! Να έχεις υπόψη σου όμως ότι δεν δέχεται πιστωτική κάρτα.


Να πας στο καφενείο του Cavo Maris (τηλ 23832043), μια μικρή όαση πάνω στο κύμα που σερβίρει το καλύτερο μαχαλεπί στο νησί μας. ΄Ερχεται σε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο με παγωτό sorbet τριαντάφυλλο, σιρόπι τριαντάφυλλο και πάγο. Εξαιρετικό!


Παράγγειλε χαλούμια, με αλάτι, ή λίγο ή χωρίς, με δυόσμο ή χωρίς, 10 ευρώ το κιλό, από το γαλακτοκομείο Σαλάτα στην Πάχνα (τηλ 99679957) οι οποίοι παραδίδουν στη Λεμεσό. Επίσης, τα χαλούμια τους τα βρίσκεις και στη λεμεσιανή λαχαναγορά κάθε Σάββατο. Τα τρία αδέλφια, οι ιδιοκτήτες της οικογενειακής επιχείρησης - ο Κώστας, ο Χαράλαμπος και ο Τομάζος - ασχολούνται με τη παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων (χαλούμια και αναρή) αλλά και παλουζέ και σιουτζούκο. Παρασκευάζουν επίσης φρέσκο τραχανά που θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω! Ο περίφημος παλουζές τους φτιάχνεται ζυμωτός, όπως μου εξήγησε ο Τομάζος. Δηλαδή ο χυμός σταφυλιού με το αλεύρι ζυμώνονται στο χέρι για αρκετή ώρα, σχεδόν μέχρι να γίνει σαν ψωμί, μετά αραιώνεται σιγά-σιγά κι ακολούθως το βάζουν στο καζάνι και ψήνεται. Πρόκειται για μια διαδικασία που έμαθε από τη γιαγιά και μητέρα του και που δεν φτιάχνεται πουθενά αλλού. Δεν έχω φάει πιο ωραίο παλουζέ. Σημείωσε πως τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου στην πλατεία του χωριού στην Πάχνα, θα απολαύσεις παλουζέ, καθώς είναι η γιορτή του παλουζέ.


Αγόρασε χαλλουμωτή από το φούρνο ΣΤΕΜΜΑ στον Αστρομερίτη (τηλ 22823923). Γενναιόδωρη δόση, μεγάλα κομμάτια χαλλούμι, σουσάμι και σχεδόν πάντα ζεστή καθώς ψήνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.


Αγόρασε τραγανά παξιμάδια, με μια γλυκιά νότα από τη κα Κικού στη Ξυλοφάγου (τηλ 24725027). Να ξέρεις πως δεν θα αρκεστείς στο ένα κομμάτι!

bottom of page